základní skupiny - skupina G, 6. kolo
12.12.2018 18:55 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

CSKA Moskva vyplenil Madrid, na postup to ale nestačí

Smutek zavládl v kabině a mezi fanoušky CSKA Moskva, přestože ruský klub ve středu dosáhl jednoho velkého dílčího úspěchu. Armádní celek nastoupil na trávníku Realu Madrid a vyhrál vysoko 3:0, v evropských pohárech ale i tak končí...

Bílý balet už měl v kapse prvenství ve skupině a proti CSKA tak dostalo šanci několik hráčů z lavičky. A ti se v prvním poločase činili, ve 22. minutě pálil Vinícius Júnior a Igor Akinfejev měl co dělat, aby míč neskončil za jeho zády. Jen o několik desítek vteřin později pak zkoušel štěstí Marco Asensio a hosty zachránilo břevno.

Ve 32. minutě se o slovo znovu přihlásil Marco Asensio. Ten se rozeběhl s míčem, postupně si ho narazil s Viníciusem a Benzemou a dostal se až před Akinfejeva, zakončení ovšem nezvládl a balón pouze odevzdal do rukavic bývalého ruského reprezentanta.

CSKA bylo směrem dopředu opatrnější, přesto šlo do vedení. Ve 37. minutě zaspala defenzíva španělského klubu, Arnór Sigurdsson s míčem prošel až k šestnáctce a nabídl ho Fjodoru Čalovovi, ten měl dostatek času připravit si míč na levačku a přesnou technickou střelou překonal Courtoise - 0:1.

Většina z více než padesáti tisícovek fanoušků na stadionu ztichla a to ještě netušila, že o šest minut později přijde další šok. Až do pokutového území se dostal Mário Fernandes a jeho pokus Courtois ještě zlikvidoval, belgický gólman se ale nedočkal pomoci od spoluhráčů, odražený míč si našel dobíhající Georgij Ščennikov a uklidil ho do sítě - 0:2.

Trenér Realu Santiago Solari nemohl být s vývojem spokojen a do druhé části hry vyběhl i střídající Gareth Bale. Kýžený efekt z pohledu domácích to ovšem nepřineslo. Druhou část hry odstartovala střela Nikoly Vlašiće a reflexivní zákrok Courtoise, na opačné straně hřiště pak ve velké šanci selhal Isco. Akinfejeva následně vystrašil vlastní obránce Rodrigo Becão, oba si nerozuměli při rozehrávce a vlnila se boční síť moskevské svatyně.

Realu rychle utíkal čas, nedostával se do tlaku a v 73. minutě inkasoval třetí úder. Nikola Vlašić dostal spoustu prostoru v pokutovém území, svou akci následně vyřešil zpětnou přihrávkou na velké vápno a Arnór Sigurdsson zamířil přesně k tyči - 0:3.

Závěr utkání doprovázel pískot nespokojených domácích příznivců, jehož adresátem byl i Isco. Náladu na stadionu pak nezlepšil ani znovu špatně zakončující Asensio. Real Madrid utrpěl historicky nejvyšší domácí porážku v evropských pohárech. Neslavilo nakonec ani CSKA, Plzeň totiž porazila AS Řím a moskevský klub i přes dvě výhry nad úřadujícím šampionem a celkem sedm získaných bodů v pohárech končí.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (304)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele