základní část, 18. kolo
08.12.2018 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Trmal chytil další penaltu, Sigma však moravskou bitvu zvládla

Neuvěřitelný počin, teprve dvacetiletý Matouš Trmal vychytal třetí penaltu v řadě, ovšem tentokrát to Slovácku na body nestačilo. V moravském souboji byla úspěšnější domácí Sigma, která navzdory Nešporově zahozené penaltě beztak vstřelila jediný gól zápasu. Postaral se o něho penaltový hříšník Martin Nešpor. Pochvalu zaslouží i brankář Miloš Buchta, který ani jednou neinkasoval.

Olomouc začala moravský souboj se Slováckem lépe a už po sedmi minutách šla na Andrově stadionu do vedení. Přetažený Zahradníčkův centr do šestnáctky sklepl před branku Pilař a Martin Nešpor zblízka poslal balón do sítě. Domácí se po rychlém gólu uklidnili a o několik minut později mohli opět prostřednictvím Martina Nešpora zvýšit náskok. Útočník Hanáků se dostal hned nadvakrát ke střelbě, jenže ani jedna z ran se neujala.

Olomoucký brankář Buchta tolik práce neměl. Zaměstnal ho až ve 36. minutě střelou Navrátil, ale pro Buchtu to nebylo nic, s čím by si nedokázal poradit. Nijak výrazný první poločas tedy domácí ovládli nejtěsnějším výsledkem, ale po přestávce je čekala ještě složitá šichta. Kouč Svědík se rozhodl na druhý poločas osvěžit hru střídáním, takže od 46. minuty se na trávníku místo Dominika Janoška pohyboval Jan Kuchta.

Na Slovácku byla vidět snaha s výsledkem něco udělat, nicméně domácí Olomouc hrála chytře a náskok si hlídala. Po hodině hry se olomouckému publiku poprvé představil hostující Jan Kuchta, když akrobatickým zakončením těsně netrefil branku. Olomouc měla štěstí a vzápětí mohla nevyužitou šanci potrestat. Aktivní Martin Nešpor pelášil na Trmala úplně sám a šikovně si ho chtěl přehodit, jenže místo branky trefil jen boční síť. Další důležitý moment celého zápasu přinesla až 69. minuta. Domácí Dvořák byl ve vápně faulován a sudí Zelinka se rozhodl odpískat pokutový kop. Odpovědnost na sebe vzal Martin Nešpor, ale teprve dvacetiletý Matouš Trmal jeho penaltu zlikvidoval. Pro talentovaného brankáře šlo už o třetí vychytanou penaltu v řadě! Zahanbit se nenechal ani Miloš Buchta, který pro změnu fantasticky zasáhl proti hlavičce Jana Kuchty.

Slovácko v závěru zápasu přitápělo pod kotlem a Buchta byl v jeden moment nejvytíženějším mužem utkání. Daníčkovu dělovku i Rezkův pokus zneškodnil. Čas hostům rychle utíkal, Slovácko se i v nastavení snažilo tlačit do vápna, ovšem bez úspěchu. Sigma nejtěsnější vedení uhájila a připsala si důležité vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele