Aktuality

Zenit ukořistil další posilu, Danka Lazoviče

Ruský velkoklub Zenit Petrohrad dnes ve svých řadách přivítal novou tvář, na východ míří Danko Lazovič. Srbský ofenzivní univerzál tak končí své tříleté působení v PSV Eindhoven.

Anigo: Pokud Deschamps získá titul, může jít

Sportovní ředitel Olympique Marseille Jose Anigo prohlásil, že pokud Didier Deschamps letos s Les Phocéens získá ligový titul, nebude mu bránit v případném odchodu ke kormidlu francouzské reprezentace.

Maradona nechce žít z minulosti. Touží po novém úspěchu na MS

Diego Maradona stojí před svým dalším velkým turnajem. Tentokrát však na světovém šampionátu povede argentinský výběr z trenérské lavičky. Maradona poměrně ostrý test zažije se svými svěřenci už dnes. V Mnichově se v přípravném utkání postaví proti výběru Německa.

Také britský tisk považuje utkání Skotů s ČR za začátek nové éry

Podobně jako česká média očekává i britský tisk od dnešního přípravného utkání mezi Skotskem a Českou republikou v Glasgowě začátek nové éry skotského fotbalu. Zápas bude mezinárodní premiérou pro trenéra Craiga Leveina. Média připomínají, že skotský národní tým doma přátelské utkání 14 let nevyhrál.

Spartak Moskva bude i letos spoléhat na brazilskou osu

Nejúspěšnější ruský klub, devítinásobný vítěz ruské Premier Ligy Spartak Moskva čeká už několik let marně na jubilejní desátý ligový titul. Další pokus splnit vysoké nároky svých hrdých fanoušků mají červenobílí letos. Kromě toho čekají Spartak i náročné boje v milionářské Lize mistrů.

Spekulace o Navasovi nás nerozhodí, říká Del Nido

Sevillu v neděli čeká prestižní zápas na hřišti Realu Madrid a prezident andaluského klubu Jose Maria Del Nido věří, že hosté mohou uspět. Podle něj se nenechají rozhodit spekulacemi o zájmu Bílého baletu o Jesuse Navase, jednu ze sevillských opor.

Van Marwijk prodloužil smlouvu u nizozemské reprezentace

Trenér nizozemské reprezentace Bert van Marwijk prodloužil s vedením svazu smlouvu o dva roky. Na reprezentační lavičce tak zůstane až do evropského šampionátu v roce 2012.

Zanetti málem odešel do Realu. Přestup mu rozmluvil prezident

Javier Zanetti je ikonou milánského Interu. Už od roku 1999 dělá kapitána a brzy se může stát rekordmanem v počtu startů za slavný italský klub. Na tuto metu by ale nikdy nemohl myslet, pokud by před deseti roky nezasáhl prezident Massimo Moratti, který argentinskému univerzálovi rozmluvil připravený přestup do Realu Madrid.

Young zdůvodnil odchod z reprezentace. Prý ho nebrali vážně

Luke Young sice už dříve oznámil, že se s reprezentačním dresem loučí, až nyní však uvedl, co za jeho rozhodnutím stojí. Podle obránce Aston Villy ho reprezentační trenéři "nebrali příliš vážně".

Budeme hrát jinak než dříve, míní reprezentační kapitán Rosický

Zapomeňme na minulost a hru, která v ní zdobila český národní tým. Takový je vzkaz kapitána reprezentace Tomáše Rosického na prahu nové éry českého výběru, která odstartuje ve středu večer přípravným zápasem ve Skotsku.

Pastore v Palermu zaujal a hlásí se o něj AC Milán

Javieru Pastoremu se první evropská sezona vydařila. Svými výkony v Palermu zaujal a prezident sicilského klubu Mauro Zamparini tvrdí, že vážný zájem o něj má AC Milán. Zároveň ale dodává, že argentinského útočníka do Milána pouštět nehodlá.

Do zahájení MS zbývá 100 dní, podle FIFA jde vše podle plánu

Do zahájení mistrovství světa v JAR zbývá přesně 100 dní a FIFA tvrdí, že přípravy na šampionát pokračují přesně podle plánu. Obavy, které turnaj vyvolává, však stále přetrvávají. Největší strach vzbuzují vysoká kriminalita a chudoba v zemi a také možná nová vlna takzvané prasečí chřipky, kterou by jihoafrické zdravotnictví nemuselo zvládnout.

Fanoušci chtějí koupit Manchester United

Skupina bohatých fanoušků Manchesteru United připravuje návrh na odkoupení svého oblíbeného klubu. Jeho současný vlastník Malcolm Glazer však vzkázal, že klub není na prodej.

Účastníkům MS začíná příprava na finálový turnaj

Většina účastníků světového šampionátu v Jižní Africe odehraje 99 dnů před jeho startem první přípravné zápasy v jarní sezoně. Hned úvodní reprezentační termín roku 2010 nabídne dva souboje velmocí: Francie ve středu přivítá mistry Evropy Španěly a Německo změří síly s Argentinou. Slováci budou ladit formu proti Norsku.

Španělé mají za zlato z MS slíbeny rekordní prémie

Španělští fotbalisté budou hrát v létě v Jihoafrické republice o rekordní prémie. Podle listu El Mundo Deportivo ocení fotbalový svaz titul mistrů světa 550 tisíci eur, tedy více než 14 milionů korun, pro každého člena týmu. Za zlato na předloňském mistrovství Evropy brali Španělé "jen" 250 tisíc eur.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele