25. kolo
03.04.2021 18:30 CET
7 : 2
(4:1)

Reportáž

Ladislav Krejčí (© sparta.cz)

Příděl pro Teplice. Sparta jim nasázela sedm branek

S ostudou odjíždí fotbalisté Teplic z pražské Letné. Domácí je tam porazili 7:2, přičemž nejvíce se na tom podílel autor hattricku Krejčí mladší. Další trefy Sparty přidali Hložek, Polidar a Wiesner, jedna byla vlastní. Za hosty se prosadili Jukl a Žitný.

Rudí se do vedení dostali už ve třetí minutě. To předvedl obrovskou hrubku brankář Němeček, čehož využil Adam Hložek, jehož dalekonosná rána parádním způsobem skončila v síti. A o deset minut později přišla trefa číslo dva. Tentokráte Dočkalův přesný centr skončil na hlavě mladšího z Ladislavů Krejčích, který si s nastalou situací poradil.

Vzápětí mohl přidat druhou branku Hložek, který ovšem pohledné kombinace nedokázal využít. A tak přišel kontaktní gól pro skláře. Kučerův pas po rohovém kopu našel na zadní tyči Roberta Jukla, který rovněž hlavičkou usměrnil balón za Nitova záda.

Jenže brzy se rozdíl ve skóre zase zdvojnásobil a zase v tom měl prsty Ladislav Krejčí. Ten opět využil svou horní část těla, kterou trknul balón po Plavšićově centru tak, že Němeček neměl nárok. A jelikož vzápětí Jukl poslal v pokutovém území k zemi Dočkala, dostal Krejčí příležitost z penalty završit hattrick. To se mu také povedlo, a to přízemní střelou na druhou stranu, než skákal Němeček.

Ještě před přestávkou mohli rozdíl ve skóre posunout na úroveň debaklu Pavelka s Hložkem. První ale pálil do břevna, ten druhý si vylámal zuby na gólmanovi, který musel vinou zdravotních trablů o poločase střídat. Nahradil jej Grigar. Adam Hložek se přeci jen k brance nachomýtl v první desetiminutovce druhé půle. Směřoval na něj totiž Plavšićův centr, který nakonec do vlastní svatyně poslal Jan Knapík.

Po hodině hry bylo s Teplicemi ještě hůře. Hložek tentokráte velmi šikovnou patičkou vyzval ke střele Matěje Polidara, proti jehož přízemnímu pokusu nedokázal Grigar nic udělat. Jen o minutu později přidala Sparta trefu číslo sedm. Čerstvý Karabec prostrčil balón na Tomáše Wiesnera, ani jemu nečinilo problém usměrnit balón mezi tři tyče.

V jednaosmdesáté minutě se žluto-modří dočkali alespoň ještě jedné čestné trefy. Moulis našel Patrika Žitného, který po zasekávačce umístil míč nechytatelně ke vzdálenější tyči. To však nic nezměnilo na vysokém vítězství Sparty i druhém sedmigólovém debaklu Teplic v této sezoně.

Skláři tak nadále bilancují nad propastí. Na Zbrojovku na šestnácté sestupové příčce sice mají náskok sedmi bodů, avšak zároveň odehraný o zápas více a navíc vzájemný duel před sebou. Naopak Sparta si díky návratu na vítěznou vlnu upevnila druhou pozici zaručující předkolo Ligy mistrů, na níž má momentálně pětibodový polštář na Slovácko.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip236

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ligaaaaa

Reagovat
Witcher

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

krása

Reagovat
adam77

Dost nevídané aby brankáře trenér střídal po poločase jak v nějakém přátelaku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele