základní skupiny - skupina C, 3. kolo
03.11.2020 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Marseille prohrála v Lize mistrů i potřetí, nestačila venku Portu

Porto napravilo svůj poslední ligový neúspěch v bitvě o portský region na půdě Pacosu de Ferreira, a přestože mu v obraně chyběl kvůli zranění hlavní pilíř Pepe, udrželo v Lize mistrů proti Marseille čisté konto a radovalo se z končené třígólové výhry. Udělalo tak výrazný krok k urvání alespoň druhé příčky v tabulce, která znamená postup do jarního osmifinále.

Byť měl Olympique více času na přípravu tohoto klíčového střetnutí, protože jeho ligový duel s Lens byl minulý pátek odložený, potvrdil, že je zkrátka ve velké nepohodě, především co se týče působení na evropské scéně. A prohrál, v kontextu účastí z předchozích ročníků, v Lize mistrů už podvanácté v řadě. Letos přitom nemá na svém kontě jediný bod ani vstřelený gól.

Hostující trenér André Villas-Boas se v Portu, ve svém rodném městě, chtěl se svým týmem prezentovat v rozhodně daleko lepším světle. Jenže už po čtyřech minutách hry prohrával a na negativní stav již zareagovat nedokázal. Jeho svěřenci neubránili v šestnáctce Coronu, který stihl přihrát před bránu na volného Maregu, jenž poté pohotově skóroval do prázdné brány.

Marseille každopádně měla záhy možnost na srovnání, jenže svou šancí jednoduše pohrdla. Ve vlastním pokutovém území přišlápl bránící Sarr, který v sestavě nahradil na pozici stopera absentujícího Pepeho, pronikajícího Thauvina a sudí Antonio Mateu nařídil penaltu. K té se postavil Payet, jenž trestuhodně selhal v koncovce a zamířil vysoko nad břevno.

Za tohle neproměnění celek z jihu Francie ve 28. minutě velmi tvrdě zaplatil. Také Dragoes totiž dostali příležitost rozehrát pokutový kop poté, co Coronu ve vápně fauloval obránce Amavi. Exekuce se chopil Sérgio Oliveira, který se, na rozdíl od Payeta, nezmýlil. A navýšil vedení, přestože směr jeho zakončení vystihl brankář Mandanda, jenž na míč nedosáhl.

O zhruba dvě minuty později se snažil pojistit náskok Porta svým druhým přesným zásahem utkání Marega, jeho slušné podnikání mu ovšem znemožnil ofsajd. Urostlý reprezentant Mali v závěru poločasu zahrozil opětovně, snažil se překonat Mandandu svou hlavičkou, jenomže ten si s jeho pokusem nakonec poradil. Ani ve druhé půli pak nepřišlo ze strany OM zlepšení.

Mužstvo kouče Sérgia Conceiçãa bez větších obtíží dokráčelo k zisku tří bodů, přičemž v 69. minutě se ještě jednou dočkalo rozvlnění soupeřovy brankové sítě. Corona perfektně zapracoval na levé straně, v úniku mu nezabránil ani marně se vracející Kamara, Mexičan přistrčil ve správnou chvíli balón na Díaze, který ho umístil po zemi ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
tlaci

2:0

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
Akinfeev

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Bastaron

1:0

Reagovat
FC Porto FC

Tohle bude těžký, a bez Pepeho ještě 2x tolik

Reagovat
Seydou Doumbia

om je tragický...

Reagovat
Seydou Doumbia

říkal jsem izy...OM bez střely na bránu

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3-1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Super sardinky to dokázaly.12 porážek v LM v řadě ostuda francouzského fotbalu v Evrope

Reagovat
Čekám na brejk

Fakt jo . Jsem si to musel vyhledat, protože jsem tomu nevěřil . Jako je pravda, že ty první 3 porážky zase taková ostuda nebyly, když to bylo v odvetě, kdy se stejně postoupilo přes Inter a pak dvakrát prohráli s Bayernem no . Ale je pravda, že poslední sezóna a k tomu tahle jsou výživné no .

Reagovat
smazaný uživatel

Schválně jestli potáhnou dvě účasti v lize mistrů s nulou na kontě bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak si myslím,že kdyby Macron neukončili sezonu tak v LM ani nejsou.Chybelo 10 kol a ti silní je teprve čekali

Reagovat
vanGomm

Prohraješ venku,doma,venku a seš venku To už jsem někde slyšel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele