základní skupiny - skupina F, 2. kolo
26.09.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Feyenoord jede z Neapole bez bodů a s přídělem tří gólů

Neapol si doma poradila s Feyenoordem Rotterdam celkem jednoznačně a nasázela svému soupeři tři branky. O ty se podělili všichni tři útočníci, tedy Lorenzo Insigne, Dries Mertens a José Callejón. Hosté neproměnili penaltu a gól Amrabata už přišel pozdě.

Neapol toužila po zmaru proti Šachtaru ukázat, že to s postupem do další fáze Ligy mistrů myslí smrtelně vážně. Dnes měla na domácím stadionu ulehčenou situaci díky absenci nizozemských fandů, ale přesto trenér Maurizio Sarri postavil to nejlepší, co mohl. Od začátku se do hry dostali hráči jako Hysaj, Koulibaly, Hamšík, Callejón, Mertens nebo Insigne s Reinou.

Hostující celek chtěl jednak vylepšit svou aktuální formu a jednak chtěl svým fanouškům udělat radost bodovým ziskem. Proti Neapoli začali Haps, Amrabat, Vilhena, Berghuis, Toornstra nebo Boëtius. Víc starostí měli samozřejmě obránci hostí, které Neapol zaměstnávala hned od začátku hry.

Už ve čtvrté minutě se domácí fanoušci dožadovali odpískání pokutového kopu za pád Driese Mertense, jenže sudí zůstal neoblomný a penaltu nepískal. Přesto si domácí tifosi velmi brzy zajásali. V sedmé minutě totiž předvedl obrovskou chuť, tah na branku i techniku oblíbený Lorenzo Insigne, který se uvolnil a po krátkém sprintu poslal balon přesně k tyči brankáře Jonese - 1:0.

S tím Feyenoord samozřejmě nepočítal, přeci jen tak brzo inkasovaná branka psychiku týmu hodně rozhodí. Pokud už se Feyenoord dostal do zakončení a náznaku šance, většinou se jednalo o rychlé kontry. Jako například ve 12. minutě a sprintu Jeana-Paula Boëtiuse, který prověřil zkušeného brankáře Reinu.

Boëtius byl ostatně velmi nebezpečným hráčem hostí a často se dostával hodně blízko brankáři Reinovi, který jeho pohyb hlídal. Postupem času se hra vyrovnala a hosté doufali, že budou Partenopei chybovat. První půli končily dvě střely domácích, z nichž ale do brány nešla ani rána Hamšíkova, ani o chvíli později střela vyslaná Josém Callejónem.

Hned po změně stran se ale Neapol dokázala prosadit a kolotoč ofenzivních akcí naplno rozjela. Domácí si připravili hodně studenou sprchu pro nizozemského soupeře a pro vlastní diváky velmi příjemnou kombinaci. Na konci celé akce stál Dries Mertens, který se s Feyenoordem častokrát potkával ještě v Eredivisie. Pohodlně levačkou zasunul míč k tyči a Neapol vedla o dvě branky!

I nadále se ale hnala dopředu a nehodlala se spokojit s pasivitou. Velmi zajímavý projektil vypustil od nohy obránce Elseid Hysaj, který si dnes plnil nejen své obranné povinnosti, ale přidával k nim jako bonus také nebezpečné střely. Po hodině hry se k míči dostal Dries Mertens a snažil se přehodit si brankáře Jonese. Nakonec spolu s ním ale přehodil i jeho branku.

O chvíli později v domácích hráčích zatrnulo, neboť Steven Berghuis upadl po souboji ve vápně a tentokrát byl hlavní arbitr zcela neoblomný. Jens Toornstra ale zahodil obrovskou šanci na zdramatizování utkání a poslal balon stejným směrem, jakým v tu chvíli letěl brankáře Pepe Reina!

Následně Toornstra střídal a jen z lavičky tak viděl okamžitý trest. Jen minutu poté si totiž vyměnil míč Dries Mertens s Josém Callejónem a druhý jmenovaný z úhlu poslal balon na vzdálenější tyč. Tím překonal brankáře Jonese a Neapol vedla o tři branky!

Trenér Sarri si tím pádem mohl dovolit několik pohodlných střídání, takže se na hrací plochu dostali například Piotr Zieliński s Markem Rogem. Právě tato dvojice si připsala zajímavou kombinaci krátce před koncem, ale mladší Rog na míč v zakončení těsně nedosáhl! Brankář Reina nakonec čisté konto neudržel, protože v nastaveném čase díky individuální akci kosmeticky upravil mladý záložník Sofyan Amrabat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
Bastaron

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Podle Tipsportu o 4 a více golu- proč ne?

Reagovat
KingMaster13

3:1 a pěkný jatka v hledišti. Jestli z Roterdamu přijede zase nějakých 5-7 tisíc a budou se chovat jak v Římě tak to budou jatka

Reagovat
olis

na stadion maju zakaz ale do mesta nejaky urcite pridu

Reagovat
KingMaster13

Mluvím o městě hlavně. Fans Neapole celkově nemají moc rádi, když se jim cizinci pohybují po městě, natož fans Feyenoordu, kteří řekněme budou dělat bordel do toho ještě

Reagovat
Votas

nikdo nemá rád, když se pohybuje po Neapoli...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mam hodne kamaradu z Napoli a reknu vam ze pokud Feyenord fans budou delat bordel tak to odnesou ve velkem. Napoli je zeme v zemi a ma vlastni zakony Gomora

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už by konečne Hamšík mohol skórovať. Pomohlo by mu to!

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
PePiG7

dal jsem oba gol, myslim si ze Neapol rychle povede a pak tam Feyenordu neco pusti, protoze jejich obrana neni uplne neprustrelna

Reagovat
olis

Formazione ufficiale

Reina; Hysaj, Maksimovic, Koulibaly, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne.

Maksimovic tak hadam sa mu podari zapas, ten posledny nebol zly

Forza Napoli!

Reagovat
Coutinho10

ta oslava Insigneho se spatnym dresem Milika

https://twitter.com/Galloots/status/912756709151657984

Reagovat
Largo

Reagovat
patas92

Reagovat
olis

s takouto obranou mozno ani nepostupime zo skupiny, prvy polcas to fungovalo dobre, do nicoho sme supera nepustali ale v druhom to bola katastrofa, este ze nas podrzal Reina

aspon ze je to za tri body, ale nabuduce to musi byt ovela lepsie

Forza Napoli!

Reagovat
Han střelil první

Vůbec to nebylo tak jednoznačné, jak hovoří výsledek, no.

Reagovat
olis

no a az teraz mi doslo ze Koulibaly sa vykartoval na City, parada

https://www.football-italia.net/110469/sarri-more-annoyed-happy

Sarri to ako takmer vzdy dobre zhodnotil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele