o titul, 5. kolo
08.07.2020 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zajímavé derby nepřineslo vítěze ani gól

Po nějaké době zase bylo k vidění derby plné fotbalovosti, gól však čtyři tisícovky diváků v Edenu neviděli. Nejblíže k němu měli Coufal a Tecl, pokusy obou ale skončily jen na brankové konstrukci.

Úvod utkání se nesl ve znamení vyrovnaného boje ve středu hřiště, do šancí se však více dostávali slávisté. Po Stanciuově pasu se řítil na Heču Masopust, gólu však skvělým zákrokem zabránil Hancko. Stanciu byl na začátku poměrně častou obětí faulů, po dvou takových vyzkoušeli gólmana z trestňáku Provod a sám rumunský záložník.

Mnohem blíže trefě však byl po čtvrthodině Coufal, který po dobré pobídce od Stanciua poslal míč placírkou do břevna. Rohového kopu mohl následně využít Tecl, jeho hlavička ovšem skončila na rukavicích Milana Heči. Poté se utkání začalo ještě více vyostřovat a zároveň hrozili už i sparťané. Třeba když Tetteh pokazil přečíslení tří na jednoho nebo když Hanouskovu dělovku vychytal Kolář.

Ghanský kanonýr Tetteh se objevil v další šanci, ani tu však proměnit nedokázal, neboť bránu ani zdaleka netrefil. Unikajícího a zasekávajícího Karlssona zase obral o míč na poslední chvíli Coufal. Po nějaké době zahrozili i sešívaní, Stanciuem chytře rozehraný rohový kop zakončoval nepřesně Masopust, což bylo také to poslední, co se v první půli stalo.

A tato spolupráce otevřela i druhý poločas, který byl jasně v režii Slavie. Masopust tentokráte pálil k bližší tyči, kde míč zastavil Heča. Zimovu ránu v padesáté minutě mohl do sítě dorazit Tecl, na míč ale těsně nedosáhl. Další dvě šance červenobílých zneškodnil opět skvělý Heča. Ten si pohlídal Frydrychovu hlavičku a těžkým zákrokem vyrazil i Stanciův obstřel.

Ke gólu však byl nakonec nejblíže Stanislav Tecl. Jeho zdařilá hlavička se odrazila od břevna do tyče a ven z brány, čímž také na dlouhou dobu tlak Slavie skončil. Vrátil se zase až v závěru, jenže z jediného většího závaru nedokázali slávisté Heču překonat a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
vanGomm

Oba týmy dají gól.

Reagovat
berliner

Tip 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Tecl)

Reagovat
podnebný

Budou sice přihlížet, ale můžou jim oslavy zošklivit tím, že je porazí. A pokud dá Kozák gól, tak seberou Slavii titul krále střelců. Spartě zdar, Slavii zmar!

Reagovat
LuckyCharlie

Jak těmhle sviním sparťanskejm může někdo vůbec fandit ? -.. Prasata zasraný.

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia s vypetim vsech ubranila senzacni vysledek proti rozjete Sparte.

Reagovat
LuckyCharlie

Reagovat
vanGomm

Slavia jako obvykle doplatila na neproměnování šancí.Také Sparta si nějaké vytvořila,ale Slavia měla těch šancí na gól přece jen víc.Krom toho měla i smůlu,když nastřelila 2x břevno!!Podle mého názoru měla Slavia k výhře přece jen blíže.S remízou je tedy určitě spokojenější Sparta.

Reagovat
willdonor

tetteh je fakt kokot... u přečíslení který sice vytvořil.. mohl nahrat kangovi i bořkovi.. dement místo toho střílí levou aby se pomstil fanouškům.. to samý pak s hložkem .. střílí místo toho aby mu nahrál na pencli..

Reagovat
smazaný uživatel

jj...nechápu, že Tettech je údajně v hledáčku Galatasaraye. Takové kopytu jsem na hrotu Sparty už dlouho neviděl. Přijde mi, že si téměř vždy zvolí řešení, které je pro něj či tým nevýhodné. Zřejmě hlava no.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele