základní skupiny - skupina H, 3. kolo
04.11.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Emil Forsberg (© AFP)

Úspěšný revanš za loňskou sezónu: Lipsko skolilo oslabenou Paříž

Pařížané si bez zraněného Neymara a Kyliana Mbappého v Lipsku neporadili. Německý soupeř mu se všemi úroky vrátil porážku ze srpna, kdy se oba týmy praly o finále Ligy mistrů, a nakonec o konečném výsledku rozhodla úspěšnost proměněných pokutových kopů. Zatímco hosté svojí penaltu z první půle neproměnili, domácí ano. A rozhodli tak o zisku vítězství.

Od začátku sezóny se německému výběru dařilo, v uplynulých dvou zápasech ale zaznamenal jakousi krátkou výsledkovou krizi a PSG chtělo jakéhosi nedobrého rozpoložení svého protivníka využít. Jenže sám hostující kouč Thomas Tuchel měl problém díky mnohačetným absencím se složením vlastní sestavy a ta v důsledku tohle důležité utkání zkrátka nezvládla.

Pořád je však situace ve skupině H natolik otevřená, že odpověď na otázkou ohledně dvou postupujících do osmifinále dostanou fanoušci zřejmě až po reprezentační přestávce. Vedoucí Manchester United totiž padl překvapivě na hřišti největšího outsidera z Basaksehiru, a rozdíl mezi posledním a prvním místem tabulky je tak po třech odehraných kolech jen tříbodový.

Jako by svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna pociťovali v úvodních pasážích hry přehnaný respekt z francouzského giganta. A už po šesti minutách prohrávali o jednu branku. Hlavně Upamecano neprožíval vůbec dobrý začátek zápasu, poněvadž díky jeho nedůrazu ho obral o míč Kean, který ho následně prostrčil na Di Maríu, a ten z blízkosti pohotově skóroval.

Die Roten Bullen mohli o pár chvil na to srovnat negativní stav, jenomže svojí velkou šanci neproměnili. Haidaru ve vyložené pozici vychytal reflexivním zákrokem jednoruč brankář Navas, jenž balón vyrazil pouze k nohám Angeliňa, ani ten však svou tutovku neproměnil, poněvadž jeho zakončení směřující do brány zastavil na poslední chvíli obránce Florenzi.

V 16. minutě přišel na řadu možná vůbec nejklíčovější okamžik tohoto měření sil. Kean při snaze zakončit trefil ve vápně ruku stopera Upamecana, rozhodčí Marciniak nařídil penaltu, a k té se postavil Di María, který na úkor Neymara či Mbappého nemá tuhle činnost vyloženě na starosti. A jakožto exekutor selhal, gólman Gulácsi jeho nepříliš povedenou střelu polapil.

Kdyby se PSG dostalo do dvougólového vedení, asi by německý klub těžko tohle střetnutí otáčel. Takhle byl ovšem svému sokovi na dostřel a náležitě využil jeho zaváhání. Ve 41. minutě se neustále aktivnější a zlepšující se Lipsko dočkalo své zasloužené odměny, to když po přihrávce Angeliňa zleva zpoza šestnáctky zamířil do dolního rohu brány volný Nkunku.

Francouzský záložník mimochodem před svým přestupem do Německa působil právě v klubu z hlavního města Francie, kde se však nijak výrazněji neprosadil, a mohl nakonec ve druhém poločase sledovat, kterak v novém působišti se svými spoluhráči otáčí průběh klání ve svůj prospěch vůči bývalému zaměstnavateli. V 57. minutě došlo na ten nejzásadnější moment.

Obránce Kimpembe zahrál ve vlastním pokutovém území nešikovně svou rukou, a ačkoli si Marciniak jeho prohřešku hned nevšiml, po konzultaci s VAR přisoudil penaltu taktéž domácím. Forsberg, na rozdíl od Di Maríy, v koncovce nezaváhal, a ačkoli směr jeho pokusu z bílého puntíku Navas vystihl, meruně v cestě za brankovou čáru nestačil zkrátka zabránit.

Marně se snažili hosté zareagovat na druhé inkasování. Především poslední dvacetiminutovka jim hrubě nevyšla a dokonce dohrávali pouze o devíti mužích v poli. Vyloučeni byli totiž po dvou žlutých kartách a následné červené Gueye a pak i Kimpembe, přitom jejich zákroky v 69. a 95. minutě, oceněné osobním trestem, byly provedeny nad rámec a trochu zbytečně.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (39)

Přidat komentář
Akinfeev

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Go Red Bull. Kapitalismus nekončí

Reagovat
Seydou Doumbia

2-2

Reagovat
RadekVonCZE

Rakouská firma 3:2 Katarská firma

Reagovat
avicii

Lipsko 2:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Zajda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
teenz

Omg Keylor je kral.

Reagovat
sidy10

Skočil dopředu ne?

Reagovat
avicii

Upamecano ide zase aj dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Ta parta cernochu v RB je fakt tragedie. Nevim, co je to za trend.

Reagovat
Heresy

Hodne dobry fotbal.. Preju to lipsku at to urve..

Reagovat
Remt

Ty vole tak ta mi přišla přísná

Reagovat
bunnovv

Tak to není žlutá ani omylem

Reagovat
fabec1222

Kéž by ropaři vykapali už ve skupině Jenže vykapeme my

Reagovat
Frantszek

Dilema. Oba tymy me serou, ale verim, ze MU postoupi spis. Aspon klub s xichtem

Reagovat
Müllered

BL 4 výhry

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Rudnevs

Schachtar - Gladbach 0:6

Salzburg - Bayern 2:6

Club Brügge - Dortmund 0:3

Leipzig - PSG 2:1

Na farmársku ligu to nie je zlé...

Reagovat
Rich

Kde jsou teď ty hejtři? Všechny týmy půjdou hodně daleko z Bundesligy.

Reagovat
forrest

Kde by byli? Tyhle tymy jsou zajimavy pro vsechny asi jako brnaci pro prazaky...

To jde videt podle komentaru. Nikdo nic, fanousci nejak zrejme chybi...

Reagovat
Remt

vsichni fanousci z ef vcera ponocovali aby se podivali na debakl proti Atalante, tak sli asi dneska driv spat

Reagovat
bobis21

Ano, mají tak málo fanoušků, že je to liga s největší návštěvností v Evropě.

Reagovat
Gazdo

To moze byt aj tym ze je to zem s najvacsim poctom obyvatelov v Europe. Tym samozrejme ale nechcem povedat ze to nemcom neprajem

Reagovat
Frantszek

A to, ze nejsou komentare= nejsou fanousci?

Reagovat
teenz

Bl podle me nikdo nikdy nepodcenoval.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
merlick

nebudte jak anglicania, ze sa podari jeden rok a idete na takuto uroven

Reagovat
Rudnevs

Nepisem, ze BL je najlepsia liga sveta. Akurat pisem, ze nie je tak slaba, ako o nej prave spominani fanusikovia PL tvrdia.

Reagovat
Frantszek

Hlavne vsichni na 1.mistech zatim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele