12. kolo
06.11.2011 17:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Augsburg - Bayern Mnichov 1:2

Jen málokdo by před utkáním čekal, že to bude vedoucí Bayern, kdo se bude bát v bavorském derby na hřišti Augsburgu. Svěřenci Juppa Heynckese totiž nepředvedli výkon hodný prvnímu týmu tabulky a do posledních minut se strachovali o vítězství 2:1.

Úvodní šance zápasu znamenala také úvodní gól. Ribéry poslal rohový kop na přední tyč, tam jej hlavou nasměroval na branku van Buyten a nechal vyniknout zaskakující dvojku Amsifa - jenomže tomu se podařilo vyrazit míč tak nešťastně, že jej posunul na stehna Maria Gómeze, což se rovnalo hotové sebevraždě - nejlepší současný německý střelec nezaváhal a poslal favorita do vedení.

Augsburg se ani nenadechl k odpovědi a již inkasoval podruhé. Po dlouhém výhozu od Neuera předal Müller míč Francku Ribérymu, jemuž se podařilo utancovat Hosogaie s Reinhardtem a střelou na zadní tyč podruhé překonat Amsife. Pro Bayern tedy vše vypadalo nadějně a bylo zadělána na debakl.

Do konce první půlky se již žádný výraznější moment neudál, snad jen Müllerova nadějná přízemní rána stála za povšimnutí. Hosté tedy šli do kabin za pohodlného dvougólového náskoku.

Oba týmy do druhé půle naskočily beze změn a bylo to znát. Bayern měl stále míč častěji na svých kopačkách, jen se mu nepodařilo přidat definitivní tečku v podobě třetí branky. Třetí branka zápasu přišla, ovšem právě do jeho sítě. Míč po rohovém kopu poskakoval v celém pokutovém území, až skončil u Hajime Hosogaie, jehož tvrdou ránu z malého vápna vykopl Alaba až za brankovou čárou.

Tým Jose Luhukaye si tak vytvořil respekt a začal favorita trápit. Avšak jak Reinhardtovi v 62., tak i Baierovi v 67. minutě chybělo více přesnosti. Suverénně největší šanci domácích ale spálil v 83. minutě Kapllani - albánský útočník se v ten moment zjevil sám před Neuerem, jenomže brankáři hostí dovolil, aby prokázal své kvality a zařídil tak svému týmu vítězství.

Na tom nezměnilo nic ani závěrečné vyloučení Tymoščuka, který nepříjemně projel špičky Baiera.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

¨

Reagovat
lampard11

0:4 gomez,ribéry,kroos,sweinsteiger

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 hatrick Mário Fc Bayern Munchen

Reagovat
smazaný uživatel

0-8 robben 2,ribery,petersen,gomez 3,schweinsteiger,

Reagovat
smazaný uživatel

Schweinsteiger určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

On to 31.10 měl vědět, že je zraněnej, ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Chalan ty vieš kto je ako natom :D že Robben :D schweinsteiger :D odpadnem :D

Reagovat
smazaný uživatel

bavorský derby

Reagovat
smazaný uživatel

já už jednou na bayernu byl bayern mnichov 2-1 werder brémy byl to pohár protože na ligu jsme nezískaly lístky fc bayern stern des sundes

Reagovat
smazaný uživatel

des Suedens:) du hast total Recht Mensch:)

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:7 - Goméz, Ribéry, Ribéry, Goméz, Muller, Kroos, Goméz

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele