osmifinále - odvety
17.03.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hakim Ziyech otevřel skóre (© AFP)

Chelsea zvládla i odvetu a postoupila do čtvrtfinále Ligy mistrů

Na Stamford Bridge se žádné drama nekonalo. Chelsea doma hájila těsné vedení z prvního zápasu, přičemž už v první půli jej navýšil Ziyech. Hotovo bylo, když se nechal hloupě vyloučit Savić, na konečných 2:0 v nastavení pečetil Emerson.

Thomas Tuchel sáhl k osvědčenému systému se třemi obránci. Na krajích obrany dostali důvěru James s Alonsem, útočné trio se tentokráte prezentovalo ve složení Ziyech, Werner Havertz. Na straně soupeře došlo rovněž k tradičnímu rozestavení 4-4-2. Po disciplinárním trestu už do utkání zasáhl Trippier, o góly se měli pokoušet hvězdní Félix se Suárezem.

Blues se od začátku prezentovali velkým držením míče, paradoxně ale poprvé udeřili z rychlého protiútoku. Ve čtyřiatřicáté minutě Havertz obloučkem vysunul Wernera, který balón potáhl až do vápna a následně předložil Hakimu Ziyechovi. Maročan neotálel a z první vypálil, přičemž i díky troše štěstí procpal balón za Oblaka.

Ve zbytku první půle se každý z týmů propracoval do jedné zajímavější příležitosti. Mendymu asi na chvíli zatrnulo, když byla Félixova rána zpoza vápna tečována, nicméně nakonec ji bez větších potíží lapil. Kovačićova zajímavá technická rána ze střední vzdálenosti se zakroutila mimo prostor tří tyčí.

Krátce po návratu ze šaten dostal Werner dlouhý pas za obranu, načež z poměrně ostrého úhlu zakončil velmi zajímavě a Oblak měl co dělat, aby balón vytěsnil z nebezpečného prostoru. Slovinský brankář se znovu činil po necelé hodině hry, kdy z hranice šestnáctky vyslal Ziyech pod břevno se snášející střelu. Nedlouho poté se Werner prosmýkl pro změnu po levé straně, jeho zakončení ovšem nenašlo cíl.

Pozoruhodné momenty přišly na startu poslední desetiminutovky základní hrací doby. Nejprve to Félix zkoušel zhruba z patnácti metrů z otočky, tečovaná střela skončila jen těsně vedle tyče. Po následném rohu Savić mimo hru hloupě trefil Rüdigera do hrudníku, přičemž sudí neváhal a okamžitě tasil červenou kartu.

Atlético se ještě nevzdávalo a na začátku nastavení pálil z nepříliš výhodné pozice Llorente, Lemarovi pak dorážka vůbec nesedla. A když se po zasekávačce dostal do další šance Félix, ztroskotal na Mendym.

Namísto toho se druhé trefy dočkali Londýnští. Opět se tak stalo díky rychlému protiútoku, který vedl Pulisic. Ten postupoval s balónem téměř přes celé hřiště, ve finální třetině jej pak posunul doleva na Emersona, který přesnou ranou na zadní tyč zatloukl pověstný hřebíček do madridské rakve.

Blues si tak bez větších potíží pohlídali postup mezi osmičku nejlepších, kde budou součástí tříčlenné anglické delegace. Naopak Atlético nechalo svého městského rivala Real býti jediným zástupcem LaLigy ve čtvrtfinále.

Autor: Martin Vejdělek / o2rv.cz

Komentáře (705)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele