základní skupiny - skupina E, 4. kolo
07.11.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Feyenoord zaplatil za špatně nastraženou past. Immobile rozšířil řadu elitních kanonýrů

Fotbalisté Lazia doma zvítězili ve čtvrtém kole skupiny E Ligy mistrů nad Feyenoordem 1:0. Zápas rozhodl v závěru první půle Ciro Immobile, jenž zvládl souboj tváří v tvář s gólmanem, do nějž se dostal díky chybnému postavení hostujícího kapitána Lutsharela Geertruidy, který pokazil ofsajdovou past. Legendární střelec Orlů tím dosáhl na metu 200 nastřílených branek v dresu Biancocelesti od sezony 2016/2017, přičemž se stal teprve pátým hráčem z pěti nejlepších evropských lig, kterému se to v barvách jednoho klubu povedlo. Ondřej Lingr se na hřiště nepodíval, a nedostal tak šanci připravit Římany o posun na druhou příčku.

Věčné město se stalo dějištěm důležitého duelu z hlediska postupových vyhlídek obou celků. O něco lépe na tom byl před úvodním výkopem Feyenoord, který se díky předchozí výhře nad římským sokem dostal do čela skupiny. Naopak Lazio se chtělo vrátit na první dvě příčky, formu však nemělo ideální, neboť v posledním duelu italské nejvyšší soutěže padlo na hřišti Bologni.

Do zápasu vlétl domácí tým bleskově, již v první minutě musel totiž rychlonohého Mattiu Zaccagniho pouze za cenu žluté karty těsně před hranou vápna zastavit Bart Nieuwkoop, jehož působení v zápase skončilo vinou zranění ještě v první půli. Jelikož mírnou převahu Rotterdamských nedokázal o chvíli později proměnit v gól Igor Paixao, jehož rána těsně minula levou tyč, mohlo skóre zápasu otevřít zásluhou Immobileho Lazio. Hvězdný forvard potvrdil svůj smrtící instinkt, a poté, co s milimetrovou přesností využil pokus beků soupeře o ofsajdovou past, brilantně obešel Justina Bijlowa a s klidem rozvlnil prázdnou bránu. Stal se tak teprve pátým hráčem v historii, který v dresu jediného klubu hrajícího jednu z pěti elitních evropských ligových soutěží nastřílel přes 200 branek.

Ve druhé půli se Lazio ve snaze o udržení těsného náskoku, vědomo si extrémní důležitosti tohoto mače, zatáhlo do defenzivy a směrem dopředu si téměř nic nevypracovalo. Snad až přílišné pasivity svých rivalů mohl v 68. minutě využít Santiago Giménez, jeho hlavička po náramně přesném Paixaově volném přímém kopu jen těsně minula pravou tyč. Feyenoord přes kompaktní defenzivu domácího týmu pronikal jen s velkými obtížemi a ani přes maximální snahu nedokázal od inkasované branky ohrozit klec Ivana Provedela.

Lazio tak veledůležitý duel dovedlo k úspěšnému konci. Svou pozici však bude muset potvrdit 28. listopadu, kdy vyzve Celtic. Feyenoord změří ve stejný den síly s Atlétikem.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (10)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
ACSeRw!n

1:2

Reagovat
Pipo123

35k predaných lístkov, my sme po rokoch v LM a nedokážeme vypredať štadión, už proti Atletico to bolo rovnaké. Hlavne ma prekvapuje jedna vec, ono Lazio ma veľa fanúšikov mimo Ríma, ale čo čítam diskusie počas posledných 2-3 rokov, alebo nejaké komentáre sociálnych sietach, tak fanúšikovia plačú že si nemôžu dovoliť lístok na zápas LM.

Kúpia si lístok na derby + ešte jeden domáci zápas a viac nemôžu, strašne plačú nad cenou lístkov, úplne mi príde ako keby som čítal komentáre slovákov, "toto si nemôžem dovoliť, toto je drahé atd".

Nechce sa mi veriť že by mal taliansky fanúšik také finančné problémy, aby si nemohol dovoliť 3-4x do týždna vidieť zápas svojho milovaného klubu, navyše ešte k tomu zápasy LM. Viac fanúšikov príde na Fiore, Frosinone atd než na zápas LM

Reagovat
Salfovic

A o kolik jsou jako dražší než na ligu ?

Reagovat
Alberto Aquilani

Veď nestoja vôbec veľa. Je to LM, na slovenský ligový futbal už stoja pomaly viac.

https://www.sslazio.it/it/news/eventi/uefa-champions-league-or-lazio-feyenoord-la-vendita-dei-tagliandi

Väčšina ľudí je na miestach za 45 eur. Na Monte Mario nie je vôbec nikto.

Reagovat
jáá

Koukal jsem a nestačíl jsem se divit. Dle záběrů to vypadalo fakt úplně prázdný. Nechápu.

Reagovat
Reggie

Já tam byl nedávno na ligu a v podstatě všichni fanoušci jsou za jednou bránou, kde má Lazio kotel a pak na tý hlavní tribuně, kde jsme byli my. Předpokládám, že tato je hlavní, naproti jsou komentátoři atd. Takže je reálně fakt půlka stadionu nacpaná a druhá skoro úplně prázdná. To bylo v situaci, kdy bylo 40k z celkové kapacity 70k. Včera bylo podle všeho ještě o 5k méně. Pak to vypadá hrozně.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ukazuje to, ako strašne sú Taliani vp.ici ako národ. Tam tá ich stredná vrstva sa má reálne horšie ako my na Slovensku. Koľko stojí taká permanentka? 500? To dnes necháš len u mechanika za hocijakú blbosť na aute.

U Lazia je navyše problém ich nulový markenting , zaseknutý v roku 2000. Podľa nejakých výpočtov má Lazio cca 700 000 fanúšikov v Taliansku, 6. najobľúbenejší klub, nerátajúc fanúšikov mimo Talianska. To že nedokážu na zápasy v LM, ktorú navyše hrali za posledných 15 rokov "hneď" 2-krát prilákať ani 50K len dokazuje, že to tam vedú úplne zle.

Reagovat
Reggie

Byl jsem na zápase s Atalantou a bylo tam o 5 tisíc lidí víc podle údajů, což je podstatnej rozdíl, jestli 35k nebo 40k. Atmosféra byla super, my byli kousek od kotlu, takže pecka. Ale jako skoro půlka stadionu úplně prázdná... hrozná škoda. Stejně jako na LM, kde je těch lidí ještě méně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele