čtvrtfinále - odvety
12.04.2022 21:00 CET
2 : 3
po prodloužení
(0:1, 1:3)

Reportáž

Hrdinové večera Benzema a Rodrygo (© AFP)

Real Madrid utekl hrobníkovi z lopaty, po prodloužení jde díky Benzemovi dál

Karim Benzema zase jednou spasil Real Madrid! Dnes se znovu zapsal mezi střelce utkání a po dlouhé odmlce se mu to povedlo v samotném prodloužení. Díky jeho trefě dal Bílý balet o jediný gól víc než Chelsea a postupuje dál!

Chelsea vstupovala na trávník slavného stadionu Santiago Bernabéu s jasným cílem - co nejdřív vstřelit kontaktní branku, která by z hlediska obou duelů mohla znamenat výrazné zdramatizování a potíže pro královský klub. Trenér Tuchel vsadil na Mounta, Kovačiće nebo Havertze s Wernerem, domácí lodivod Ancelotti zvolil spíš defenzivní taktiku.

Londýnský klub se v Madridu moc dlouho nerozehříval a nastoupil na svého soka v provozní teplotě hned od úvodu. Alonsův centr domácí obrana zpacifikovala, Rüdigerův nákop rovněž. Další pokus německého obránce, který se mimo jiné ocitl na radaru právě španělského giganta, zamířil těsně nad bránu gólmana Thibauta Courtoise.

Real až překvapivě málo zlobil hostující oporu mezi třemi tyčemi a dlouho si nedokázal vytvořit větší šanci. Chelsea to naopak potíže nedělalo a první velký cíl splnila už v 15. minutě. To se hostující obrana trochu rozevřela, vnikl do ní Mason Mount a míč napálil nekompromisně za záda belgického brankáře - 1:0.

Trenéru Tuchelovi se muselo pořádně ulevit, ale jeho týmu ani tohle vedení pořád ještě nestačilo. Naštěstí pro Blues se Real absolutně nechytal v ofenzivě a za celý první poločas se dokonce netrefil ani jednou mezi tři tyče! Blízko k tomu měl francouzský kanonýr Karim Benzema, ale jeho pokus v rozhodující chvíli přizvedl Thiago Silva nad bránu.

Jinak v první půli Real rozhodně zůstával za očekáváním a byť snahy Chelsea nebyly zas tak ohromující, tak doposud Blues mohli být spokojení. A ještě lepší to bylo po přestávce. Pět minut po návratu obou jedenáctek z kabiny Chelsea zahrávala rohový kop, byť možná trochu sporný. Každopádně Real ale tenhle míč nepohlídal, nechal naběhnout do vápna i Antonia Rüdigera a ten přesnou hlavou definitivně smazal náskok Realu!

Real se znovu pokoušel o vstřelení branky a odpověď Chelsea, ale po většinu duelu mu scházelo štěstí. V 56. minutě vytáhl bravurní zákrok brankář Mendy, jenž přímý volný kop zlikvidoval lvím skokem!

Jeden ze zlomových okamžiků utkání a obecně celé bitvy s Chelsea nastal pro Real v 62. minutě. Po klíčové ztrátě obránce Mendyho se k míči dostal na straně nabíhající Marcos Alonso, se štěstím obešel dva protihráče a nekompromisní ranou napálil míč pod víko! Jenže sudí Marciniak po nápovědě od videa gól anuloval pro jemný dotyk Alonsovy ruky s míčem.

Bílý balet okamžitě vycítil šanci a málem snížil už po třech minutách. Centrovaný míč do vápna si sice našel Karim Benzema, jenže jeho hlavička do protipohybu brankáře Mendyho se zastavila na břevně! Přesto na sebe třetí trefa londýnského celku nenechala dlouho čekat. V 75. minutě protancoval do zakončení Timo Werner a přes dvojici obránců se štěstím poslal míč do sítě!

Jenže to nebylo ani zdaleka všechno. K postupu sice Chelsea v tuhle chvíli třetí gól stačil, jenže její naděje nahlodal střídající Rodrygo. Mladý útočník si po pouhých dvou minutách naběhl na fantastickou šajtli od Modriće a z první poslal míč do sítě! Šlo se tedy do prodloužení. A v něm se radoval již jen domácí favorit. Po šesti odehraných minutách totiž balon dostal rozeběhnutý Vinícius Júnior, který dokázal odcentrovat a ještě najít hlavu nepokrytého Karima Benzemy!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1070)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele