12. kolo
05.11.2011 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - SC Freiburg 1:2

Velkou psychickou vzpruhu znamená pro Freiburg dnešní vítězství, které ho minimálně do zítřka odpoutalo od posledního místa a navíc stáhlo do boje o záchranu právě dnešního soupeře. Norimberk po slibném úvodu sezóny posedmé v řadě nevyhrál a v závěru navíc ztratil i zasloužený bod.

Úvod utkání rozkryl na obou stranách velké problémy s tvorbou hry, které se nakonec vyjevily jako menší u domácího týmu a ten si tak pomalu vypracovával lehčí převahu. Utnout toto snažení mohl Makiadi, svojí střelou z dálky ale těsně minul šibenici a navíc tím probudil norimberskou ofenzivu. V krátkém sledu zakončoval po Eiglerově přihrávce Pekhart těsně vedle a Frantz svojí šanci neproměnil.

Ve dvaatřicáté minutě si ale oba dva dali zdařilé repete. Na levé straně hřiště se Esswein zbavil slabého Hinkela a předložil Pekhartovi, jehož střelu ťukl hlavou do sítě Frantz - 1:0. "Der Club" se ale z vedení neradoval příliš dlouho, konkrétně dvě minuty. Na dlouhý míč od Schustera se snažil dostat Rosenthal, což se mu povedlo a hlavou šťastně přehodil Schäfera. Na, nebo spíš kousek za brankovou čárou ještě doklepával balon do branky Cissé, nehledě na autora gólu byl stav 1:1.

Do poločasu už nervózní průběh hry žádnou zajímavou situaci před jednou či druhou brankou nenabídl a podobný scénář měl i začátek druhé půle. Vytrhnout stadion z letargie se pokusil Pekhart, v poslední chvíli byl ale odzbrojen Barthem. Poté už přišly dvě branky, na jedné straně se trefil Cissé a na druhé tečovanou ranou Esswein, ani jeden z gólů ale kvůli ofsajdu neplatil. Freiburský střelec to poté zkusil hlavou a moc nescházelo, ale v nastavení už to přišlo. Klosemu se hrubě nevydařila malá domů, pozorný Rosenthal byl ve vápně faulován Stephanem a následnou penaltou vystřelil Cissé svému týmu šťastné tři body - 1:2.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele