základní skupiny - skupina C, 4. kolo
25.11.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Zaidu Sanusi (© AFP)

Neslavný rekord překonán, Marseille padla v Lize mistrů i potřinácté. Nestačila na Porto

Během roků 2012 a 2013 utrpěla Marseille dohromady devět porážek v řadě, s nynějším ročníkem zaznamenala už třináctý neúspěch v řadě, a překonala tak neslavnou bilanci Anderlechtu, jenž v milionářské soutěži mezi lety 2003 a 2005 padl dvanáctkrát. Porto totiž vsítilo na Stade Vélodrome celkem dvě branky a výrazně nakročilo k postupu do osmifinále.

Po čtvrtém odehraném kole v rámci skupiny C se situace vykrystalizovala do poměrně jednoznačných mantinelů. Zatímco Manchester City, již jistý účastník další fáze milionářské soutěže, a Porto, které disponuje šestibodovým náskokem na třetí příčku, pořád však může o svou pozici matematicky přijít, se poperou o první místo, Olympiakos s Marseille o tu třetí.

Už několik týdnů působí Olympique herně pořádně mdlým dojmem, především pak právě na evropské scéně. Ačkoli v lize, aspoň výsledkově, úplně nezahálí. I v odvetě s portugalským výběrem ovšem zkrátka tahal za kratší konec, zase se přitom nedočkal jediné vstřelené branky. Na svém kontě nemá jediný bod, inkasoval za 360 minut dohromady devět branek.

Hosté neodvedli na jihu Francie nějaký dechberoucí výkon, v koncovce však byli daleko úspěšnější a navíc kompaktně působili v obraně, i když nakonec opětovně nebyl k dispozici dirigent Pepe. Do první jakési šance se každopádně propracovali domácí, Germain se po čtvrthodině hry rozhodl vyzkoušet připravenost gólmana Marchesína, ten si ale poradil.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceicaa se začali v ofenzívě osmělovat až v závěru prvního dějství. Ve 37. minutě se ještě na střeleckou listinu nezapsal Sanusi, jehož stačil vychytat brankář Mandanda, o dvě minuty později ovšem přece skóroval. Centr z rohového čtvrtkruhu od Sérgia Oliveiry propadl k němu, napoprvé se sice neprosadil, z dorážky už každopádně ano.

Francouzský klub se trápil i v rámci druhého dějství. Zhruba na sklonku hodiny hry se domácí stratég André Villas-Boas rozhodl oživit dění třemi střídáními, nicméně ani ty k výraznému zlepšení nepomohly. Porto naopak mohlo svůj náskok ještě navýšit, v 66. minutě byl Marega tím, kdo podnikal, avšak jeho hlavička neskončila v prostoru mezi kýženými třemi tyčemi.

V 67. minutě přišlo na řadu vyloučení hostujícího záložníka Grujiče, který obdržel druhou žlutou kartu a následnou červenou za faul na Benedetta, jenže místo aby Marseille střádala plány na vyrovnání během přesilovky, záhy inkasovala podruhé. Pronikajícího Maregu totiž ve vápně stáhl k zemi Balerdi a též on šel předčasně pod sprchy po udělené druhé žluté kartě.

Zároveň sudí Ekberg nařídil ve prospěch Porta pokutový kop, k němu se jako exekutor postavil Sérgio Oliveira, a ačkoli Mandanda směr jeho zakončení vystihl, míč v cestě do brány nezastavil. V první minutě nastavení se ještě pokoušel zmírnit konečnou prohru Benedetto, jenže svou hlavou orazítkoval smolně pro něj pouze a jen brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
FC Porto FC

Minimálně remízu musíme

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

jedeme sardinky,ostuda francouzského fotbalu v LM dejte 13.prohru v řadě at jste aspon v něčem TOP

Reagovat
Kincl

Oni vše prohrajou a nedají ani gol :D

Reagovat
Gedofrey

Na tohle se nedá nic říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypadá když se Liga ukončí 10 kol před koncem a do LM se dostane tým,který na to nemá.Prýse museli kvalifikovat Díky gerontofilovi Macronovi,který má vazby na OM se jim to zrušením soutěže povedlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele