základní skupiny - skupina E, 6. kolo
13.12.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Samuel Lino (© AFP)

Souboj nejvýše postavených ovládlo Atlético, cestu na první příčku proti Laziu vydláždil Lino

Atlético Madrid porazilo v závěrečném šestém kole skupiny E Ligy mistrů na domácím hřišti Lazio 2:0, čímž si současně pojistilo první příčku v tabulce. Naděje hostů na posun do čela brzy snížil Antoine Griezmann. Ten totiž už v šesté minutě otevřel skóre. Na bleskový zásah mu nahrával Samuel Lino, jenž se krátce po změně stran sám zapsal na listinu střelců. Římané se tak nestali prvním celkem, kterému by se v této sezoně povedlo bodovat na Estadio Metropolitano, smutek z porážky však rychle přebila radost z teprve třetího postupu do osmifinále v klubové historii.

Zamotanému vývoji skupiny se dostalo rozuzlení před dvěma týdny v Rotterdamu. Tam Atlético vyhrálo i díky dvěma vlastním gólům soupeře, z čehož mělo ohromnou radost také Lazio, které zdolalo o několik hodin dříve Celtic. Římané se tak mohli po tříleté odmlce těšit na vyřazovací fázi Ligy mistrů, kam je doprovodí právě svěřenci Diega Simeoneho. Ti v aktuální sezoně odehráli 10 domácích duelů a všechny vyhráli, motivaci navíc kouči dodával fakt, že jako hráč strávil v dresu Biancocelesti čtyři roky.

A na zmíněnou solidní formu navázali Los Indios bleskurychle. Už po šesti odehraných minutách poslal Lino milimetrovou přihrávku do vápna, kterou lehkou tečí usměrnil do brány Griezmann. Hozenou rukavici se snažil zvednout veterán bílomodrých Ciro Immobile, jenž ve 26. minutě prudkou ranou minul o kousek levou tyč brány Jana Oblaka.

"Orlům" ve 38. minutě zatrnulo, jelikož Mario Hermoso zvyšoval už na rozdíl dvou gólů. Z nepříjemné situace je ale už za pár desítek sekund vysvobodil videorozhodčí, který vstřelenou branku neuznal pro předcházející ofsajdové postavení.

Laxním Římanům jako by úvodní varování nestačilo, jelikož svou pasivitou nechali v 51. minutě vyniknout Lina. Ten po dobré orientaci v pokutovém pásmu Lazia a ještě lepším zakončením udal ráz následujících minut. V těch se povedlo svěřencům kouče Diega Simeoneho držet bílomodré na uzdě a dopřát jim jen minimum šancí, což nelibě nesl jeho trenérský protějšek Maurizio Sarri. Ten se několikrát objevil v záběrech televizních kamer a do zápisníku si mimo střídání nejspíše psal i pár ostřejších poznámek k průběhu druhé půle. Avšak ani on, ani nikdo další z italského celku už se ale k zdramatizování utkání nezmohl.

Domácí jízda Atlétika tak pokračovala další výhrou. Osmifinálové soupeře se oba celky dozví 18. prosince.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele