základní skupiny - skupina H, 5. kolo
02.12.2020 18:55 CET
3 : 4
(1:2)

Reportáž

Alexander Sörloth (© AFP)

Přestřelka v Istanbulu. Lipsko rozhodlo v nastavení.

Sedm gólů, hattrick a vítězství Lipska. To vše bylo k vidění v úterý v Istanbulu, odkud si hosté odvezli výhru 3:4. Za domácí tým přitom vstřelil Kahveci hattrick, ovšem přestříleli jej Poulsen, Mukiele, Olmo a Sorloth.

Jednu jedinou změnu oproti debaklu na Old Trafford provedl domácí Basaksehir. Ve stoperské dvojici tentokráte nedoplnil Škrtela Epureanu, nýbrž Ponck. Stejně konzervativní byl i hostující kouč Julian Nagelsmann, jenž tentokráte vložil v důvěru v Kampla namísto Nkunkua. S tím souvisela samozřejmě i nějaká škatulata, jako třeba že se Haidara s Forsbergem posunuli do středu zálohy a Olmo naopak do křídelní pozice.

Už od samého začátku vše nasvědčovalo tomu, že se bude jednat o opravdu zajímavý zápas. Ve čtvrté minutě se Forsberg ujal exekuce rohového kopu, z nějž bravurně našel Haidaru, jehož hlavičku vytáhl Gunok. Po čtvrtině utkání už se německý celek dočkal úvodní branky. Zpoza vápna napřáhl ke střele Sabitzer, jehož nepříliš nápadná rána se otřela o paty Yussufa Poulsena, změnila směr a skončila za zády bezmocného gólmana.

Nedlouho poté mohl Basaksehir srovnat, když se k centru dostal Demba Ba. Proti němu ovšem brilantním způsobem zasáhl Gulácsi. Když se základní hrací doba první půle chýlila ke konci, musel domácí brankář Gunok kapitulovat podruhé. Po levé straně se do vápna prosmýkl Forsberg, jenž ve skluzu našel Nordiho Mukieleho. Ten zamířil ke vzdálenější tyči, statický gólman s tím nic nedokázal nadělat.

Přeci jen se ale do šaten odcházelo jen s jednogólovým rozdílem. Ve třetí minutě nastavení se ve střední vzdálenosti dostal k balónu Irfan Can Kahveci, jenž z první doteku vyslal nádherný obstřel, který rozvlnil síť. Pár minut po návratu z kabin mohl srovnat Epureanu, jehož hlavičce po rohovém kopu scházelo jen pár centimetrů.

Když na časomíře běžela šestašedesátá minuta, povedlo se Lipsku vstřelit třetí branku. Jen krátce poté, co soupeři nebyl gól uznán pro jasné ofsajdové postavení. Angelino poslal míč do vápna, k němu se dostal Dani Olmo, jenž si navedl míč na pravou nohu a následně prudkou ranou na přední tyč skóroval.

Jenže ani další zásah hráče Basaksehiru nezlomil. Iniciativy se opět musel ujmout Irfan Can Kahveci a opět skóroval zpoza vápna. Tentokráte si na svou levačku navedl balón z pravé strany a bravurním způsobem jej poslal ke vzdálenější tyči. Bleskově mohlo mít Lipsko dvougólové vedení zpět, jenže Poulsen hlavičkoval jen do tyče.

A tak přišel Irfan Can Kahveci, díl třetí. Ani tentokráte to nebyla žádná dorážka ze dvou metrů, nýbrž přímý kop asi z pětadvaceti. Ten byl zahrán snad nejlépe, jak mohl být, a od břevna se odrazil za záda bezmocného Gulácsiho.

Jenže kdo by si myslel, že to je vše, co nám toto utkání nabídlo, ten se mýlil. Ve druhé minutě nastavení Poulsen přiťuknul k Alexanderu Sörlothovi, který pohlednou ranou z necelých dvaceti metrů trochu překvapil Gunoka, jenž na střelu skoro doprostřed brány nedokázal zareagovat.

Lipsko tak v infarktovém utkání zvítězil a živí reálné naděje na postup, v posledním utkání se v přímé bitvě střetně s Manchesterem United.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
berliner

Tip 1:2 Leipzig

Reagovat
Heresy

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Istanbul má v bráně démona

Reagovat
smazaný uživatel

Olmo

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooooooool!

Reagovat
Superme

Ufff... RB

Reagovat
AjaxFans

To musel být dobrý match

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

Kahveci všechny tři góly levačkou zpoza šestnáctky, to se jen tak nevidí

Reagovat
AC Sparta Praha good

Ten 3. gól

Reagovat
gazza62

Takže góly dávali Turci na obou stranách .Jací Němci já tam žádné nevidím.

Reagovat
Seydou Doumbia

jj mukiele sorloth olmo poulsen jsou čistokrevní turci

Reagovat
twelwer

To bol celkom zaujimavy zapas ;)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele