Aktuality

Van Bronckhorst po mistrovství světa ukončí kariéru

Hned o dva zkušené hráče přišel Feyenoord. Nedávno se s aktivní kariérou rozloučil kanonýr Roy Makaay, jehož nejpozději za dva měsíce bude následovat i Giovanni van Bronckhorst. 35letý nizozemský obránce za sebou už má poslední klubový zápas, kopačky na hřebík definitivně pověsí po letošním světovém šampionátu...

Bundesligové All-Stars 2009/2010

Z letošní bundesligové sezony zbývá odehrát už jen dva barážové zápasy a každý redaktor bundesligy na EuroFotbalu se tak rozhodl sestavit svou nejlepší jedenáctku a její lavičku, nejlepšího trenéra a také tři překvapení a tři zklamání. Jak obstáli ve vašem měřítku?

Tony Adams bude trénovat klub v Ázerbájdžánu

Bývalý anglický reprezentant a obránce Arsenalu Tony Adams míří do Ázerbájdžánu. Podle deníku The Times podepsal s tamním fotbalovým klubem FC Gabala tříletou smlouvu.

Kubík se těší do JAR, i když přijde o oslavy "svého" Hradce

Luboš Kubík se už chystá na fotbalové mistrovství světa do Jihoafrické republiky, ale benefici někdejšího spoluhráče Vladimíra Šmicra si v úterý ujít nenechal. Šestačtyřicetiletý bývalý reprezentant prožívá hektické dny. Už v sobotu odlétá do Ameriky na přípravný kemp týmu Spojených států, v němž získal místo asistenta trenéra Boba Bradleyho.

Ronaldo hodnotí první sezonu v Realu kladně, chybí mu jen trofeje

Kladně hodnotí svojí první sezonu v Realu Madrid nejdražší fotbalista světa Cristiano Ronaldo. Portugalský reprezentant si na Santiago Bernabeu rychle zvykl a podobně jako v Manchesteru United dával hodně branek, chybí mu ale jedno - nějaká trofej...

Aguirre zařadil do širší nominace deset hráčů působících v Evropě

Šestadvacet hráčů pozval trenér mexické reprezentace Javier Aguirre na přípravu před letošním světovým šampionátem. V nominaci, z níž nakonec vypadnou tři hráči, nechybí známá jména z evropských klubů...

Černý prožíval v QPR ne zrovna povedený rok plný změn

Pro brankáře Radka Černého byla úterní benefice Vladimíra Šmicra příjemným zakončením bouřlivé sezóny, v níž moc radosti neužil. V jeho klubu Queens Park Rangers se měnili trenéři i majitelé a mužstvo skončilo až na 13. místě druhé anglické ligy. O to víc si užíval přátelskou kulisu v Edenu.

Davies prohrál souboj s časem. V nominaci USA chybí

Americký útočník Charlie Davies, který se loni v říjnu málem zabil při autonehodě, nakonec boj s časem nezvládl a na mistrovství světa nepojede. Třiadvacetiletý hráč Sochaux není v předběžné nominaci trenéra Boba Bradleyho.

Lafata pozvánku do reprezentace nečekal, bere ji jako třešničku

Téměř po roce od loňského přípravného utkání s Maltou se do české reprezentace vrací útočník David Lafata. Osmadvacetiletý střelec prožívá s jabloneckým týmem skvělé ligové jaro vyšperkované devíti gólovými zápisy, přesto pozvánku do národního celku nečekal. I proto ji bere jako třešničku na vydařené jarní sezoně.

Trenér Chile Bielsa dává naději na MS i dosud opomíjeným hráčům

Trenér Chile Marcelo Bielsa zveřejnil širší třicetičlennou nominaci na mistrovství světa. Nechybějí v ní například Luis Marin nebo Jaime Valdes, tedy hráči, kteří v úspěšné kvalifikaci vůbec nedostali šanci. Nechybí ani Charles Aranguiz, který se zotavuje z těžkého zranění kolena.

Šmicer byl z loučení dojatý. Nedvěd by rád odvetu na Letné

Nadšen z atmosféry v Edenu byl Vladimír Šmicer při své rozlučce s fotbalovou kariérou v benefičním utkání internacionálů Slavie a Sparty, kterou sledovalo 15.000 diváků. Úroveň Šmicrovy rozlučky byla podle Patrika Bergera srovnatelná s podobnými akcemi v zahraničí, Pavel Nedvěd by rád zorganizoval odvetu na Letné.

V argentinské nominaci chybí zkušení Zanetti a Cambiasso

Předběžná nominace argentinské reprezentace pro mistrovství světa se neobešla bez překvapení. Na třicetičlenném seznamu chybí zkušená dvojice Javier Zanetti a Esteban Cambiasso. Oba hráči pomohli v sezoně Interu Milán k postupu do finále Ligy mistrů, trenér Diego Maradona však vsadil na jiné hráče z argentinské ligy.

Domenech nevezme na MS Benzemu, Vieiru či Nasriho

V předběžné nominaci Francie na mistrovství světa chybí útočník Karim Benzema z Realu Madrid. Kouč Raymond Domenech to odůvodnil jeho nevýraznou sezonou ve španělském velkoklubu, kam posila za 35 milionů eur přišla loni z Lyonu. Benzemova údajná účast v aféře s mladou pařížskou prostitutkou prý neměla na trenérovo rozhodnutí vliv.

Eriksson u Slonů poprvé nominoval a nevynechal žádnou hvězdu

Nový trenér Pobřeží slonoviny Sven Göran-Eriksson zveřejnil svou první nominaci. Třicetičlenný seznam čítá obvyklá jména a na šampionátu v Jihoafrické republice by neměla chybět žádná hvězda. Uslyšíme tedy o Didieru Drogbovi, Salomovi Kalouovi, Gervinhovi, Kolo Tourém nebo jeho jmenovci Yayovi.

Ve slovenském výběru nechybí stabilní opory. Weiss nominoval i tři zraněné

Pouze záložník pražské Sparty Juraj Kucka zastupuje českou fotbalovou ligu v předběžné nominaci Slovenska na mistrovství světa. Kouč Vladimír Weiss dnes oznámil 29 jmen, z nichž musí do konce měsíce vybrat konečnou třiadvacítku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele