základní část, 13. kolo
31.10.2021 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Slavia zvládla válku proti Plzni, hosté viděli tři červené karty

Už jsme si bohužel zvykli, že největší šlágry tuzemské nejvyšší soutěže se zpravidla nesou ve znamení zákopových válek na úkor ofenzivních oslav. To však Slavii nevadí, neboť klíčový duel s Plzní zvládla. A kupodivu bez výraznějších šrámů na těle hráčů.

V Edenu totiž o emoce rozhodně nebyla nouze. Sudí Pavel Franěk totiž už v úvodu poslal hosty do deseti, když vyloučil Radima Řezníka. Toho v závěru utkání ještě napodobili spoluhráči Luděk Pernica s Jhonem Mosquerou. Snažil se také domácí Michael Krmenčík, ten však "jen" za sebou spálil veškeré mosty, které vedly do Plzně.

Zmíněné vyloučení Řezníka se odehrálo již v 10. minutě poté, co pravý bek Západočechů nevybíravě sestřelil Ševčíka. Franěk obránci Plzně původně neudělil ani žlutou kartu, po poradě s kolegy u videa však nakonec vytáhl kartu červené barvy.

Jenže sešívaní si s výhodou jednoho muže navíc vůbec nevěděli rady. Za celou první půli si nevytvořili jedinou slibnou příležitost, místo toho protáhli brankáře soupeře Staňka pouze obránci Bah s Kačarabou. Lingr pak sice v 39. minutě vyslal tvrdou ránu, ovšem pouze z úhlu, odkud Staňka rozhodně nenachytal.

Ani zkraje druhé půle se mnoho nezměnilo. Plzeň se pochopitelně soustředila především na defenzivu, kterou Pražané nemohli překonat. Po hodině hry sice Olayinka vyhledal naskakujícího Masopusta, výsledná hlavička nicméně přeletěla břevno.

V 65. minutě se ale Slavia zničehonic dostala do vedení. Střelu Stanciua po rohovém rohu vyrazil Staněk jen před sebe k Lingrovi, jenž z dorážky rozjásal Eden. Ani poté nicméně neměli domácí klid. V 76. minutě se totiž po standardní situaci ocitl v slibné šanci útočník Západočechů Beauguel, ovšem zakončení mu příliš nevyšlo.

Tím naděje Viktorie víceméně vyhasly. Další příležitost už nepřišla, v 81. minutě navíc Pernica zajel do Plavšiće a od Fraňka viděl podobně jako Řezník červenou kartu. O necelých deset minut později neminulo vyloučení ani Mosqueru, jenž si nicméně o vyhazov do sprch koledoval celou druhou půli.

V samotném závěru pak zdecimované hosty ještě ztrestal Krmenčík. Někdejší hráč Plzně využil přihrávky od Stanciua, překonal Staňka a následně se rozhádal se všemi fotbalovými fanoušky na západ od Zbirohu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
FC Parma

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Komedie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele