Aktuality

Messi suverénně kraloval evropským střelcům

Lionel Messi se stal jednoznačným králem střelců této sezony evropských lig. Barcelonu dovedl ke španělskému titulu 34 góly a poprvé v kariéře získal prestižní individuální ocenění Zlatá kopačka. Nejlepší hráč světa za loňský rok si za své góly připsal 68 bodů a postaral se tak o nejlepší výkon od roku 1999, kdy Mário Jardel získal 72 bodů za 36 branek v dresu Porta.

Úspěch bude stát Sampdorii nejspíše trenéra Del Neriho

Sampdoria sice zažila sezónu z říše snů a v napínavém finiši nakonec před Palermem uhájila čtvrtou příčku, takže se příští rok podívá do milionářské Ligy mistrů, ale tenhle úspěch má i svou stinnou stránku. Klub pravděpodobně opustí několik činovníků.

Koubek zůstává v Ostravě, klubu prodloužil smlouvu o jeden rok

Fotbalisty Ostravy dále povede trenér Miroslav Koubek. Osmapadesátiletý kouč, který tým dovedl na třetí místo a vybojoval mu účast v Evropské lize, dnes v Baníku prodloužil smlouvu o jeden rok.

Ballackovo zranění je z vážnějších, na MS si nezahraje

Fotbalistům Německa bude na mistrovství světa v Jihoafrické republice chybět kapitán Michael Ballack z Chelsea. Třiatřicetiletý záložník si poranil v sobotním finále Anglického poháru proti Portsmouthu pravý kotník, jehož léčba si vyžádá minimálně osm týdnů. Šampionát začíná za 24 dní.

Sparta bude v předkolech Ligy mistrů vždy mezi nasazenými

Pražská Sparta by ve všech předkolech Ligy mistrů, která absolvuje, měla být mezi nasazenými. Výsledky z předchozích let ji totiž v žebříčku mistrů, kteří vstoupí do kvalifikace, řadí na páté místo.

Novým trenérem Ruska se stane Advocaat

Novým trenérem ruské reprezentace se podle očekávání stane Dick Advocaat. Informoval o tom prezident ruského svazu Sergej Fursenko. Dvaašedesátiletý Nizozemec u týmu nahradí svého krajana Guuse Hiddinka. Ten u týmu skončil poté, co s ním nedokázal postoupit na mistrovství světa. O dva roky dřív se s Ruskem probojoval do semifinále Eura.

Skandální minela v závěru turecké ligy rozhodla o překvapivém mistrovi

Obrovské drama a nevídaná chyba doprovázely závěr turecké ligy. Mužstvo Bursasporu vybojovalo historický titul mistra ligy, když v posledním kole senzačně přeskočilo vedoucí Fenerbahce. Bursasporu však k triumfu pomohla i neuvěřitelná chyba pořadatelů Fenerbahce na stadionu Sükrü Saracoglu v Istanbulu.

17.05.2010 Aktuality 116 komentářů
Zaujalo nás

All-Stars Serie A 2009/2010

Po dnešku můžeme konstatovat, že Scudetto znovu patří neohroženému Interu. S italským fotbalem jsme však letos zažili sezónu plnou zvratů, překvapení a zklamání, a tak je nyní načase celý ročník zhodnotit. Italské redaktorské duo si pro vás připravilo ideální sestavy a vytyčilo nejdůležitější body sezóny. Tak se pojďme podívat, zda s nimi budete souhlasit.

Capello povede Anglii až do Eura 2012

Fabio Capello bude trenérem reprezentace Anglie i po mistrovství světa, které se hraje už příští měsíc. Italský trenér se rozhodl, že dodrží smlouvu platnou do léta 2012. Capello měl v kontraktu klauzuli, podle které může po světovém šampionátu odejít.

Barcelona obhájila titul, Messi vyrovnal klubový rekord

Fotbalisté Barcelony obhájili španělský titul. Jubilejní 20. triumf v historii si zajistili v posledním kole výhrou 4:0 nad Valladolidem. Dvěma góly se na jasném vítězství podílel nejlepší evropský kanonýr Argentinec Lionel Messi, jenž 34 brankami v ročníku vyrovnal 13 let starý klubový rekordu Brazilce Ronalda.

Inter slaví po poháru triumf i v lize, titul má popáté za sebou

Fotbalisté Interu Milán se popáté za sebou stali italskými mistry. V posledním kole uhájili vedoucí příčku zásluhou výhry 1:0 na hřišti sestupující Sieny. Druhému AS Řím nestačilo ani vítězství 2:0 nad Chievem. Inter se s 18. titulem v historii stal druhým nejúspěšnějším týmem Itálie po Juventusu Turín

Vyrovnanost nepřinesla lize podle expertů větší kvalitu

Gambrinus liga nabídla téměř do poslední chvíle dramatický souboj čtyř týmů o mistrovský titul, podle expertů to ale neznamená, že by měla větší kvalitu než dříve. Velká vyrovnanost spíš dokazuje, že na české scéně chybí mužstvo, které by díky ofenzivě vládlo ostatním.

Ballack viní Boatenga, že ho zranil úmyslně

Kapitánovi německé reprezentace Michaelu Ballackovi hrozí, že přijde o mistrovství světa. Záložník Chelsea si v sobotním finále Anglického poháru s Portsmouthem poranil kotník. Ballacka zranil Kevin-Prince Boateng a 33letý hráč je přesvědčen, že se jednalo o úmysl.

Vaniak ještě končit nechce, definitivně rozhodne nový trenér

Brankář Martin Vaniak už měl čekat na fotbalový důchod a doufat, jestli vůbec dostane šanci se v posledním ligovém kole rozloučit, ale místo toho zažil další veletoč a je z něj zase klíčová postava Slavie. Poslední zápas v Mladé Boleslavi změnil ze smutného loučení ve vlastní akrobatickou show...

Na lavičce Bordeaux končí Blanc a míří k reprezentaci

Laurent Blanc by se měl stát po mistrovství světa novým koučem francouzské reprezentace. Kvůli nabídce od svazového vedení už opustil lavičku Girondins Bordeaux, které dovedl k šestému místu v této sezoně.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele