32. kolo
25.04.2024 20:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Oslavy hráčů AS Řím (© AFP)

Koncovka rozehraného duelu vyšla lépe Římanům, jejich výjezdu dal tříbodový punc Cristante

Fotbalisté AS Řím nepřipustili další ztrátu bodů v boji o top pětku, když v dohrávce rozehraného střetnutí 32. kola Serie A uspěli na půdě Udinese výsledkem 2:1. Duel, který před 11 dny nebyl dokončen kvůli zdravotním problémům Evana Ndicky, střelecky otevřel ve 23. minutě Roberto Pereyra. Hosté dokázali reagovat po změně stran zásluhou Romela Lukaka. V dohrávané dvacetiminutovce zvládl jako jediný gólové aktéry doplnit v páté minutě nastavení Bryan Cristante, čímž zápas překlopil na stranu Giallorossi.

Římané vstupovali do čtvrtečního zápasu po domácí porážce s Bolognou, a na tohoto soupeře okupujícího čtvrtou příčku tak ztráceli již sedm bodů. Předtím však v lize nepoznali porážku sedm utkání a určitě chtěli v tomto trendu pokračovat i v Udine. To Bianconeri byli v reálném boji o záchranu, neboť aktuálně měli v tabulce stejně bodů jako poslední sestupující.

Le Zebrette v duelu, který se rozehrál v původním termínu, nezačali vůbec špatně, když odražený centr Lazara Samadržiče doputoval až ke Kingsleymu Ehizibuemu. Rána bývalého wingbeka německého Kolína byla ovšem tečovaná a následoval pouze roh. První šance AS přišla záhy díky skvělé obětavosti kapitána Bryana Cristanteho, pokus Houssema Aouara ale mezi tři tyče nesměřoval. Po obrovské chybě mladíka Deana Huijsena se dostali ve 23. minutě do vedení Le Zebrette. Zaváhání kmenového stopera Juventusu využil Pereyra a samostatný únik proměnil.

Naději na obrat dodal Římanům až krátce po hodině hry Lukaku, jenž si našel prudký centr Cristanteho a zakončoval do prázdné brány. Nejvíc byl však cítit příchod Paula Dybaly, který ofenzivu Capitolini pořádně oživil. Úsměv na tvářích všech fanoušků ale nevydržel dlouho, poněvadž v 73. minutě došlo k přerušení a hřiště musel na nosítkách opustit Ndicka, načež rozhodčí hru za několik minut předčasně ukončil.

Také při pokračování o 11 dní později museli brzy do akce lékaři, když se nepříjemně srazili Sardar Azmoun a Nahuén Pérez. Ti zůstali hlavními aktéry také nadále, Azmoun totiž Péreze před pokutovým územím obral o míč, jenže Maduku Okoyeho prostřelit nedokázal. V páté minutě nastaveného času se diváci dočkali také gólu díky Cristanteho hlavičce po rohovém kopu.

Poslední minuty střetnutí tak konečný výsledek překlopily na stranu Říma. V následujícím kole se AS střetne 28. dubna v náročném souboji s Neapolí, Bianconeri vyzvou ve stejný den skvěle hrající Bolognu.

Autor: Livesport.cz / Patrik Ledvinka

Komentáře (15)

Přidat komentář
Largo

Tady musí být tři body, musíme na ně vletět a za těch 20 minut rozhodnout.

Daje!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pablos

Co to je za blbost ? Proč by nemohli chtít během 20 min. vyhrát

Reagovat
Axelrose

Asi si vsadili na plichtu

Reagovat
Seydou Doumbia

V jejich pozici je lepší remíza než riskovat a prohrát

Reagovat
Pharrell

Reagovat
pastal

Bude to nějaká TV vysílat???

Reagovat
pastal

Bude to nějaká TV vysílat???

Reagovat
Pablos

Přepni to na hokej

Reagovat
Pozor skluz!!!

Do takove hry bych poslal Francka na podhrot.

Reagovat
Truffaldino

Dybala by měl hrát desítku. Ale moc se mi ta sestava nelíbí, jestli zase Daniele po dvaceti minutách zjistí, že to nefunguje, tak už bude po zápase.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Nakonec to tak bylo, ale nebylo to ani o tom kdo a kde hraje, ale vůbec tam nebyla chuť hrát.

Taková vítězství jsou ale nejdůležitější a pošetřilo se 0,01 % energie

Reagovat
Alberto Aquilani

Buhahahahahaha... toto bola pitchovina

DAJE BRYAN, AMOREEEE MIOOO

Snad budu tieto 2 body navyše rozhodujúce

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ze všech zrovna on

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele