o titul, 3. kolo
15.05.2019 17:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta rivalovi nepomohla, v Plzni schytala debakl

Fotbalisté Sparty si pod trenérem Horňákem připsali první porážku. A nebyla ledajaká. V Plzni, kde mohla napomoci Slavii ke dnešním oslavám titulu, utkání nezvládla po trefách Kopice, Hořavy a dvou Kovaříkových gólů prohrála 4:0.

Do první příležitosti se po deseti minutách dostali viktoriáni. Kovaříkův famózní pas mířil za obranu na Kayambu, který si míč nezpracoval úplně ideálně a i kvůli tomu nedokázal překonat Heču. O pár okamžiků později hlavičkoval po Hořavově pobídce mimo Řezník.

Další šance už gólem skončila. Exekuovaný rohový kop prodloužil Beauguel na zadní tyč, odkud nadvakrát dokázal gólmana překonat Tomáš Hořava. Letenským se nedařilo a důkazem zmaru byla i situace po půlhodině hry, kdy se Sáček srazil s rozhodčím a pustil tak Plzeň do protiútoku. Naštěstí pro něho nedokázali domácí uspět.

Podruhé se Západočeši radovali krátce před pauzou. Heča jenom sledoval Kopicův centr na zadní tyč. Tam číhal Jan Kovařík a z jednoduché pozice navýšil vedení svého týmu. Do kabin se tak odcházelo za dvougólového vedení Viktorie.

Po přestávce jako první zahrozili sparťané, bohužel pro ně se Karlssonova kroucená střela k tyči neujala. Na opačné straně neuspěl se svým pokusem Kayamba. V tutové šanci se po nich ocitl Hořava, který po rohu vyplul zcela sám, avšak jeho hlavička o zem směřovala pouze nad bránu.

Bídná hra defenzivy hostů vedla ke třetí brance. Bránící hráč se snažil vysunout Kovaříka do ofsajdu, jenže ten byl vyrušen nešikovným Costovým postavením. Kovařík posléze postupoval dále směrem k bráně a hravě překonal podivně vyběhnuvšího Heču.

A krátce po rozehrání přišla trefa číslo čtyři! Beauguel přijal v šestnácte míč, jenž nesobecky poslal dále na Jana Kopice. Tomu už nečinilo velké potíže rozvlnit síť a zatlouci definitivní hřebíček do sparťanské rakve. Stejná kombinace se opakovala po dalších deseti minutách, tentokrát však Heča Kopice vychytal.

V nastavení ještě přišla jedna příležitost na každé straně. Nejprve Hrošovský držel míč příliš dlouho a zjevně prováhal ideální moment pro střelu, ta když přišla, mířila pouze do brankáře. Na opačné polovině hřiště Čivić notně prověřil Hrušku. Žádná z těchto akcí však úspěch neslavila a utkání skončilo čtyřgólovým rozdílem.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Adhol

Tak snad už je rozhodnuto, bylo by krásně ironický, kdyby nám pomohla Sparta. Myslím, že tady je to reálný. Zkusím 1:1.

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Sparta sice lépe ani hůře v tabulce už skončit nemůže,ale dá se čekat,že zrovna proti Plzni prohrát chtít nebude.Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
podnebný

Porážka Sparty v Plzni se očekávala, ale její výše překvapila. Pokud nehraje Dočkal a nenastoupí Kanga, nemá žádného rozdílového hráče, který by je strhnul rvát se o výsledek aspoň bojovností. Na rozdíl od Plzně a Slavie, které unikají do vyšších sfér a nebude je možno dohonit ani do pěti letKřetínský spáchal na týmu nebetyčné zlo a žádný jeho prachy to nespraví.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovéhle velké myšlenky piš pod souhrny, tady to nikdo nečte.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele