základní skupiny - skupina H, 1. kolo
20.10.2020 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Angeliño (© AFP)

Lipsko díky skvělému začátku zdolalo turecký Basaksehir 2:0

Favorizované Lipsko vstoupilo do hlavní fáze Ligy mistrů tou správnou nohou a v konkurenci věhlasného Manchesteru United s vicemistrem uplynulého ročníku PSG získalo do tabulky "povinné" tři body a ty mu dávají reálnou naději na postup do osmifinále. Německý výběr vsítil obě dvě své branky během úvodních dvaceti minut. Jejich autorem se stal křídelník Angeliño, který dokonce během první půlhodiny mohl zkompletovat i hattrick.

Klub z Istanbulu tak při své premiéře v neprestižnější evropské klubové soutěži neuspěl a vzhledem k ostatním účastníkům zřejmě bude mít co dělat, aby se udržel v jarní části evropských pohárů. Po úvodní opatrnější čtvrthodině z ničeho nic udeřili svěřenci teprve třiatřicetiletého trenéra Juliana Nagelsmanna, když po zpětné přihrávce Upamecano vymyslel parádní oblouček do volného prostoru Kampl.

Míč si následně zpracoval Angeliño, geniální patičkou se zbavil bránícího Škrtela a pak po brilantní otočce vypálil po zemi k pravé konstrukci. Bezmocný brankář Günok se stačil pouze ohlédnout. Neuběhly ani další čtyři minuty a třiadvacetiletý španělský rodák hostující v klubu z anglického Manchesteru City měl opět přesnou mušku. Tentokráte odvedl skvělou práci Poulsen, jenž získal balón ve středu hrací plochy a vyrazil do protiútoku tři na tři.

Dánský forvard poté nahrál Nkunkuovi, jehož přesně načasovanou přihrávku na hranici ofsajdové pasti převzal právě Angeliño a ten z deseti metrů propálil Günoka tvrdou ranou pod břevno. Stejný hráč byl při chuti i v dalším průběhu a ve 31. minutě chtěl definitivně rozhodnout po rohovém kopu, ale jeho projektil z první skončil těsně vedle levé tyče. S přibývajícími minutami tempo hry přeci jen výrazně opadlo.

Domácí celek s přehledem držel dvoubrankový náskok a nikam se netlačil, Başakşehir byl v ofenzivní fázi prakticky bezzubý a gólmana Gulácsiho dalekonosnými pokusy příliš nevystrašil. Nicméně v nastaveném čase mohl alespoň korigovat výsledek Epureanu, jelikož se po přímém volném kopu zjevil zcela osamocen v protějším rohu brankového území, ovšem jeho hlavička proletěla o decimetry nad horní tyčkou. RB příště zavítá na Old Trafford a pokusí se zaskočit místní Manchester, na turecký tým čeká francouzský gigant PSG.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko hcs-1,5.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
AjaxFans

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Seydou Doumbia

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
KingMaster13

2:0 škoda že to je bez diváků dovedu si představit že by tam Turci hráli doma

Reagovat
eleven11

Ťažko,však maju najmenej fanušikov v celom Turecku,ten paklub,rovnako nenávidený ako rbl !

A Turkov je tam tiež pomenej.

Reagovat
KingMaster13

To souhlasím že jich mají nejméně ale v Německu žije tolik Turků že si dovedu jich tam na zápase třeba 8 tisíc představit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Elmas

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4

Reagovat
smazaný uživatel

2,5+

Reagovat
smazaný uživatel

Angelino hral stopéra?

Reagovat
smazaný uživatel

To nie, hral ľavého záložníka...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele