základní skupiny - skupina E, 1. kolo
19.09.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Skórující Ivan Provedel (© AFP)

Osvědčený recept Atlétika nezafungoval. Za střelce Lazia na poslední chvíli zaskočil brankář

Lazio hrálo v prvním utkání skupiny E Ligy mistrů doma s Atlétikem Madrid nerozhodně 1:1. Španělé přijeli do Říma se svou osvědčenou taktikou, kdy se soustředí spíše na obranu a rychlé protiútoky. A přesně po takové akci padla úvodní branka duelu, když se šťastným střelcem stal 20letý Pablo Barrios, pro kterého to byl vůbec první gól v milionářské soutěži a teprve třetí v seniorském dresu Los Colchoneros. Vše nasvědčovalo tomu, že si španělský tým odveze všechny body, jenže v páté minutě nastavení zajistil Římanům remízu senzační trefou gólman Ivan Provedel.

Ofenziva Atlétika působila velmi nevyrovnaně, když slušný výkon proti Granadě a sedmigólovou kanonádu do sítě Vallecana proložila dvě bezbranková představení. Před výletem do Říma se navíc hostům rozrostla marodka, na níž Memphise Depaye doplnil Thomas Lemar. Lazio zatím nezalepilo díru po Sergeji Milinkovičovi-Savičovi a v Serii A zůstávalo za očekáváním. Paradoxně se mu však povedlo zvládnout dosud nejobtížnější zápas, a to ten na půdě mistrovské Neapole.

Do první šance utkání se nachomýtl Marcos Llorente, k němuž se odrazil míč už ve třetí minutě, nicméně do střely se vložila obrana soupeře a pokus zblokovala. Na druhé straně se v zajímavé příležitosti ocitl Alessio Romagnoli, když si šikovně naskočil na centrovaný balon od rohového praporku. Urostlý Ital ovšem hlavičkoval nad bránu. Orli měli míč na svých kopačkách častěji a drželi jej kolem soupeřova vápna. Atléti ovšem zkušeně bránili, a tak domácím nezbylo nic jiného, než zkusit štěstí z dálky. Felipe Anderson se postavil k přímému kopu z úctyhodné vzdálenosti, to mu ale nezabránilo v tom, aby vyslal jedovatou ránu, se kterou měl Jan Oblak problémy. Hosté ovšem nebezpečnou situaci přežili a sami mohli zaútočit. Ke střele zpoza vápna se dostal Barrios, do jehož pokusu se vložil jeden z obránců a nasměroval jej smolně do vlastní brány. Španělský celek se tak ujal vedení, na které nedokázalo Lazio do konce poločasu reagovat.

Vedení Atlétika se pokusil na úvod druhé půle navýšit Axel Witsel střelou zpoza vápna, Provedel však bez problému zasáhl. V obrovské šanci na srovnání se ocitl Ciro Immobile, jenž obdržel přihrávku před malé vápno, kde zůstal chvíli nikým nehlídán. Kapitán Lazia ovšem zamířil pouze do vybíhajícího gólmana. V 66. minutě měl blízko ke gólové radosti Álvaro Morata, ale proti jeho hlavičce se dokázal natáhnout Provedel. Ital si následně poradil i s pokusem Samuela Lina z penaltového puntíku. Chvíli před koncem z dálky napřáhl Luis Alberto, nicméně Oblak si dokázal s dělovkou poradit. Poté to španělský záložník ve službách italského celku zkoušel znovu a jen těsně přestřelil. V samém závěru utkání se hrdinou domácích stal brankář Provedel, jenž přiběhl do soupeřova vápna na poslední rohový kop a našel si centrovaný balon nejlépe ze všech. Po několika zákrocích během zápasu tak přidal i gól, což pro něj rozhodně není typické.

Do velmi vyrovnané skupiny tak oba týmy vstoupily ziskem bodu. Lazio se v příštím kole 4. října představí na půdě Celticu, Atlético tentýž den přivítá Feyenoord.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (40)

Přidat komentář
Furia Ceca

To bude pro Simeoneho spešl zápas

Reagovat
Pipo123

No a predalo sa 45 tisíc vstupeniek, máme tu zápas v LM a nevypredáme štadión, čo som čítal fora a diskusie na FB tak ľudia strašne plačú nad cenami, príde mi ako keby som čítal komentáre ľudí na slovensku.

Reagovat
Stannis Baratheon

Nakonec plno bude, uvidíš.

Reagovat
Kiss Me Polka!

prislo 46k

Reagovat
JarousFCB

A kolik stál nějaký průměrný lístek?

Reagovat
Phillipinho

S tou marodkou tam vyhrat bude hodne tezky. Bral bych i remizu.

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
meril

Tuhle skupinu prostě musíme urvat z prvního místa. Atleticu chybí klíčoví hráči, bylo by super se odrazit výhrou hned v prvním kole!

Reagovat
Pipo123

Provedel - Marusic, Patric, Romagnoli, Pellegrini - Kamada, Vecino, Alberto - Anderson, Immobile, Zaccagni

Pellegrini od začiatku vždy keď striedal, tak neskutočne makal, aj proti Juve to tam oživil, tu šancu v základe si zaslúžil. Snad ju využije

Reagovat
El Matador

Patric v základu to je hráč pro nějaký Albacete maximálně

Reagovat
Pipo123

Patric nakoniel najlepší v obrane, neprehrával súboje, ku koncu tam hecoval fanúšikov.

Reagovat
El Matador

Včera překvapil, mu se povede jeden takovej zapas za sezónu. Jinak včera kdyby bylo trošku víc štěstí, klidně mohly 3 body.

Reagovat
Furia Ceca

Immobile z formy vs. Oblak – to bude sranda asi...

Reagovat
Pipo123

Návštevnosť jak na zápas proti Fiorentine

Reagovat
Furia Ceca

Ach jo... dneska parádní večer s italskýma týmama, opravdu

Reagovat
Pipo123

Nie takýto gól, sme aktívnejší, konečne sa snažíme, Pellegrini hraje výborne, už proti Juve tam lietal jak blázon a hneď musí striedať. Snad nič vážne, pretože vyzerá že fajn

Reagovat
Messiáš

Luis Alberto je porad paradni hrac

Reagovat
Pipo123

Alberto hraje od úvodu sezóny výborne, jemu jedinému ten odchod SMS prospel, bojuje, snaží sa, ten hráč by mal mat kapitánsku pásku a nie mrtvola Ciro

Reagovat
Kucka

Reagovat
Messiáš

Já ho dlouhodobě žeru, vím, že byly nějaké tahanice se smlouvou. Trochu jsem upřímně doufal v návrat do La Ligy. Na takové hráče se moc hezky kouká

Reagovat
Furia Ceca

Tpč

Reagovat
Pipo123

Pičo Provedel, ale zaslúžene

Reagovat
doNny

Reagovat
Phillipinho

Tvle tenhle klub je fakt zakletej. Tohle se muze dit snad jenom Atleticu…

Reagovat
Phillipinho

At prosim Atletico nehraje Ligu mistru. To co se jim neustale deje v kazdym vydani fakt neni mozny.

Reagovat
Elliasson

To dáme!!!

Reagovat
Phillipinho

Já ti říkám, že zase nepostoupí. Díky tomu včerejšku jsem si zase vzpomněl na tohle

https://www.youtube.com/watch?v=mnTYUxZ0EZQ

Reagovat
Alberto Aquilani

Hhhh... keď som ho videl, že tam ide na ten roh, hovoril som si, že čo tam trapoší

Inak, Lazio znova také nijaké. Malo síce optickú prevahu a patril im stred poľa, ale nakoniec to boli Atleti, ktorí mali viac čistých šancí a keby Griezz riešil situácie lepšie, mohli im fuknúť 3. Vlastne Lazio až na tú Cirovu po hrubke Oblaka a strele na konci Cataldiho nemali nič vyložené. Atletico veľmi čudný mančaft. Nechápem ako tam môže Simoene stále byť a tých hráčov tento futbal pod nim baviť.

Reagovat
Pipo123

Čakal som horší zápas, nakoniec sme opticky boli lepší, no obidva kluby hrali v 10. Ciro a Immobile strašná paródia na útočníkov, nič nepodržali, prehrávali súboje. Bohužiaľ, Ciro pod Inzaghim a pod Sarrim sa nedá porovnať, ale bude hrať, pretože dal milión gólov za Lazio.

Videl si Kamadu? Ten chlapec prvých 15 min v pohode, potom pripomínal Fantozziho, pritom Guendouzi to zase oživil, no aj tak ho nechá Sarri na lavičke.

Tiež nechápem čo to hraje Simeone, to ich 4-4-2 ktoré hrával v minulosti bolo ďaleko lepšie než toto čo hraje, trošku mi pripomína Joseho v tej tvrdohlavosti a defenzívnom futbale, už to ani jemu nefunguje a nepôsobia tak hladne a precízne v obrane ako v minulosti

Reagovat
Pipo123

*Ciro a Morata

Reagovat
Alberto Aquilani

Kamada bol znova hrozný, ale už sa mi to ani nechce písať. Najmä vôbec nenapadá, je to totálny soft hráč a ešte má ten výraz, že ho to ani nebaví. Guendouzi bude oproti nemu úplne inde.

Inak, IMO ste trošku podcenili ten útok. Viem že mi napíšeš že ste dali 15 za Cirov back up, ale idete do LM a krídlami s Andersonom a Pedrom (Zaccagni OK). Isaksen je skôr len prospect. Tam to chcelo priviesť hotového hráča - čo ja viem, trebars toho Chuckyho z Neapola.

Reagovat
Pipo123

Ten Cirov back up nech hraje, horšie to byť nemôže. Tam by pasoval ten Berardi ktorého Sarri tak moc chcel, herne by nám pomohol. Ten team sa musí hlavne naučiť hrať bez SMS, sú pasáže kedy vidno ako moc SMS chýba v tej výstavbe útoku, kedy dokázal vyhrať veľa lôpt, dokázal podporiť Cira v útoku, teraz je Ciro sám v šestnástke.

Súhlasím že tie krídla mohli byť lepšie, Pedro fajn na pár zápasov, Zaccagni je zatiaĺ najlepší od úvodu sezóny, on a Alberto hrajú dobre, vlastne na nich to stojí. Anderson zase taký výkon že nič nepokazil, no o nič sa nepokúšal, hraje strašne na istotu a chýba mu taká ta drzosť ako Zaccagnimu na druhej strane. Teraz neviem či to po ňom chce Sarri, ale totálne takýmto futbalom zabíja svoju rýchlosť ktorá ho celú karieru zdobila

Reagovat
Moshe Dajan

Provedel je KRÁL

Reagovat
Spalovač šancí

Pěkný konec

Reagovat
Pipo123

Pellegrini predviedol prvých 30 minút najlepší výkon za posledných 5 rokov, aby si podľa všetkoho skurvil koleno.

Reagovat
ttopi

Ten gól Lazia vypadal, jako by to s tím golmanem denně pilovali. Skvělý náběh

Reagovat
kilobyte

Jako jestli to neměli natrénované, tak nechápu chování ostatních hráčů. Jediný brankář v náběhu a chce dát gól?

Reagovat
Raul=Real

Uplne vidim, ako Atleti z tejto skupiny nedokážu postúpiť

Cholo OUT

Reagovat
Phillipinho

A rozhodne posledni minuta zapasu kdy nedaji penaltu, ktera se odrazi od prave tyce do brevna a do leve tyce. Nasledne ven z brany a rozhodci odpiska konec zapasu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Atleti win skupiny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele