základní skupiny - skupina F, 2. kolo
28.10.2020 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Hans Vanaken a oslava proměněné penalty (© AFP)

Bruggy nevyužily problémů Lazia se sestavou a získávají jen bod

Oba dva středeční protivníci sehráli po svém úvodní vítězství vyrovnané vzájemný duel a nakonec se celkem po zásluze rozešli smírně v poměru 1:1. V mnohem těžší pozici se nacházel italský výběr, který se musel obejít hned bez třinácti hráčů širšího kádru a to buď kvůli zranění, nebo vinou nákazy koronavirem. V čele tabulky skupiny F zůstalo Lazio se čtyřmi body, belgické Bruggy se nacházejí na druhém místě díky horšímu skóre.

V hostujícím dresu nenastoupil ani hvězdný kanonýr Immobile, kterého nahradil šestadvacetiletý Argentinec Joaquín Correa a už po necelé čtvrthodině hry otevřel gólový účet tohoto střetnutí. Nejprve si vyměnil míč s Marušićem, poté ho nechal projít až do středu hrací plochy a parádní ranou z hranice pokutového území zavěsil přímo k levé konstrukci, brankář Mignolet se i přes veškerou snahu natahoval marně.

Úřadující belgický mistr chtěl srovnat krok v polovině první půle, jenomže de Ketelaere svou ranou minul levou tyč o pořádný kus. Necelých pět minut před přestávkou se po rohovém kopu z pravé strany dopustil nedovoleného zákroku Patric, když poslal k zemi Ritse a anglický rozhodčí Taylor se šel podívat k videu, na jehož základě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Hans Vanaken a počínal si jako zkušený mazák.

Svým přízemním pokusem do pravé části branky nedal žádnou naději na úspěch osmatřicetiletému španělskému veteránovi Reinovi, jenž nastoupil k utkání v základní skupině Ligy mistrů poprvé od roku 2017. Po změně stran tempo hry přeci jen opadlo, Bruggy mohly otočit vývoj v 65. minutě. Skákavý centr z pravé strany propadl až k volnému Sobolovi, avšak ten v levém rohu brankového území selhal a zcela odkrytou branku trestuhodně minul.

Asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem se Laziu pokusil vrátit vedení Milinkovič-Savič, ale sám před Mignoletem neuspěl a z bezprostřední blízkosti ho nepropálil. Neuběhly ani další dvě minuty a na opačné straně nedokázal rozhodnout Vormer, jelikož po sérii odrazů zkusil nenápadně skórovat z pěti metrů a bližší konstrukci přeci jen minul o několik decimetrů.

Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo a výsledek se proto neměnil. V domácím týmu se poprvé po prodělané nákaze koronavirem objevil na trávníku český reprezentační útočník Michael Krmenčík. Nicméně sedmadvacetiletý rodák z Kraslice neměl příliš času na to, aby se zápasem něco udělal, neboť se dostal na hřiště až v 88. minutě.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, whoscored.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Seydou Doumbia

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
jmenujusehonza

1:3

Reagovat
Rothbard

Bruggy pojďte do PO LM. Krmenčík vám ten postup vystřílí.

Reagovat
berliner

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele