31. kolo
27.03.2010 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Římané porazili Inter a dramatizují boj o Scudetto

V Římě se rozhodovalo, zda dostane bitva o Scudetto nový rozměr. Dámy a pánové, dostává ho. AS Řím totiž porazilo v nádherném zápase Inter a ztrácí na něj jediný bod. Utkání na Stadio Olimpico, na kterém bylo vměstnaných na 70 tisíc diváků, byl napínavý až do poslední minut, ale Vlci si výhru 2:1 nakonec se štěstím vzít nenechali.

Římané v lize neprohráli už 20 zápasů a chtěli v tomto trendu pokračovat i proti Interu. Na lavičce se po šesti týdnech objevil Francesco Totti, ale od začátku ještě nastoupit nemohl. V útoku se tak objevili Vučinič s Tonim. Nerazzurri už mohli použít Wesleyho Sneijdera a také Diega Milita, které vepředu doplňoval Samuel Eto'o.

Domácí začali hodně svižně a obrana Interu se tak tak stačila otáčet. Nejrpve Vučinič připravil dobrou pozici pro Toniho, ale ten si nestačil přehodit míč na silnější nohu. Vzápětí černohorský útočník opět hledal Toniho, ale ten nebyl na zadní tyči ideálně postaven. Další akci už vedl Luca Toni, obešel dva obránce, ale na toho třetího už neměl. Přesto dokázalo AS přetavit dobrý start ve vedoucí branka, ta přišla v 17. minutě. David Pizarro poslal do vápna dlouhý trestný kop, který na branku nasměroval Nicolas Burdisso. Míč však podcenil Julio Cesar, upustil ho a Daniele De Rossi ho s vypětím všech sil dostal až za brankovou čáru. V Římě rázem vypuklo davové šílenství.

Ke slovu se pak konečně dostali i Nerazzurri. Sneijderův nepříjemný trestný kop jen těsně minul branku, Stankovičův volej už mířil hodně vedle. Milito pak připravil šanci pro svého parťáka Eto'a, ale kamerunský útočník dlouho váhal a nakonec mu míč upálil Cassetti.

Po půlhodině hry si Inter hodně oddechl. Mirko Vučinič totiž tvrdě vypálil, míč tečoval Samuel a Julio Cesar běžící na druhou stranu jen čekal, zda nezapadne do branky. Nestalo se tak. Javier Zanetti pak fauloval rozeběhnutého Meneze a obdržel žlutou kartu. Menez by sice asi šel sám, ale k brance to měl ještě daleko, a proto nepřišla červená. Z trestného kopu ale tvrdě vypálil John Arne Riise a olízl tyč. Římané měli k dispozici standardek skutečně požehnaně. Z té další hrozil Vučinič, Julio Cesar ho zneškodnil jen díky skvělému zákroku.

Tři minuty před poločasovým hvizdem měl Inter velkou příležitost k vyrovnání. Rohový kop našel hlavičku Samuela, jenž poslal míč do břevna. Vlci sice míč nedokázali odvrátit, ale Nerazzurri nedokázalu trestat, místo toho jen Lucio pálil nepřesně.

Do druhého poločasu Inter vlétl jako vyměněný, věděl, že potřebuje alespoň vyrovnat. A tento cíl mohl být splněn okamžitě, když Eto'o vyslal Milita, jehož střela skončila na břevně. AS tak už podruhé zachránila branková konstrukce. Levačku Sneijdera pak dobře zlikvidoval Julio Sergio. Vučiniče nepříjemně do kotníku zasáhl Lúcio, inkasoval žlutou kartu a příště bude chybět. Z výsledného tresťňáku nebezpečně hlavičkoval Toni, míč zamířil těsně nad břevno.

Stankovič pak musel udělat místo Goranu Panděvovi, když José Mourinho přeskupoval rozestavení do podoby, které vyhrálo na Chelsea. Interu se nakonec podařilo vyrovnat v 66. minutě, a to s velkým štěstím. Sneijderova střela sice byla sražena, ale domácí borci míč nedokázali odkopnout, a tak se po několika odrazech dostal až k Militovi, který chladnokrevně zakončil.

Radost hostům ale dlouho nevydržela, protože v 73. minutě si vzali Vlci vedení zpět. Rodrigo Taddei sice střílel, ale vše se nakonec přeměnilo v asistenci pro Toniho, jenž byl ve vápně nechán nebráněn, a tak pro něj nebyl problém přesně zakončit. Na Stadio Olimpico tak podruhé vypukly bujaré oslavy. Ty trochu zchladil De Rosi, jenž si natáhl sval a na hřiště musel Brighi. Vučinič pak mířil na branku se třetím gólem, ale Lúcio ho na poslední chvíli dostatečně rozhodil, aby si domácí útočník míč ukopl. Vzápětí využil José Mourinha své dvě zbylé střídání, Thiaga Mottu s Cambiassem nahradili Quaresma a Chivu. Inter tak už očividně riskoval.

V závěru si pak po šesti týdnech užil návrat Francesco Totti, který nahradil vyčerpaného Vučiniče. Ricardo Quaresma se cpal do své první šance, ale na poslední chvíli zakročil Pizarro. Minutu před koncem základní hrací doby vběhl do Cesara, kterému vypadl míč, Brighi a upadl, ale sudí ho odměnil žlutou kartou za filmování. Nicméně opakovaný záběr ukázal, že hostující gólman ho trefil kolenem.

Morganti nastavoval pět minut, horkých pět minut pro AS Řím. Závěrečná pětiminutovka mohla začít hodně špatně pro Chivua, který nejprve sestřelil Toniho a pak se mu ještě prošel po noze, ale to již rozhodčí nespatřil, a tak mu udělil pouze žlutou kartu. V 94. minutě ale měl Inter obrovskou šanci, nemohl v ní být nikdo jiný než kanonýr Milito, ale Julio Sergio si dnes prostě skvěle postavil tyče. I na potřetí mu totiž pomohla tyčka, kterou Milito trefil. Nic víc již Nerazzurri nestihli a z hlavního města si odvážejí prohru 2:1, která zásadně dramatizuje boj o ligový primát.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (27)

Přidat komentář
Tomtaf

0:7

Reagovat
Slejdy

d m n t e ....

Reagovat
Francesco Totti AS

hraje se fotbal, ne ping pong

Reagovat
Devil

Inter neni Man.Utd....

Reagovat
kopajda

co řweš pičo?! je widět že tomu howno rozumíš kokote

Reagovat
Devil

Odkud jsi utekl...

Reagovat
kopajda

?

Reagovat
delfin

relax kid...

Reagovat
Slejdy

2-2 ikdyz bych byl radsi pro 3 body AS

Reagovat
Francesco Totti AS

NEJDULEŽITĚJŠÍ ZÁPAS SEZÓNY.......netroufnu si typovat

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak.Tak toto bude krasny zapas...Vypredane Stadio Olimpico a boj o titul. FORZA ROMA Musime vyhrat.Potom mame lahsi los ako Inter.tak pojme Roma,pojme na Scuddetto sa tak tesim na ten zapas...a k tomu etse vyhrat pohar a bude dobra sezona...ale aj bez neho a so Scuddettom by bola krasna... PER SEMPRE ROMA MIO

Reagovat
vanGomm

Pokud chce AS Roma pomýšlet reálně na titul musí tento zápas vyhrát a to se pak nehraje dobře.Proto víc věřím Interu Milan,kterému bude možná i remíza vyhovovat.Tip X2.

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi těžký zápas na tipování,ale věřím že AS zvítězí 2-1.

Reagovat
smazaný uživatel

Koloušku......jsi borec! tipnul jsi to přesně!

Reagovat
scr

pokud ubranime Etoa vyhrajeme...mame lepsi formu jak Inter a uz bude hrat Totti..myslim ze na Stario Olipico Inter zazije peklo

Reagovat
smazaný uživatel

ANO AS ŘÍM BUDE MÍT VLASTNÍ PEKLO NA VLASTIM STADIONĚ,TOTTI HRÁT NEBUDE, INTER NENI JEN ETO'O, INTER JE TÝM,KTEREJ NENI ROZHODNĚ ZÁVISLEJ NA JEDNOM HRÁČI JAKO AS ŘÍM,TEN JE NA TOTTIM, KTEREJ DOUFAM NEPOJEDE NA MS 2010,NEZASLOUŽÍ SI TO, DOFAM,ŽE LIPPI DOSTANE ROZUM A NEBUDE POVOLÁVAT INTERNACIONÁLI JAKO JE TOTTI A NESTA

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

TU PER NOI PUOI VINCERE E POI

PUOI PURE PERDERE

TANTO SIAMO SEMPRE CON TE

E IL NOSTRO CANTO

CHE DOVUNQUE SARAI

NELL'ARIA SENTIRAI

NEROBLU' IL COLORE PER CUI CANTIAMO

NERO BLU

DAI FORZA INTER DAI NEROBLU

NOI SIAMO QUI CON TE

E FORZA INTER, INTER ALE'

FORZA INTERNAZIONALE!!!

Reagovat
scr

tri body jsou doma!!! Deme si pro titul!!!

Reagovat
smazaný uživatel

FOOOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRZZZZZZZZZZAAAAAAAAAAA ROOOOOOMMMMAAAAA GRazie Roma.Grazzie Lupi Grazie Giallorossi .... To bol zapasek... jooooo ideme si pre Scuddetto.... Interu ani offside nepomohol... ale mali sme na konci stastie stou tyckou... ale aj zasluzili sme si to... Per Sempre Roma

Reagovat
smazaný uživatel

MRDKY ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

aaa další interista co neunese prohru ... no, snažte se ,ať Vám to nevyfouknem!

Reagovat
smazaný uživatel

ORA E PER SEMPRE INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Díky bohu za 3 body!!!!!!!! FORZA ROMA!!!!!!!!!!

Reagovat
goodbay

FORZA ROMA. GRACIAS!!!!

Reagovat
Il Principino

Letos v to Scudetto vážně věřím. Per sempre Forza Roma

Reagovat
Devil

Hmm,pekne se to zamotava....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele