základní skupiny - skupina A, 2. kolo
03.10.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Mathys Tel (© AFP)

Bayern si dovezl z Oktoberfestu bujarou náladu i do Kodaně. Kocovinu Bavorů prolomil Tel

Úřadující němečtí mistři nezaváhali ani ve druhém kole základní skupiny A Ligy mistrů, když na hřišti Kodaně zvítězili 2:1, a prodloužili tak šňůru výher v této fázi soutěže na úctyhodných 15 utkání. Seveřané útočným nájezdům Bavorů dlouho odolávali a v 56. minutě navíc dokázali otevřít gólový účet duelu zásluhou Lukase Leragera. Mnichovští ovšem prokázali pevné nervy, když nejprve po parádní individuální akci srovnal Jamal Musiala a následně obrat v 83. minutě dokonal Mathys Tel.

Hráči Bayernu přijížděli na půdu Kodaně po těžkém víkendovém klání s Lipskem, s nímž uhráli remízu 2:2. Za bod však mohli být rádi, jelikož ještě pár minut po startu druhého dějství prohrávali o dvě branky. Bavoři zároveň udrželi osmizápasovou sérii neporazitelnosti, kterou chtěli protáhnout i v Dánsku. Seveřané měli za sebou také velmi složité utkání v lize, kde podlehli doma Midtjyllandu 0:2. Případným skalpem německého mistra by ovšem toto zklamání bylo rázem zapomenuto.

Domácí, hnáni dokonalou kulisou svých fanoušků, se giganta z Bavorska nezalekli a již od úvodu se prezentovali velice sympatickým ofenzivním fotbalem. Zároveň udržovali Bayern na uzdě a nepouštěli ho k výraznějšímu ohrožení branky. Ve 29. minutě prolomil útočné tápání hostů kapitán Joshua Kimmich. Jeho pokus zpoza vápna doslova olízl břevno branky Kamila Grabary. Hráčům v černém chyběla přesnost ve finální třetině hřiště, což v nich vzbuzovalo spoustu frustrace, která se poté zrcadlila v počtu ofenzivních faulů útočných hvězd Mnichova.

Po změně stran a krátké přehlídce pyrotechniky hostujících fanoušků podtrhli Kodaňští vynikající výkon z prvního poločasu brankou. K odraženému míči se dostal Lerager a nechytatelnou ranou zajistil vedení Byens Hold. Nicméně Grabara a jeho parťáci nedokázali odolávat věčně. V 67. minutě se zajímavou individuální akcí prezentoval Musiala a míč se na jejím konci dostal za záda polského brankáře. Navrátit vedení domácím mohl Mohamed Elyounoussi, ale odražený balon napálil těsně vedle pravé tyče bavorské branky. Bayern v samotném závěru ukončil veškeré naděje Kodaně na bodový zisk. Thomas Müller běžel sám na bránu a ve vyložené pozici ještě přihrál Telovi, který suše zakončil do odkryté sítě.

Bayern tak potvrdil roli favorita a z Dánska si odvezl tři body. Další zápas skupinové fáze odehrají oba celky 24. října. Bavoři pojedou do Turecka, kde na ně čeká Galatasaray. Kodaň změří síly s Manchesterem United.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (40)

Přidat komentář
Salfovic
Reagovat
Heresy

jestli kane da ve 3 minute gol tak to smrdi sazkou ..

Reagovat
Seydou Doumbia

1:3

Reagovat
Dalibor Sladky

Zhoda 1:3

Reagovat
bayern987

2:0 Tuchel out

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Bastaron

1:4

Reagovat
bayern987

Zase tragédie, dej tam Goretzku, dej tam Müllera a nedělej píčoviny... a nebo ne aspoň si rychle sbalí kufry.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Jardman

Nechapu ze nestaví Müllera

Reagovat
vladino10

Za koho?

Reagovat
Jardman

Coman, ten má ještě prázdniny

Reagovat
Bayern +

Reagovat
bayern987

Musiala na křídlo, Coman na lavičku.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bayern +

Coman hrá momentálne na úrovni Freiburgu, možno nižšie. Musiala na krídle je úplne v pohode voľba, plus teda Müller svojim workrate pomôže tej labilnej DM dvojke stokrát viac, než Jamal.

Reagovat
Gerd 13

To je fakt hrůza, co to hrajou já to snad přepnu na jinej zápas....

Reagovat
fabec1222

Yes Kane, no trofej

Reagovat
bayern987

Bude kurva střídat? Já ho nesnáším.

Reagovat
Jardman

Reagovat
esmuellert

Reagovat
Müllered

Bambi Thomas Mathys Jen škoda, že tomu debilnímu kokotovi zachraňují prdel.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Müllered

Sven the Wall! u něj jak na houpačce

Reagovat
Jardman

Sven na hrad. Minulej zapas pomrdsl, dneska pochytal

Reagovat
PavlíčeQ

cenna vyhra, minuly rok tam nevyhrala sevilla, dortmund ani city, takze tyto tri bodiky se urcite pocitaji, dva pekny goly, sven zakrok dne, jedeme dal

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Tomanatura

Toho Tela jim tak zavidim. Ten je uplne dokonaly youngster.

Reagovat
Bayern +

Len keď nastúpi v základe, tak hrá jak Bouna Sarr

Reagovat
20fredy20

Coman je neskutocne slaby hrac.

Reagovat
Ferragamo7

Toto bol jeden z najpríšernejších výkonov,aké Bayern predviedol-presne na úrovni minulej sezóny.Tu je aj dôvod,prečo môžeme o triumfe v LM iba snívať.Inak je super,že sa tu kritizujú niektorí hráči,ale to že 100 mega Kane je v zápasoch z kvalitnejšími súpermi úplne neviditeľný,to tu zjavne netrápi nikoho. On zbytočne nastriela Bochumu 3+2,keď v iných zápasoch sa nedokáže dostať do šance,nie ešte dať gól.Góly proti silnejším, strieľa akurát tak s 11m.Aj včera za celý zápas 1 jedinký nábeh za obranu,ktorý nepremenil a navyše bol ešte aj v ofsajde.Som hrozne sklamaný z jeho výkonov,práve v zápasoch,kde tie góly najviac potrebujeme,tak je neviditeľný.Ale je pravda,že výkon proti Kodani-to bolo niečo otrasné,keď som videl,ako sa Tuchel po zápase usmieva,tak začínam pochybovať o jeho zdravom rozume,lebo ak by som trénoval ja,tak po takomto prepadáku by som chodil ešte 2 týždne nasratý

Reagovat
20fredy20

Futbal sa nehra na krasu, ale na vitazstva a body .

Reagovat
PavlíčeQ

tohle uz je radny shitstorm kritizovat tuchla ze se usmiva po vitezstvi v lize mistru kdy to dokazal otocit z jedna nula na jedna dva na pude tymu kde minulou sezonu nevyhrala sevilla, dortmund ani city? co si to jako dovoluje!

a kane je v bayernu mesic, odehral devet zapasu a bilanci ma devet plus ctyri, co bys jako chtel? proti united mel jedna plus jedna, lipsku dal gol, pred vyrovnavacim golem si splnil defenzivni povinnosti a pripravil tutovku jak musialovi tak choupovi, to ze nedali je uz vec jina, vcera gol nedal, ale taky nemuze davat goly v kazdym zapase, to ostatne nedokazal ani lewa, nicmene i tak mel podil na vitezne brance kdy to byl on kdo vyslal thomase do uniku

Reagovat
Jardman

Vyslal skvěle i Musialu minulej zápas.

Reagovat
PavlíčeQ

no vsak pisu ze proti lipsku pripravil tutovku jak musialovi tak choupovi

Reagovat
20fredy20

Kvoli tymto sracckam na Tuchela nechodim na ziadne stranky Bayernu uz, sami uplakanci. Asi cakaju kazdy zapas 6:0 a nadpozemsky vykon .

Reagovat
Ferragamo7

Odpoviem ti,aj napriek tomu,že zbytočne hejtuješ môj osobný názor.Ak si odrátaš 4 góly z 11m,tak Kaneho čísla sú len šedý priemer,vzhľadom na to že hráva každý zápas plnú minutáž.Ale ja mu nevyčítam že dáva málo gólov,alebo má málo asistencií,ale som veľmi sklamaný z jeho herného prejavu- s total priemernou Kodaňou(ospravedlňujem sa,ale pre mňa to nie je špičkový klub) sa za celý zápas dokázal dostať do jedinej šance,aj to bol v ofsajde,inak ako keby tam nebol.Jediná akcia,ktorá fakt stála za to,bol náš druhý gól,Muller to urobil naozaj veľmi prefíkane a znovu nás musel spasiť tínedžer,ktorý sa dokázal po pár minútach na ihrisku dostať do šance a aj ju chladnokrvne premenil.A toto sa stalo už niekoľkokrát,že Tell za pár minút,ktoré má k dispozícii(väčšinou len na konci zápasu) nielenže sa dokáže dostať do šance,ale ich aj premieňa (výnimkou bol pohárový zápas z Lipskom) a už nám zachránil dosť bodov.Ešte raz zopakujem,nečakám od neho v každom zápase 3-4 góly,ale ja osobne,od útočníka jeho kalibru chcem vidieť,že sa dokáže v každom zápase(bez ohľadu na súpera) dosťať do šancí a nejaké premeniť.

Reagovat
Gerd 13

Ten první poločas byl fakt strašnej, druhý už o dost lepší. Ono otočit zápas, kdy ti to fakt nejde je taky umění. Klobouk dolů před výkonem soupeře, skoro mi jich bylo líto, že prohráli. A Tuchel? Myslím, že měl střídat dřív. Mullerova akce u druhého gólu fakt skvělá. On a Goretzka prostě patří do základu. Moc se mi líbil včera výkon Kima.

Reagovat
Jardman

Šlo vidět, že rychlost už tam příliš není, ale jak si tam dal tělíčko a náznak střely, to zahřálo u srdíčka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele