základní skupiny - skupina E, 6. kolo
08.12.2021 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Gilberto (© AFP)

Benfica si poradila s Dynamem Kyjev a postoupila do osmifinále Ligy mistrů

Benfica dokázala naplnit papírové předpoklady proti ukrajinskému Dynamu Kyjev a díky dvěma trefám v úvodní polovině prvního dějství nakonec zvítězila po výsledku 2:0. Po důležitém tříbodovém zisku a porážce Barcelony v souběžně hraném utkání v Mnichově s Bayernem (0:3) se s osmi body posunula na druhé místo a španělského giganta za sebou nechala o bod, mezi šestnáctku nejlepších v LM tak postoupila z druhého místa.

Portugalský celek sice zaostal za vítězem skupiny E Bayernem o propastných deset bodů, nicméně i tak musí být s konečným výsledkem spokojen. Dynamo naopak získalo v šesti duelech jediný bod a pohárové účinkování pro letošní ročník zakončilo na beznadějně poslední čtvrté pozici.

Lisabonský favorit se mohl dostat do vedení hned v první minutě, kdy Roman Jaremčuk obešel Syrotu a poté vystřelil z pravé strany z dvanácti metrů, ovšem brankář Buščan vyrazil jeho ránu před sebe. Hosté zahodili tisíciprocentní možnost po necelých deseti odehraných minutách, jelikož Bujalskyj po parádním sólu přes dva protihráče předložil lahůdku před prázdnou branku pro Cyhankova, jenomže ten naprosto selhal a balón poslal vysoko nad.

Svěřenci trenéra Jorgeho Jesuse podruhé zahrozili ani ne o dvě minuty později, kdy Pizziho dělovku z patnácti metrů odvrátil Buščan nad branku, do vedení se přeci jen dostali krátce po čtvrthodině hry. Skórovat dokázal právě bývalý forvard ukrajinského celku Jaremčuk, jenž se po brilantní kombinaci spoluhráčů zjevil na hranici brankového území a pohotovou střelou usměrnil míč přímo k bližší konstrukci.

Domácí pojistili náskok ve 22. minutě po hodně nepovedené malé domů v podání Verbiće, balón následně převzal Brazilec Gilberto a ze sedmi metrů bezpečně zavěsil do protější šibenice. Zhruba deset minut před přestávkou chtěl definitivně rozhodnout Alejandro Grimaldo, nicméně jeho přímý volný kop ze střední distance brilantně zneškodnil Buščan.

Benfica si po změně stran hlídala dostatečný náskok a vůbec nikam nespěchala. V 58. minutě mohl snížit manko hostů Mykolenko, jenže levou tyč přeci jen o kousek minul, v následujícím průběhu netrefil Sydorčuk prostor tří tyčí pouze o decimetry. Necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem se vytáhl gólman Vlachodimos proti hlavičce Tymčyka z mírného úhlu, a když vzápětí vytěsnil tečovaný pokus Bujalskyjho na rohový kop, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
jany kozak

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Rich

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Barák na Dynamo

Reagovat
Juan Román Riquelme

Uz jsi si vyhlednul most, kde se dnes slozis?

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Cítím, že Barca dnes dostane, ale Benfica to zkušeně posere

Reagovat
Heresy

Preju benfice postup .. snad to klapne dneska jak ma

Reagovat
smazaný uživatel

Vamos Benfica! pouze dnes

Reagovat
Benfica

Enfarte zahral sa typek na Seferovica

Reagovat
Benfica

Wtf zahrajme si handball v 16ke

Reagovat
Benfica

Je to taaam, neuveritelne.. yesss

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele