základní skupiny - skupina F, 3. kolo
04.11.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Thorgan Hazard (© AFP)

Dortmund v Bruggách udeřil v první půli a bezpečně vyhrál

Prakticky už po dvaatřiceti minutách hry bylo jasno o výsledků utkání Ligy mistrů v Bruggách. Domácí tam na soupeře z Dortmundu jednoznačně nestačili a podlehli mu 0:3, když se prosadil dvakrát Haaland a jednu branku přidal Hazard.

Oproti týden staré remíze proti Laziu provedl trenér Clement jedinou změnu v sestavě. V útočné dvojici tentokrát nenastoupil s Dennisem de Ketelaere, nýbrž Lang. Podstatně více sáhl do sestavy Lucien Favre. Na stoperu zaskočil za Hummelse Delaney, ve středové trojici dostal šanci Brandt na úkor Reuse. Ani ofenzivní trojlístek nebyl beze změn. Jen na lavičce tentokráte začal Jadon Sancho, jehož místo na křídle zaujal Thorgan Hazard.

V páté minutě se překvapivě mohli dostat do vedení domácí. Krkolomná situace vyústila ve skákavý balón na vápno. Tam se do něj opřel Lang, který ale trefil jen ležícího Hazarda. A právě Thorgan Hazard otevřel po necelé čtvrthodině skóre utkání. Delaneyho centr h levé strany Mignolet vyrazil jen velmi nepřesvědčivě do nebezpečného prostoru, odkud ho Hazard procpal do sítě, i když si na něj domácí gólman znovu sáhnul.

Jen o pár desítek sekund později přišla branka s pořadovým číslem dva. Reynův rohový kop přinesl sekvenci několika hlaviček, na jejímž konci přihrál Witsel Erlingu Haalandovi. Ten sice svou svrchní částí těla nepřekonal brankáře, následná dorážka už však byla hračkou. Na opačném konci hřiště mohl vzápětí srovnat Vormer, jenž si vylámal zuby na Bürkim. Následnou Diattovu dorážku zblokoval Meunier.

Namísto toho přišla po půlhodině třetí trefa Borussie. Rychlý protiútok rezultoval v dlouhou přihrávku na Meuniera, jenž ještě hledal před prázdnou bránou Erlinga Haalanda, pro nějž bylo skórování už velmi snadným úkolem. I tentokrát mohly Bruggy bleskově zareagovat. Sobol napřáhl za vápnem a jeho pokus proletěl vedle levé tyče.

Ani po přestávce se domácí nezatáhli a nadále chtěli ohrožovat soupeřovu svatyni a třeba i doufat v zázrak. O ten se pokoušel Dennis, jenž z poměrně ostrého úhlu protáhl Bürkiho ranou pod břevno. I ve zbytku druhé půle měly Bruggy ze hry více než favorit, avšak nejenže to nestačilo na gól, nepřineslo to už ani žádné větší šance.

Dortmund si tak po úvodním zaváhání připsal druhé vítězství v řadě a vyšvihl se na čelo skupiny F. Bruggy jsou však pouze o dva body pozadu, tudíž za tři týdny v odvetě se na první místo mohou dostat ony. 

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

o:1

Reagovat
Seydou Doumbia

1-2

Reagovat
Heresy

Ta fotka favreho je super

Reagovat
Elmas

0:4

Reagovat
herbage

Haaland je zvíře

Reagovat
Setwo

Ten Haaland to je delo.. Kto podľa vás v buducnosti získa zlatú loptu? Haaland, Mbappe, Sancho, Fati, Havertz ci Felix? Aktuálne z nich lepšie vyzerá Haaland a Mbappe

Reagovat
Elmas

Haaland/Felix

Reagovat
ttopi

Fati, pokud bude růst tak jako doposud. Láme všechny věkové rekordy snad.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele