základní skupiny - skupina E, 6. kolo
12.12.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AEK ve skupině nezískalo ani bod, na závěr prohrálo i na Benfice

Benfica Lisabon se pro letošní sezonu rozloučila s Ligou mistrů vítězstvím nad AEK Athény 1:0 a na jaře se zúčastní bojů v Evropské lize. O držiteli třetího místa už rozhodlo minulé kolo, takže zápas v portugalské metropoli byl spíše formalitou. Řekové nakonec jako jediný tým ze všech účastníků nezískali ve skupině ani bod.

Na půdě Benficy mu nicméně byli blízko, utkání totiž rozhodl až dvě minuty před koncem Alejandro Grimaldo krásným volný přímým kopem a to jen krátce poté, co trávník po druhé žluté kartě opustil Konstantinos Galanopoulos.

Benfica měla v zápase osm střeleckých pokusů, zatímco AEK ani jeden. Portugalský celek začal lépe, jeho tlak ale postupně slábl a Řekové se dostávali více do hry, ovšem branku německého brankáře s řeckými kořeny Vlachodimose ohrozit nedokázali. Nutno podotknout, že ani Benfica neměla žádnou větší příležitost. Až před koncem prvního poločasu vběhl do rozhozené obrany hostů Seferović, ale svou střelou Barkase neohrozil, balón totiž zamířil vedle. Už první poločas nabídl střídání, trávník Estadia da Luz musel pro zranění opustit Rafa Silva a jeho místo zaujal Andrja Živkovič.

Diváci obecně nesledovali příliš atraktivní souboj, což neznamená, že by oba týmy neměly svou kvalitu. Scházela však větší motivace. V 65. minutě, tedy po delší době, si větší šanci připsali hosté, jenomže Oikonomou po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle. O pět minut později přišla na druhé straně dosud největší šance utkání. Haris Seferović hlavičkoval z malého vápna do břevna!

Portugalci se v závěru zápasu tlačili před Barkase a další velká příležitost na sebe nenechala dlouho čekat. Fernandes pelášil sám na Barkase, který dobrým zákrokem udržel naděje na bodový zisk. AEK jistě nechtělo zakončit základní skupinu s nulou na kontě a v závěru utkání hodlalo bezbrankový výsledek udržet. Jenže v 87. minutě zcela zbytečně zatahal Semeda za dres Galanopolous a sudí řeckého hráče po druhé žluté kartě vyloučil. Benfica početní převahu okamžitě využila, Alejandro Grimaldo se postavil k volnému přímému kopu a nádhernou ranou překonal gólmana Barkase. V nastaveném čase pak znovu pálil do břevna Seferovic a více už utkání skupiny E nenabídlo. Benfica se ziskem sedmi bodů míří do Evropské ligy, zatímco pohárové učinkování Athén pro letošní sezonu končí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Hiko

Mno, zaplaťbůh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele