základní skupiny - skupina C, 3. kolo
24.10.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Diogo Leite v souboji s Giacomem Raspadorim (© AFP)

Rozbořená berlínská zeď utržila další zásah. Hrozivou krizi Unionu prohloubil Raspadori

Union padl na Olympiastadionu v Berlíně s Neapolí 0:1 a po třech odehraných utkáních ve skupině C Ligy mistrů zůstává poslední bez bodového zisku. Italský mistr si s vyztuženou defenzivou trápícího se soupeře dlouho nevěděl rady, nakonec ale v 65. minutě přece jen dokázal obranný val prolomit Giacomo Raspadori. Nováčkovi k premiérovému bodu v milionářské soutěži nepomohl ani Alex Král, jenž se na hřiště dostal krátce po inkasovaném gólu.

Červenobílí nehodlali být při své historicky první účasti v Lize mistrů jen do počtu, tak trochu podle očekávání jim však po dvou odehraných zápasech patřila ve skupině C poslední příčka s nulou na bodovém kontě. Mohly za to těsné prohry s Realem a Bragou. V Bundeslize navíc padli již v šesti utkáních v řadě, i vzhledem k tragické formě soupeře tak byla Neapol jasným favoritem.

Obraz hry vypadal od úvodních minut podle očekávání. Neapol častěji držela balon a Berlíňané spoléhali spíše na rychlé brejky. Jeden takový se zrodil ve 24. minutě, kdy radost domácích fanoušků ze vstřelené branky Robina Gosense překazil až následně zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Bídná bundesligová forma defenzivy nebyla na hráčích Unionu znát, jelikož v první půli nedovolili italskému mistrovi jedinou střelu na bránu.

Neapol v 65. minutě uštědřila svému soupeři tvrdou lekci z produktivity, když dokázala proměnit hned první pokus směřující mezi tři tyče. Šikovný Gruzínec Khvicha Kvaratskhelia se na levé straně odpoutal od bránícího hráče a přesnou přihrávkou vybídl k úvodní brance Raspadoriho. Ve snaze zvrátit vývoj utkání poslal trenér Urs Fischer v 70. minutě na trávník hned tři nové tváře, mezi kterými nechyběl ani český reprezentant Král. Ani taktické plány kouče však vyrovnávací gól nepřinesly a klub z německé metropole nadále zůstal na dně tabulky.

Neapol tak nedopustila žádné překvapení a získala druhou výhru ve skupině. O třetí bude usilovat 8. listopadu, kdy je v plánu její domácí odveta právě s Unionem.

Autor: Livesport.cz / David Tůma

Komentáře (5)

Přidat komentář
ACSeRw!n

1:1

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Martin9719

Giacomoooo!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tůma je asi taky dobře zbořenej...

Reagovat
Moshe Dajan

Haberer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele