BOJKOT LIG VE ŠPANĚLSKU?

18.05.2003, 11:49
Aktuality
Je docela možné, že některé španělské týmu budou bojkotovat začátek příštího ligového ročníku. Důvodem je, že týmy chtějí více peněz z prodeje televizních práv. A není se co divit, vetšina španělských klubů je zadlužena a mnoho z nich je i na pokraji bankrotu.

Možnost bojkotu nevyvrátil ani mluvčí svazu profesionálních lig (LFP) Toni Fidalgo. Fidalgo se ve středu sešel se zástupci 22 španělských týmů, další schůzku si naplánovali na 29. květen, kdy by mělo padnout konečné rozhodnutí. Smlouva se španělskou televizí Via Digital a jinými placenými televizemi zaručuje lize 215 miliónů eur za sezonu, vypšet má však už 30. června. Fidalgo uvedl, že o přenosová práva se v současné době uchází sedm televizí. Největší nabídka však zní jen 228,3 miliónu eur za sezonu. Fidalgo přitom dále říká, že aby liga přestála finanční krizi, potřebuje alespoň 350 miliónů eur.

O tom, že situace ve Španělsku je doopravdy vážná, informoval místopředseda španělského fotbalového svazu Juan Jose Hidalgo, který nedávno uvedl, že liga je na pokraji bankrotu. Dluhy klubů prý dosahují výše 1,6 miliardy eur. Hidalgo se tedy obrátil na španělskou vládu, které předložil návrh, ve kterém požaduje daňové úlevy a kompenzace za uvolňování reprezentantů.

Autor: Jan Werner

Komentáře (7)

Přidat komentář
antimadrista

Jsem moc zvědavej, jak se zachová vláda. Pro svůj milovanej Real Madrid CF by snesla i modrý z nebe, ale otázka je, kde vzít peníze, když miliony vrazila do sportovních center Realu Madrid.

Reagovat
PJ

Já do toho sice tak moc nevidim, ale Real nepatří mezi kluby, který by potřebovaly nějaký extra peníze...

Reagovat
HOST*

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Asi se z toho stává tradice, vždyť loni to samé potkalo calcio. Ovšem třetina dluhů španělských klubů = Barcelona. A po příštím ročníku bez evropského poháru to bude ještě horší.

Reagovat
antimadrista

Bez pomoci vlády by zase Real Madrid dlužil polovinu dluhu š. klubů.

Reagovat
Josifek

VYpadá to docela zle...Doufám,že Španělská vláda poslechne Fidalga a najde potřebný peníze.

Reagovat
antimadrista

Musí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele