základní skupiny - skupina E, 5. kolo
28.11.2023 21:00 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Mario Hermoso (© AFP)

Chyba v komunikaci vyústila v dárek k Simeoneho milníku. Feyenoord v Lize mistrů končí

Fotbalisté Atlétika Madrid zvítězili v pátém kole skupiny E Ligy mistrů na hřišti Feyenoordu 3:1 a právě na úkor svého soupeře si zajistili postup do osmifinále. Speciálním byl tento duel pro hostujícího kouče Diega Simeoneho, jenž se stal teprve třetím trenérem, který na lavičce jednoho týmu odkoučoval alespoň 100 zápasů v milionářské soutěži. Jeho svěřencům k vítězství pomohl domácí obránce Lutsharel Geertruida, jenž po nedohodě s brankářem poslal už v úvodní čtvrthodině míč do vlastní sítě. Vítězný gól si nakonec připsal po změně stran netradiční střelec Mario Hermoso. Na porážce bíločervených nic nezměnil ani příchod Ondřeje Lingra z lavičky v 64. minutě.

Feyenoord zatím sbíral body striktně na domácím hřišti a na kouzlo stadionu De Kuip spoléhal i proti papírově nejsilnějšímu týmu skupiny. Atlético dosud prokazovalo toto označení a před začátkem kola bez porážky vládlo čtyřčlennému pelotonu, také jeho výsledky ovšem byly o poznání lepší před vlastními fanoušky, kde naposledy rozstřílelo Celtic. Zvítězit se mu podařilo i v úvodním vzájemném střetnutím s nizozemským celkem, v němž hrál hlavní roli dvougólový Álvaro Morata.

K něčemu podobnému málem nakročil španělský útočník také nyní, jelikož se velmi záhy dostal do samostatného úniku, Justin Bijlow ale včas vyběhl, zmenšil úhel pro střelu a Moratu vychytal. Z následného rohového kopu už však hosté udeřili. Marcos Llorente vrátil nepřesný centr až k Geetruidovi, ten si míč nedokázal přikrýt a nešťastným způsobem jej poslal za záda vlastního brankáře. Potom následovala vcelku hluchá pasáž, kterou ukončil až průnik domácího Yankuby Minteha. Ten si na pravé straně vápna zasekl soupeřova obránce a ačkoliv to na první pohled vypadalo, že byl gambijský křídelník podražen, penalta se po přezkumu u videa nepískala. Stejný hráč z podobné pozice několik chvil před koncem první půle tentokrát vypálil, cíl ale výrazně přestřelil.

Zkraje druhého dějství mohli hosté zvýšit svůj náskok. Do dlouze hozeného autu se z voleje opřel Antoine Griezmann, jeho pokus však skončil pouze na tyči. Krátce před uplynutím hodiny hracího času se do šance opět dostali Indiáni. Při povedeném náběhu za obranu chtěl Hermoso možná ještě přihrávat na některého ze spoluhráčů, míč ale trefil tak šikovně, že doplachtil až za záda Bijlowa. Domácí od startu druhé půle poslali na trávník celkem čtyři nové tváře včetně Lingra, což v 77. minutě přispělo ke kontaktní brance. Luka Ivanušec posadil rohový kop přesně na hlavu Matse Wieffera a jeho finiš k tyči znamenal snížení. Radost Feyenoordu ale trvala jen chvíli. Při snaze ubránit standardku hostujícího týmu se do míče opřel Santiago Giménez, který jej však nasměroval naprosto nechytatelně do své vlastní sítě.

Nizozemský celek tak na další domácí vítězství nedosáhl a nezískal dokonce ani bod. V závěrečném skupinovém vystoupení se 13. prosince představí na půdě Celtiku, Atlético tentýž den přivítá v souboji o první místo Lazio.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (9)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
M.Vaza

Nějak se šíří spekulace ohledně Lingra do Sparty, to by na něj celkem sedělo..

Reagovat
Sigma Olomouc

3:2, rozhodne Lingr

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
PalibrkUros

Chlapcům v Rotterdamu už došlo, že je Lingr poleno. Herní vytížení asi jako všechny slavný letní přestupy českejch plejerů od Juráska počínaje

Reagovat
Elliasson

Ondra se chytne, věřím tomu. Má to, co Arne potřebuje.

Reagovat
PalibrkUros

Kéžby... Zatim se dá považovat za docela normální přestup snad jen Cvančara a to taky neni žádnej šlágr

Reagovat
ACSeRw!n

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele