osmifinále - 1. zápasy
15.02.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Joao Mário z penalty otevřel skóre utkání (© AFP)

Benfica veze z Belgie dvoubrankovou výhru

Blízko postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů je Benfica. Portugalský celek splnil cíl a na hřišti Brugg zaslouženě vyhrál 2:0. Benfica dominovala a s výjimkou jediné šance domácím nic nedovolila. Na stadionu Jana Breydela padaly góly až po změně stran. Nejprve proměnil pokutový kop João Mário a v závěru ještě vylepšil pozici před odvetou David Neres.

První poločas se nesl v duchu přetrvávající převahy portugalského týmu. Benfica odehrála velmi dobrý poločas, ale své šance, popřípadě náznaky, postupně pálila jednu za druhou. Bruggy měly hned v počátku zápasu velkou příležitost a Buchanana po pěti minutách zblízka vychytal Vlachodimos.

Pak už se tlak Benficy stupňoval. Rafa Silva ani jeho jmenovec António Silva však v koncovce nebyli úspěšní. Přidal se k nim i Gonçalo Ramos. Nejprve před ním obrana Brugg stačila na poslední chvíli zasáhnout a ve 37. minutě tentýž hráč z jasné pozice hlavičkoval trestuhodně nad!

Bruggy se ještě jednou připomněly těsně před poločasovým hvizdem. Lang se rozhodl rozehrát volný přímý kop centrem a hlavičkující Denis Odoi poslal balón za Vlachodimosova záda. Radost Belgičanů měla jepičí život, protože Odoi se nacházel v těsném ofsajdu. Jakkoliv první poločas žádný gól nepřinesl, nebyla to na stadionu Jana Breydela žádná nuda.

A to platilo i ve druhém poločase. Hned z kraje přilétl do vápna Brugg centr a Otamendi sám před Mignoletem branku netrefil. V 50. minutě už bylo s Bruggami zle. Hendry dost nešikovně fauloval v pokutovém území Gonçala Ramose a sudí Massa bez váhání foukl do píšťalky. João Mário pak splnil povinnost, byť Mignolet si na balón sáhl. A ten se od jeho rukavic odrazil do tyče a až poté do branky. Benfica vedla zaslouženě, Bruggy potřebovaly zareagovat.

Jenže po hodině hry tempo opadlo, což se nelíbilo především hostujícímu kouči Schmidtovi. Ten jako první sáhl ke střídání, kdežto jeho protějšek Scott Parker se rozhodl o změnu až v 65. minutě. Ze hry nakonec stáhl aktivního Odoie a na hrací plochu přišel Casper Nielsen. Bruggy ovšem nijak branku Vlachodimose neohrožovaly, a nutno podotknout, že Benfica jim vůbec nic nedovolila.

Pět minut před koncem už se Bruggy více usadily na polovině Portugalců a nový muž na hřišti Jutglá zkoušel individuálním průnikem provětrat jejich defenzívu. Neslo to také riziko rychlých brejků a po jednom z nich Benfica vstřelila druhý gól. David Neres využil obrovské chyby Meijera a přesnou střelou pečetil lisabonské vítězství.

V nastavení ještě vystrašil domácí fanoušky nebezpečnou střelou Guedes, popřípadě neuznanou brankou Neres, nicméně stav se už neměnil.

Autor: Ondřej Linhart / o2tv.com, uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
zekq

1:0

Reagovat
Championship

0:1

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Pospovič

Benfica

Doufám, že se dostane dál než kluby, které ji vykupují

Reagovat
Tromas

Zápas jak z play-off EL zatímco Barcelona vs MU v EL je jak zápas z play-off LM.

Reagovat
Benfica

Mozno pred 5 rokmi.. btw Barcelona mala sancu ukazat sa

Reagovat
STR

0:2

Reagovat
risk je zisk

Benfica musí

Reagovat
Stannis Baratheon

Bruggy? Kde to sakra je?

Reagovat
Coutinho10

Bah v základu

Reagovat
Benfica

už veľa zápasov

Reagovat
Coutinho10

vim, že na podzim to bylo takový jo x ne, takže jsem hodně rád, že má takovou důvěru....Musa to má těžší

Reagovat
Benfica

Bah je dobrý, on si len potreboval zvyknúť, Musa až tak nie.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele