33. kolo
21.04.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Vanja Milinković-Savić (© AFP)

Milinkovič-Savič zaznamenal „pyrrhovo vítězství“. Turín i přes bezchybnou defenzivu ztratil

Turín FC nedokázal ve 33. kole Serie A zdolat na domácí půdě Frosinone, když s outsiderem pouze remizoval 0:0. Soupeře, bojujícího o záchranu, nedokázal výrazněji ohrozit a naopak musel několikrát spoléhat na zákroky Vanji Milinkoviče-Saviče. Boj domácích o pohárovou Evropu si tak nečekaně zkomplikoval, když potřetí v řadě nebodoval naplno.

Frosinone přijíždělo na hřiště Turína jako celek, který ze všech posledních sil bojoval o udržení se v nejvyšší italské soutěži. I přes tři remízy po sobě se silnými soupeři však jeho postavení nebylo přívětivé, jelikož mu patřila první sestupová příčka. Do karet mu příliš nehrál ani fakt, že Býci doma prohráli jen jedno z předchozích 11 střetnutí, přičemž už třikrát v řadě neinkasovali.

Navzdory rozdílnému postavení v tabulce hrály od začátku utkání oba celky poměrně vyrovnanou partii. Jako první dokonce zahrozili hosté, když Matías Soulé po individuálním průniku vyslal střelu, která jen těsně minula zařízení. Stejně dopadl i pokus Duvána Zapaty na druhé straně. Kolumbijský forvard těsně před odchodem do kabin zahrozil ještě jednou, ale střelou doprostřed brány gólmana Kanárků nenachytal.

Druhá půle začala v duchu dosavadního průběhu zápasu, tedy v dosti vlažném tempu. Fanoušky na Stadio Olimpico však v 58. minutě pořádně vystrašil stoper Adrien Taméze, který na půli hřiště podklouzl a vyslal do samostatného úniku Walida Cheddiru. Ten ovšem nedokázal šanci zužitkovat a nechal vyniknout brankáře Býků Milinkoviče-Saviče. Nepříznivý výsledek mohl pro domácí zvrátit v nastavení opět Zapata, který ale v nadějné pozici poslal míč nad břevno.

Frosinone tak protáhlo sérii remíz a z Turína si odvezlo další bod. Oba celky odehrají další ligový zápas 28. dubna. Býci změří síly s Interem, Giallazzurri se utkají se Salernitanou.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele