o Evropskou ligu - semifinále - odvety
27.06.2020 17:30 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemka porazila Slovácko i podruhé, v cestě jí nyní bude stát Mladá Boleslav

Klokani nakonec dokázali udržet nadějný náskok z Uherského Hradiště a po úvodní výhře 2:1 zdolali svého protivníka stejným poměrem i podruhé. Slovácko přitom začalo skvěle a velmi brzy vedlo, pak dokonce mohlo svůj náskok zvýšit, jenomže to se mu nepovedlo a soupeř naopak v nastavení otočil vývoj hned dvěma trefami střídajícího Jhona Mosquery. Bohemians v závěrečném kole narazí na Mladou Boleslav.

Slovácko vstoupilo do sobotního zápasu mnohem hladověji a rozhodně chtělo odčinit předchozí prohru, úvodní gól vstřelilo ani ne po sto dvaceti odehraných sekundách. Centr Divíška z levé strany tečoval špičkou kopačky Václav Jurečka a umístil ho tak přesně ke vzdálenější konstrukci, že na něj gólman Valeš nedosáhl. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a Pražané chtěli ihned srovnat, ale Nečas neuspěl tváří v tvář proti brankáři Nemravovi.

Po necelé čtvrthodině hry zahrozil na opačné straně Lukáš Sadílek, nicméně z velké dálky pálil mimo prostor tří tyčí. Zhruba deset minut před přestávkou měl na hlavě vyrovnání Hronek, jenomže se skvělým zákrokem se vytáhl Nemrava. Ve 38. minutě napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Kohút a levou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů, v poslední minutě první půle opět famózně zasahoval Nemrava proti pokusu Nečase.

Souboj hostujícího strážce s hráči Bohemians pokračoval také po změně stran. V 54. minutě se řítil na levé straně Hronek a dostal se až před Nemravu, jenž mu skvěle zmenšil střelecký úhel a výborně zasáhl levou nohou. V rozmezí 65. - 70. minuty si Klokani vytvořili další tři slibné příležitosti, avšak Vodháněl nepropálil Nemravu, vzápětí mířil o metr vedle levé šibenice Hronek a nakonec Bartek pouze rozvlnil boční síť.

Hodně zajímavá byla závěrečná desetiminutovka. Klid domácím chtěl přinést střídající Nigerijec Ugwu, ovšem ve skluzu branku soupeře netrefil. V 90. minutě mohl Bohemku stihnout trest, to když Valeš parádně odzbrojil Sadílka. Následně Slovácko zcela otevřelo svou defenzívu a toho dokonale využil Mosquera, který po samostatném úniku překonal vyběhnutého Nemravu přízemní střelou.

Ve čtvrté minutě nastavení byl blízko k poslání tohoto utkání do prodloužení Kalabiška, jeho bombu však Valeš brilantně vytěsnil na horní tyčku a následoval jen rohový kop. Před jeho zahráním se vydal do šestnáctky Pražanů taktéž Nemrava a ve výsledku litoval, neboť sólo přes půlku hřiště předvedl Mosquera a zcela prázdnou branku nemohl z dvaceti metrů minout.

Autor: Viktor Sandev / ceskenoviny.cz, livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
kecipep

0:2

Reagovat
Jerry015

Ano. A druhý gól padne v 97. minutě, kdy rozhodčí po poradě s VAR odpískne penaltu. Kopat jí půjde Navrátil, který trefí tyč. O úspěšnou dorážku se postará Daníček.

Reagovat
kecipep

Tak o tu dorazku se bojim nejvic

Reagovat
eL

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
berliner

Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele