základní skupiny - skupina A, 6. kolo
11.12.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bruggy se rozešly s Atlétikem Madrid bez branek

Atlétiko Madrid nakonec zakončilo skupinovou fázi na druhém místě. Rozhodla o tom remíza na půdě Brugg a současně výhra Dortmundu v Monaku a pak také vzájemná bilance, kterou má německý celek díky vysoké domácí výhře lepší. Utkání na belgické půdě nakonec žádnou branku nepřineslo, byť nějaké šance k vidění byly.

Hrálo se v podstatě jen o prvenství ve skupině a to na hostující straně. Bruggy byly před tímto zápasem třetí a ať už by byl výsledek jakýkoliv, nic by se na tom nezměnilo. Los Colchoneros potřebovali pro vítězství ve skupině zvítězit či doufat ve ztrátu Dortmundu, která se nakonec nedostavila.

Favorizované Atlétiko mělo v prvním poločase více ze hry, ale své brankové příležitosti postupně zahazovalo. Tu první zhruba po čtvrthodině hry Partey, který měl uklízet do branky střílený centr Saúla, ovšem pochválit musíme brankáře Horvátha. Opora domácích si další výtečný zákrok připsala ve 25.minutě, kdy zpoza vápna střílel do šibenice Griezmann. Oblak tolik práce neměl, Bruggy se dostaly do zakončení dvakrát, ale nic s čím by měl slovinský brankář potíže.

Převaha Atlétika pokračovala i po změně stran, ale na větší brankovou příležitost se muselo čekat. Kouč Diego Simeone se pokusil rozhýbat ofenzívu střídáním a do hry postupně poslal Vitola, Correu a útočníka Kaliniće, jenže obrana Belgičanů fungovala perfektně.

Bruggy si vytvořily jedinou velkou příležitost až čtvrthodinu před koncem a byly opravdu blízko vedoucí a možná i vítězné brance. Luan Peres hlavičkoval nikým nehlídaný z malého vápna a Jan Oblak ukázal, proč je považován za jednoho z nejlepších brankářů planety, když balón fantasticky vyrazil. Peresova příležitost byla zároveň tou poslední v zápase. Bruggy doma získaly s Atlétikem cenný bod a míří do Evropské ligy, španělský velkoklub si zahraje osmifinále Ligy mistrů, avšak do losování jde až z druhé pozice.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti by to měli v pohodě dát.

Reagovat
Bastaron

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

ok ja zhasnu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele