12. kolo
24.11.2018 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - RB Lipsko 1:0

Lipsko při své cestě tabulkou vzhůru po deseti utkáních zaváhalo. Wolfsburgu stačil jediný gól k tomu, aby všechny body zůstaly ve Volkswagen Areně.

Oba celky začaly aktivně a v 10. minutě se k hlavičce dostal Yussuf Poulsen. Bohužel však netrefil zařízení. Za čtyři minutky se pořádně zapotil gólman Péter Gulácsi. Pokus Johna Brookse z bezprostřední blízkosti vyrazil jenom ke Ginczekovi, jehož dorážku lapil na brankové čáře. I další šance patřila výše zmíněnému dánskému reprezentantovi. Škoda pro Lipsko, že s ní naložil stejně, jako s tou první.

Přesnost scházela i Ginczekovi, když nevytěžil nic z dobré přípravy od Maximiliana Arnolda. Poslední velká příležitost se dostavila ve čtyřiatřicáté minutě. Ani Brumova tečovaná střela se mezi tyče o kousek nevešla, takže se šlo do šaten za nerozhodného stavu. Prakticky ihned po změně stran nastřelil Admir Mehmedi vnější stranu tyče.

Branková konstrukce zvonila o minutu později i na druhé straně hřiště, když Casteels vyrážel Demmeho jedovatou navštívenku. V 50 minutě se odehrál rozhodující moment zápasu. Ginczek sebral dlouhý nákop za obranu a i přes dotírání obránců se dostal ke střele, kterou Gulácsi za svá záda nepustil. Jenomže místo toho balon doputoval k Jérome Roussillonovi, pro něhož opravdu nebyl problém trefit prázdnou bránu - 1:0.

Odpovědět se snažil Bruma, nicméně jeho nepovedená rána nemohla při nejlepší vůli Koena Casteelse vystrašit. Die Roten Bullen se snažili s výsledkem něco udělat, avšak přes dvojici Knoche/Brooks bylo prakticky nemožné projít. Na Vlky čeká příště Eintracht Frankfurt, zatímco Lipsko změří síly v ostře sledovaném duelu s nadupanou Borussií Mönchengladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele