základní skupiny - skupina D, 5. kolo
28.11.2018 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Porto i Schalke postupují do osmifinále LM

Skupina D už zná své postupující. Z prvního místa to je FC Porto, z druhého pak poražený ze vzájemného utkání Schalke 04. Zápas na Estadio Dragão přinesl branky až po změně stran, Porto v něm bylo lepší a po zásluze zvítězilo 3:1.

Porto začalo utkání velmi dobře a německého protivníka mačkalo, byť s první šancí přispěchalo až po čtvrthodině hry. Danilo Pereira se opřel z hranice šestnáctky do odraženého balónu a Ralph Fährmann musel předvést výborný zákrok. O chvíli později se opřel do balonu i Marega a Fährmann znovu vyrážel na rohový kop. Portugalský velkoklub byl v prvním poločase lepším týmem, jenže branku vstřelit nedokázal. Schalke navíc v průběhu zápasu přitvrdilo muziku, což na technicky laděné Porto poměrně dobře fungovalo. Každopádně směrem dopředu nepředvedl německý vice-mistr vůbec nic.

Také po změně stran byli lepší domácí Draci. Herrera měl ve 47. minutě na kopačce vedoucí gól, z tutové pozice ale skvělého Fährmanna nepřekonal. Německý brankář byl hlavní postavou dosavadního průběhu utkání a jen díky němu drželo Schalke nerozhodný výsledek. Bezbrankový stav ale nakonec dlouho nevydržel. Obrana Schalke nechala na malém vápně úplně volného Édera Militaa, který se po centru trefil přesnou hlavičkou.

Schalke sotva stačilo vstřebat první branku a Porto už vstřelilo druhou. Nádherný ťukec uvnitř šestnáctky zakončil střelou na bližší tyč Jesús Manuel Corona a domácí vedli 2:0. Hosté ani za tohoto stavu nebyli směrem dopředu nebezpeční a naopak mohli inkasovat další góly. V 67. minutě zachránilo po akrobatické střele Fährmanna břevno.

Zdálo se, že domácí si výsledek pohlídají a nedovolí žádné drama, jenže dvě minuty před koncem odpískal sudí pokutový kop za hraní rukou a Nabil Bentaleb jedinečnou příležitost využil a snížil. Porto ale i tak Schalke do závěrečného tlaku nepustilo a ve čtvrté minutě nastavení výsledek definitivně pečetilo. Moussa Marega dostal přihrávku za obranu a lehkým obloučkem přes Fährmanna dal výsledku konečnou podobu. Porto slaví po vítězství první příčku a zoufat nemusí ani Schalke, které navzdory porážce také postupuje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
FC Porto FC

Beru klidně i remízku ale výhra není žádný extra těžký cíl

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
FC Porto FC

Jsme králové parádně odehrana skupina!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele