základní skupiny - skupina F, 1. kolo
20.10.2020 18:55 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Charles de Ketelaere (© AFP)

Bruggy si v nastavení zajistily tři body z Petrohradu

Překvapivý výsledek se zrodil na samotném začátku Ligy mistrů v Petrohradu. Domácí tam totiž nestačili na belgické Bruggy, které poslal do vedení Dennis. Vyrovnáno bylo smolným vlastencem, o konečném stavu 1:2 rozhodl v nastavení de Ketelaere.

Začátek utkání se nesl ve velmi nudném duchu a na první příležitosti se muselo čekat až do závěru první půle. Po čtyřiceti minutách hry se dostal k hlavičce Vanaken, jehož pokus horko těžko vyškrábl Keržakov nad břevno. Tentýž hráč se dostal do šance za pár okamžiků, ani střelou z vápna si ale na gólmana Zenitu nepřišel.

Domácí poprvé ohrozili soupeřovu bránu až po necelé hodině hry. To se dostal k ráně Azmoun, jeho pokus byl naštěstí pro Bruggy zblokován bránícím hráčem. Vzápětí se po velmi krkolomné situaci dostali hosté do vedení. Emmanuel Dennis zatáhl balón do vápna a z úhlu jej vracel před branku, odkud Vormer nadvakrát neprostřelil hráz z bránících hráčů. Míč se ale odrazil zpět k Dennisovi, který byl úspěšnější než jeho kolega a skóroval.

Hráči Petrohradu se okamžitě začali hnát za vyrovnáním. Nejprve Karavajevovu střelu zablokoval obránce, následně selhal Driussi, který po Azmounově pobídce zamířil příliš vysoko. Až velká dávka štěstěny znamenala změnu stavu. Lovrenova rána z veliké dálky se odrazila od tyče do zad gólmana Horvatha a od něj zpět do branky. Velmi smolný vlastenec.

Obrat mohl za pár desítek sekund dokonat Dzjuba, jeho teč po Wendelově pasu ovšem famózním způsobem zastavil Horvath. V tutové šanci neuspěl ani Mostovoj, jehož rána z pokutového území letěla mimo prostor tří tyčí.

Utkání přeci jenom vítěze našlo, byly jím však Bruggy. Ve třetí minutě nastavení se po pohledné kombinaci dostal balón na pravou stranu k Vormerovi, který jej podél obrany po zemi odcentroval na malé vápno. Tam už nabíhal Charles de Ketelaere, pro nějž bylo doklepnutí míče do branky snadnou záležitostí.

Belgický celek tak udělal velký krok za postupem, tyto tři body se v nabité konkurenci římské Lazia a Borussie Dortmund určitě budou hodit.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Petrohrad hcs-1,5.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Coutinho10

OT: UCL Fantasy

kdo bude chtít hrát ofiko LM fantu, tak jsem obnovil naší EF miniligu z minulé sezony, tak tady je nový kód pro vstup: 84OV91TSYR09 a nebo přímo odkaz, kde stačí dát jenom Yes, join:

https://gaming.uefa.com/en/uclfantasy/leagues/84OV91TSYR09/4575726F666F7462616C2E637A/Coutinho10

Reagovat
Seydou Doumbia

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
KingMaster13

1:1 Bruggy překvapí

Reagovat
Stannis Baratheon

"Tomu bude chybět zraněný Malcom a vykartovaný Douglas Santos"

Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:

Keržakov - Karavajev, Lovren, Rakickij, SANTOS

Reagovat
KingMaster13

No jo vlastně na Karavajeva jsem zapomněl už Karavajev vs Deli

Reagovat
smazaný uživatel

"Kouč Philippe Clement k tomu postrádá vykartovaného exslávistu Simona Deliho."

Reagovat
KingMaster13

kurva

Reagovat
Stannis Baratheon

Spíš se bude na své straně potkávat se Sobolem.

Reagovat
KingMaster13

Tak to je jasný, já to myslel obrazně Ukrajinec proti Rusovi

Reagovat
Stannis Baratheon

Ale hlavně taky exparťan a exslavista

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Coutinho10

tak to je pech dostat takto vyrovnavaci gol a jeste od Lovrena

Reagovat
smazaný uživatel

Lovren

Reagovat
johnik

Lovren

Reagovat
Coutinho10

gooaaaaaaal belgickej Nečaaas

Reagovat
Coutinho10

hodne dulezity 3 body, rikal jsem si, ze remiza bude zlata, ale nakonex v zaveru urvany vitezstvi, se kterym se nepocitalo...super vychozi pozice pro Bruggy smerem k jaru v poharech

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Bastien asi chlastal ten první gól nemohl myslet vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto regulérní gól. Míč musí být celým objemem za čarou a to nebyl a o útočný faul nešlo.

Reagovat
Elliasson

Asi tak nějak. Hlavně Rakyckij přestal hrát...

Reagovat
smazaný uživatel

Smolný závěr pro Zenit, nicméně nejistou hrou v obraně si o gól koledovali prakticky celý zápas. Jinak to bylo utkání vyrovnané, s pár šancemi na obou stranách, výkony týmů se mi zejména po prvním gólu Brugg celkem líbili, hra měla spád, ale v závěru začali Bruggy nesmyslně zdržovat. U Brugg mi ještě vadila nečistá hra, obvzlášť ty lokty. Zenit doplatil, jak už jsem psal, na propustnou a nejistou obranu a na neproměňování šancí - hlavně ta Driussiho volala po gólu. Z hráčů Zenitu se mi nejvíc líbil Azmoun, příkladně se bil a makal v útoku. Wendel byl po příchodu na hřiště aktivní a zatím se jeví zajímavě.

P. S. Nevím, jestli se mi to jenom zdálo, ale přišlo mi, že komentátor po celý zápas vyslovoval Kurzajev místo Kuzjajev.

Reagovat
Stannis Baratheon

Druissimu to skočilo, budiž mu odpuštěno. A Azmounovo zrychlení je neuvěřitelné, škoda že obran Brugg byla zatáhla a nemohl to předvést naplno.

Ajo, vyslovoval to Kurzajev.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele