základní skupiny - skupina A, 3. kolo
03.11.2020 21:00 CET
2 : 6
(1:2)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Bayern naděloval v Salzburgu a je krůček od postupu

Tři zápasy a tři výhry. Taková je bilance obhájce prvenství Bayernu Mnichov, který si poradil i s nebezpečným Salzburgem. Domácí tým držel krok až do 79. minuty, pak se sesypal. Bavoři rozstříleli obranu Red Bullu a v rychlém sledu se trefili Boateng, Sané, Lewandowski a Lucas Hernández. Na polského snajpra Lewandowského bylo opět spolehnutí, už v prvním poločase totiž zařizoval brzké vyrovnání. Bayern nakonec zvítězil v Salzburgu vysoko 6:2.

Salzburg udělal oproti zápasu v Madridu jen jednu změnu a v útoku nahradil Dakua hráč afrického Mali Sékou Koita. Trenér Bayern Hans-Dieter Flick sáhl po dvou změnách a zatímco v Moskvě nastoupili Süle s Goretzkou, v Rakousku je nahradili Boateng a Gnabry. Jen na lavičce náhradníků zůstal Leroy Sané. Rakouský mistr potřeboval v zápase bodovat, aby udržel své postupové šance v nějakých hodnotách, naopak Bayern chtěl potvrdit suverenitu napříč všemi soutěžemi.

A pro Bayern začalo utkání nemile. Ve 4. minutě překvapil obhájce trofeje Mërgim Beriša, ke kterému doputoval balón a sám hráč prostřelil Manuela Neuera. Salzburg se snažil nepolevovat, ale po faulu Szoboszlaie dostal Bayern penaltu a Lewandowski už se těšil, že přidá další zásah. Musel si ale počkat, protože sudí na poslední chvíli všechno odvolal a místo penalty nechal rozehrávat. Taková situace se zas tak často nevidí. Bayern to nemuselo mrzet, protože ve 21. minutě foukl sudí Makkelie do píšťalky ještě jednou a tentokrát už se nic nerušilo. Na vině byl Mwepu a jeho faul na Müllera. Robert Lewandowski zachoval klidnou hlavu a srovnal na 1:1.

Salzburg rozhodně nehrál žádného "zanďoura" a naopak se snažil být aktivní. Bavoři jsou ale ve velké pohodě a nakonec strhli poločasové vítězství na svojí stranu. Nejprve v dobré možnosti přestřelil Lewandowski a minutu před koncem si srazil Müllerovu přihrávku před branku do vlastní sítě Rasmus Nissen Kristensen. Ze strany Salzburgu dobrá první půle, ovšem nešťastný výsledek.

Po změně stran pokračovali domácí ve své hře a hned z kraje měl na kopačce vyrovnání Koita. Výborný zákrok si přitom připsal Neuer. Bayern zase neuspěl se střelou Kimmicha, která prolétla těsně vedle tyče. Kolem 60. minuty začali hosté vydatně přitápět pod kotlem. Gnabryho výtečně vychytal Stanković a Coman po své střele líznul břevno. Třetí branka Bayernu se nekonala a místo toho přišlo nečekané vyrovnání. Ramalho vyslal za obranu Masaju Okugawu, jenž s přehledem poslal balón za Neuerova záda.

Domácí Red Bull držel nerozhodný výsledek až do 79. minuty, tedy do doby, než se hlavou trefil dvaatřicetiletý stoper Jérôme Boateng. Kimmich mu od rohového praporku poslal parádní centr a zkušený obránce si ve vzduchu věděl rady. Bayern hned vzápětí přidal další gól. Kimmich opět v roli nahrávače vyslal střídajícího Leroye Saného, ten v rychlosti zasekl balón, čímž se zbavil obrany a nádhernou střelou do horního rohu definitivně rozhodl.

Nebohý Salzburg inkasoval do konce zápasu ještě dvakrát. Po centru Martíneze výborně zakončil do protipohybu hlavou Lewandowski a v nastavení dokonal rozklad Red Bullu další fantastickou střelou Lucas Hernández. Konečný výsledek byl pro domácí tým velice krutý, ale i takový dokáže být fotbal. Každopádně Bayern je po třech zápasech nadále stoprocentní a postup ze skupiny by mu neměl uniknout.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (43)

Přidat komentář
Rich

Pojďme Bayern! 1-2 Jinak bude to extrémně těžký zápas, Redd Bull se jen tak nevzdá a bude to možná těžší zápas, než s Atleticem... O to víc se na něj těším.

Reagovat
smazaný uživatel

Handicap Bayern-1,5. 0:2, 1:3. Větší porci si nechá až na 7. kolo BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund se už třese.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
KingMaster13

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Bastaron

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se, kdyby byl zapas odlozen kvuli tomu, co ty hovada zase udelali

Reagovat
RadekVonCZE

Co se stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Seydou Doumbia

1-3

Reagovat
Elmas

2:5

Reagovat
Elmas

sakra skoro

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Jardman

Pavard je slabej

Reagovat
Heresy

Fakt to sere co se da..

Reagovat
Liveral

Super zabavnej zápas. Bayern to s tou vysokou linii občas přehání. Aby Salzburg chodil sám na bránu z výkopu, to jsem ještě neviděl snad

Reagovat
smazaný uživatel

Dal som na Bayern keď prehrával.

Hm?

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Pěkná hlava, ale obrana dneska hoří neskutečně.

Reagovat
Jardman

Lewa krasne hlavou v zaklonu

Reagovat
Jardman

Lucas paráda, u toho chlapce vidim veliké zlepšení, taky i u Tollisa mirne

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle uz neni vazne vtipne... takove válce

Reagovat
bayern987

To je strašně krutý výsledek, dneska výkon žádná sláva.

Neuer určitě MOTM, nevím kde by jsme bez něho byli. A jsem zvědavý co Flick vymyslí, až se uzdraví Davies, posadit Hernándeze zkrátka nemůže.

Reagovat
Rich

Velice jednoduše, posadil bych Alabu, dnešní výkon opět od něj strašný. Hernandez vedle Sulleho či Boatenga. Davies na levo.

Jinak výkon nebyl dobrý, to je pravda, přesto Sané, Lewa, Muller a Manu nejlepší na hřišti. Problém je ta obrana, jakmile je složená Alaba Boateng, tak prostě katastrofa...

Reagovat
bayern987

Tolisso jim dneska taky vůbec nepomohl, ale to je moc neomlouvá no.

Uvidíme jak to pak bude vypadat, obrana ve složení: Pavard-Süle-Hernandez-Davies za nás může hrát dalších x let.

Reagovat
Rich

Faktem je, že Tolisso, když má hrát s Kimmichem ve středu hřiště, tak to vůbec nefunguje a zkazí, co může... Možná bych vyzkoušel toho Rocu s Kimmichem, přijde mi mnohem kompaktnější... Upřímně by se líbilo, kdyby Bayern dal šanci tomu mladému obránci z PSG, jak jsme přivedli a nebo ať přivedou nějakého německého obránce. Protože Alaba odejde a Boateng zřejmě taky, což ovšem neznamená, že by to byla pro Bayern nějaká ztráta...

Reagovat
Ferragamo7

Ja som už niekoľkokrát písal,že by som konečne chcel vidieť ten francúzsky ,,zázrak" ktorí všetci tak ospevujjú,ale niekde som čítal,že Kouassi do konca roka Bayernu nebude k dispozícii,tak asi až v budúcom roku.Je neuveriteľné,že cez leto privedú posilu a bez toho aby odohral čo i len jediný zápas bude 1/2 roka na marodke,to je teda terno Čo sa týka včerajšieho zápasu,kľúčová bola tá šanca v 2 polčase,keď šli 3 sami na bránku a nepremenili ju.Potom následne dostali vyrovnávajúci gól a začalo znova trápenie,ktoré ukončilo až to 3 násobné striedanie v 70.min a príchod Saného,ktorý to rozhýbal a potom sa to už sypalo.Ale zhodnem sa tu s tými,ktorí napísali,že to nebol moc vydarený zápas Bayernu a súper mohol rozhodnúť,mal tam dosť tutoviek v 2.polčase.Ale nedáš-dostaneš platí stále a nakoniec odišli s debaklom.Tá obrana v tomto zložení-Alaba-Boateng-Pavard pôsobí veľmi neisto až deravo,už sa to potvrdilo vo viacerých zápasoch.

Reagovat
vladino10

Pri tom nahustenom programe je dobrý každý kto vie kopnúť do lopty, pojem ako posadiť by som vôbec neriešil...zahrá si fakt každý. A vôbec si neviem predstaviť budúcu sezónu, ti hráči nebudú mať kvôli euru pokoj ani v lete...ak sa dovtedy niečo s tým kovidom nevymysli (tj. ak by tam nemohli byť diváci), tak by som to.asi úplne v pohode zrusil (aj keď to snaha zarobiť peniaze nedovolí) alebo sa v LM vrátil k formátu play off na jeden zápas..nejako treba ten počet zápasov znížiť...

Reagovat
Rich

Ty zápasy na jeden počet by byly super je ponechat, alespoň každý ten zápas bude jako finále...

Reagovat
montaigne33

Krutý výsledek... Dnešní úspěchy BUNDESLIG. týmů v LM podtrhují hodnotu vítězství SKS nad Leverkusenem v EL. Kéž by nějakým zázrakem zabodoval ve čtvrtek "zcovidovaný" Slovan...

Reagovat
fenixLFC

ty vole, takato konstrukcie len preto aby sa do toho zahrnul liberec

Reagovat
Kolarik12

Ac to podle vysledku nevypada, tak vykon Bayernu dnes nic extra. Do 78. minuty to bylo jeste 2-2 a Salzburg mel nekolik moznosti, kdy mohli Bayern definitivne zariznout, nemluve o te neodpiskane penalte za Tolissovu ruku uz v prvnim polocase. Pavard naprosto desnej jak ofenzivne, tak se ani nestihal vubec vracet a ta prava strana strasne horela. Naopak Boateng dnes nebyl az tak spatnej, mel tam spoustu momentu, kdy na posledni chvili hasil pozar, takze ten jeho gol jsem mu za dnesni vykon hodne pral. Celkove tu hru Bayernu pak ozivila ta stridani, ale z tech nalozi, ktery Bayern za posledni rok rozdal byla tato pro me nejmin presvedciva.

Reagovat
Rich

Pravá strana se bude muset vyřešit do budoucna, Sarr je k ničemu a Pavard, když nemá svůj den, tak je to průser prostě a jednoduše...

Reagovat
Müllered

První poločas byl špatný, ale ve druhém už měl Bayern 4 tutovky před vyrovnáním.

Reagovat
Shevchenko

Těch 14 výher v řadě je rekord?

Reagovat
Kincl

Ano je takže snad rekord bude minimálně 17 :)

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

To sú strašné nálože. Už aby bola tá EPL, toto fakt prestáva mať význam

Reagovat
Pharrell

Superliga FIFA? Vždyť to by byla obrovská konkurence pro LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Však práve preto najmä UEFA od samého počiatku čo presiaklo, že sa o niečom takomto jedná, tú myšlienku ostro kritizuje. Ak sa však 18 superbohatých klubov s požehnaním od FIFA (ktorá to samozrejme požehná s tým, že sa jej ujde kus koláča) rozhodne, že to zrealizujú, tak si myslím, že sa tak stane...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele