11. kolo
13.12.2020 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Sparta obratem na Slovácku částečně odčinila nezdar z derby

Sparta zvládla těžký duel na Slovácku a odčinila zklamání z derby. Hosté sice kapitulovali jako první, ovšem zakrátko vyrovnali skóre a těsně před koncem si zajistili tříbodový zisk.

Domácím kvůli trestu za červenou kartu scházel kapitán Daníček, jehož po přeskupení řad v sestavě nahradil Kohút. Na úkor Petržely dostal šanci také Jurečka. Hosté se po utkání v Evropské lize, kdy trenér Kotal šetřil většinu opor, představili v téměř nejsilnějším složení.

Přesto vstup do zápasu vyšel lépe Slovácku. V páté minutě ještě hostující brankář Niţă kryl střelu Kalabišky, devět minut poté už ale kapituloval. Kohút poslal balón vzduchem na levou stranu, kde Kadlec vrátil míč před bránu a Jurečka již neměl problém zblízka skórovat. Pražané ale téměř okamžitě vyrovnali po podobné akci. Krejčí "mladší" vyslal dopředu staršího jmenovce, který předložil merunu Julišovi, jenž ji dorazil do odkrytého koutu brány. Původně odpískaný ofsajd anuloval videorozhodčí.

Ve 29. minutě se několika kličkami blýsknul Karlsson, načež z dálky zkusil štěstí Krejčí "mladší", gólmana Bajzu však neohrozil. Sám Karlsson byl blízko gólu za další tři minuty, kdy po přihrávce od Součka udělal Bajzovi kličku, avšak poté jej o balón obral bránící Kadlec. Čtyři minuty před přestávkou se po delší době osmělilo Slovácko, jenže Kohút pálil nepřesně.

Čtyři minuty po změně stran mohl domácím vrátit vedení Kliment, jeho střele z otočky ale pár centimetrů chybělo. Šest minut nato Sparta napadala rozehrávku soupeře, Souček obral o míč Havlíka a celou akci zakončil přesnou střelou k tyči Karlsson. Gól hostů ale z důvodu Součkova faulu nakonec neplatil. V 66. minutě pálil Karlsson znovu, avšak Bajza jeho pokus doprostřed brány tentokrát vyrazil.

O tři minuty později vyhledal domácí Kohút na levé straně nabíhajícího Kalabišku, jehož nebezpečnou hlavičku zlikvidoval Niţă. V 84. minutě tak mohli Pražané zasadit rozhodující úder. Pavelka si míč několikrát vyměnil s Vindheimem, ve vápně se uvolnil ke střele a levou nohou překonal Bajzu na přední tyči.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
kecipep

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

A co myslite, bude se i tady piskat "suchej h*jzl"?

Reagovat
tlaci

domácí neprohrájí, ale bez Daníčka... 2:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
AjaxFans

2-1

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele