základní skupiny - skupina A, 3. kolo
18.10.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Arena CSKA, Moskva

Reportáž

CSKA Moskva - FC Basilej 0:2

Fotbalisté Basileje se postarali o další překvapivý výsledek, když zaslouženě zvítězili na hřišti CSKA Moskva 2:0. Ve dvou zápasech Ligy mistrů tak švýcarský šampión získal šest bodů a nastřílel přitom dohromady sedm branek! Výhru ve VEB Aréně zařídili góly Xhaky a Oberlina.

V Moskvě to v prvním poločase dlouho vypadalo na bezgólovou nudu, opravdu v úvodní půlhodině nebylo k vidění nic, co by diváky zvedalo ze sedadel. Jakmile ale uběhla 29. minuta, vše bylo jinak. Taulant Xhaka táhl slibnou akci a rozhodl se vše vzít na svá bedra a vystřelit. Bylo to nejlepší rozhodnutí, protože Xhaka se trefil přesně k tyči, kam golman Akinfejev nedosáhl! Švýcarský celek navíc zůstával u balónu a o chvíli později měl další šanci Langa, ale jeho střela zpoza vápna pouze protáhla Akinfejeva.

Basilej se dočkala dalšího gólového momentu po změně stran, ale nejprve ji jedna branka nebyla pro ofsajd uznána. Stalo se tak v 52. minutě. Pravdou je, že CSKA prakticky nedokázalo ohrozit branku Tomáše Vaclíka. Ten měl jedinou práci při vlastní chybě v komunikaci s defenzívou, jenomže CSKA toho nedokázalo využít a vůbec netrefilo branku. Trefit branku byl pro ruský celek obrovský problém.

Basilej v závěru vycítila možnost utkání definitivně rozhodnout a opravdu měla velké penzum gólových příležitostí. Nejprve se Akinfejev vrhl pod nohy Oberlinovi, čím zhasil rodící se požár a minutu před koncem dvakrát neuvěřitelně selhal v tutovce Oberlin. Zazděné šance Basileje přímo volaly po potrestání, nicméně v 90. minutě se hosté přeci jenom dočkali. A byl to právě Dimitri Oberlin, který utekl ruské defenzívě a samostatný únik zakončil podél Akinfejeva. Basilej po výprasku Benfiky vyhrála i venku na CSKA Moskva a má skvěle zaděláno na postup.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
waynemarkrooney

0:1

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele