základní skupiny - skupina B, 2. kolo
13.09.2022 21:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Andreas Skov Olsen (© AFP)

Bruggy se postaraly o šok a v Portu vyhrály vysoko 4:0

Černý večer prožilo na Estádio do Dragão domácí Porto a po druhé porážce v základní skupině Ligy mistrů se mu výrazně komplikuje postup. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa doma nečekaně padli s Bruggami, a to rovnou čtyřbrankovým rozdílem. Nešťastného brankáře Costu postupně překonali Jutgla, Sowah, Skov Olsen a Nusa. Bruggy jsou ve skupině B jediným stoprocentním týmem.

FC Porto se potkalo s Bruggami naposledy v roce 2016 a tehdy ve skupině Ligy mistrů ovládlo oba duely. I do úterního klání pak vstupovalo jako velký favorit, avšak konečný výsledek tomu vůbec neodpovídal.

Porto sice začalo v domácím prostředí aktivněji, ale co je to platné, když po čtvrthodině hry João Mário zablokoval v pokutovém území Jutglu a sudí Sidiropoulos odpískal pro Bruggy pokutový kop. Sám Ferran Jutgla ho proměnil a postaral se o překvapivý průběh. Domácí usilovali o co nejrychlejší odpověď a ve 23. minutě byl opravdu blízko Eduardo Pepê. Po přihrávce za obranu zakončoval sám před Mignoletem, který proti němu skvěle zasáhl.

Ofenzivní výpady Porta v prvním poločase pokračovaly a Bruggy se s vypětím všech sil úspěšně bránily. Belgičané navíc chodili do protiútoků a po jednom z nich zakončoval těsně vedle Vanaken.

Bruggy šly do šaten za příznivého stavu a po změně stran očekávaly nápor Portugalců. Ten se opravdu dostavil, jenomže hosté z protiútoku vstřelili druhý gól a srazili Porto do kolen. Ve 47. minutě Jutgla prostrčil balón na Kamala Sowaha, jenž se prosmýkl mezi obránci a zvýšil na 2:0. To byla pro Porto studená sprcha a bylo ještě hůř. O chvíli později prošel Meijerův centr až k nohám Andrease Skova Olsena a Bruggy najednou vedly na Estádio do Dragão už o tři góly.

Otřesené Porto se zvedalo jen obtížně, navíc se svěřenci trenéra Hoefkense rozhodli rozkouskovat hru a vůbec nedat domácím prostor ke kontaktnímu gólu. V 78. minutě odvrátil další pohromu brankář Costa, když vyrazil hlavičku Jaremčuka. Parádní zákrok předvedl i na druhé straně Mignolet, tentokrát po hlavičce Loadera.

Bruggy v závěru udržovaly výsledek, a pokud mohly, rády si ještě zaútočily. V 86. minutě ještě přežily tutovku Onyedika, který pálil jen do tyče, a minutu před koncem završil debakl Draků Antonio Nusa. Nielsen mu poslal přihrávku na hraně ofsajdu a Nusa podél brankáře vstřelil čtvrtý gól. Bruggy zvítězily v Portugalsku nečekaně vysoko 4:0 a výrazně se přihlásily do boje o postup.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com,

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bastaron

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
ladyboy arsenal

3:0

Reagovat
Seydou Doumbia

Pěkný kurz na neprohru Bružije...1:2

Reagovat
John Obi Mikel

Vsadils?

Reagovat
Seydou Doumbia

jojo, 1500 bez vkladu...kurzy nesmysl uplny

Reagovat
GrimeBaller98

Gratulace kamo, skvelej tip

Ten tym maji dost zajimavy a posily taky dobry

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky kámo

Bružije za mě jeden z nej týmu co se týče sračka lig (mimo top 5 a mimo ty ajaxy, benfiky, porta)...kurz nesmysl, čekal bych vyloženě jen na jejich výhru kurz tak 4, max 5...si vem že podle kurzu byla jejich vyhra včera pravděpodobná stejně jako že Maccabi uhraje doma bod s PSG...nesmysl

Reagovat
GrimeBaller98

Proste kvalitni ball knowledge

Souhlas, hlavne i ty posily mi davaji smysl, maji tam zkuseny hrace co hrali v top 5 ligach, ale zaroven i mlady talenty, maji to dobre poskladany.

Boyata jim taky dost pomuze podle me

Reagovat
Seydou Doumbia

a to jím odešel nejdůležitější hráč de katelare do acečko a lang je zraněný...sympaticky tým, poslední roky jsem si je celkem oblíbil i když není moc možnost je sledovat mimo lm

Reagovat
GrimeBaller98

A sledujes nejak belgickou ligu? Je tam nejaky talent, o kterem se jeste moc nevi?

Reagovat
Seydou Doumbia

to je takový tým který si pouštím jen v lm nebo el, jinak jupiter ligu nesleduju vůbec...kdyby to dávali na nova sport kouknu na ně občas, ale takhle čučet na stream se mi moc nechce, když mi v tv běží PL a L1...stejně by se mi to krylo s mou nejoblibenější Ligue 1

Reagovat
GrimeBaller98

Chapu

L1 jde hodne nahoru, libi se mi ty posily OM nebo Nice, vlastne i PSG melo dobrej posledni prestupak. Lens taky skvela koncepce, kdyz si vzpomenu, ze Caen bylo nedavno v prvni lize v 1.polovine tabulky a Lens ve 2. lize, tak mi je smutno.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nice se mi ty posily moc nelíbí, respektivě ta hromada bělochu z PL ne ale jinak Lens je něco jako Atalanta, systémový tým co má identitu a koncepci...OM posílilo pěkně a celkově liga jde nahoru...i golový průměr je už jako v top 4 ligách, kdysi se tam ještě hrálo učelově na 1:0, 0:0 když jsem to začal před 10 lety pořádně sledovat, to už je dnes fuč Cean to bylo v době, kdy tam sázel branky můj oblíbenec Andy Delort tuším že?

Reagovat
GrimeBaller98

Jojo, Andy byl vybornej. Ja miloval Juliena Fereta, takovej Pepa Jindrisek z Caen, ale vic tvorivej . Mne se na Caen libi ta lokalita a celkove znak a dresy. Byli tam hraci jako Kante, Lemar nebo N'Zonzi, takze maji docela zajimavou akademii. Chci je videt v L1 konecne, uz na to cekam dlouho

Reagovat
Seydou Doumbia

Matně si na něj pamatuji na toho Fereta, solidní hráč s dobrým myšlením a technikou cením že mimo komerčních týmu fandíš i těm menším, snad se ti vrátí do L1

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
DidusIneptus

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

Wtf Porto

Reagovat
REPLIKATOR

Porto

Reagovat
Blasphemer

Škoda že se toho nedožil Krmenčík.

Reagovat
FC Porto FC

Kdyby se tohle stalo venku tak bych se poblil, ale doma to už je na provaz

Reagovat
GrimeBaller98

Ten Jutgla je hodne zajimavej, ja myslel ze byl v Barce jen z nouze. Videl jsem sice jen sestrihy, ale libi se mi a brzy pujde do vetsiho klubu, podobne jako Sergio Gomez

Ted asi bude vic spanelu chodit do Belgie

Reagovat
Eichel

On bol dobrý už v Barcelone, je to šikovný hráč ale nemal už dlhú zmluvu a pri tých menách, ktoré prišli do ofenzívy by si nekopol dostatočne. Ale moc sa mu teda ísť preč nechcelo a barca tam má klauzulu z predaja alebo spatnú... neviem teraz, čo z toho ale niečo tam má. Každopádne mne sa z tých mladíkov páčil najviac, ešte viac ako Abde. On to v sebe má, len sa potrebuje vyhrať.

Reagovat
Pablos

Oni tam nešli hrát Bílkovský beton ? Vždyť tak přece se hraje proti favoritovi.

Reagovat
ratusek

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Rudy

Wow 0:4 rozprodali tym za nehorazne prachy?

Reagovat
FC Porto FC

Ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele