základní skupiny - skupina H, 2. kolo
26.09.2017 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Real dvěma góly Ronalda suverénně vyplenil Dortmund

Ve španělské lize sice Real Madrid na úvod sezony mírně tápe, ovšem v Lize mistrů působí při obhajobě trofeje stále suverénním dojmem. Bílý balet si připsal cenné vítězství na půdě Borussie Dortmund, kterou zdolal díky trefám Balea a Cristiana Ronalda přesvědčivě 3:1. Svěřence Petera Bosze tak po dvou porážkách za sebou čeká velký kus práce, jestli ještě chtějí z našlapané skupiny H postoupit do osmifinále.

Herní převahu sice od úvodních minut měla domácí Borussia, ovšem první velkou šanci si vytvořili hráči v bílém. Po pravé straně vyzrál na vytaženou defenzivní linii Dani Carvajal, který se následně zbavil kličkou i dobíhajícího obránce, ovšem ve vyložené pozici se zakončením selhal a brankář Bürki jeho ránu na přední tyč udržel před čarou. Totéž založení útoku Realu se opakovalo hned pár minut nato, kdy se pro změnu dostal do samostatného úniku Cristiano Ronaldo. Ten ještě místo zakončení volil přihrávku na dobíhajícího Balea, kterou ale na poslední chvíli stihl vypíchnout navrátivší se Lukasz Pisczek.

Teprve po dvou velkých příležitostech hostí se k nebezpečné akci dopracovali i dortmundští. Jarmolenkovo řešení přečíslení tří na jednoho však postrádalo přesnost a Philippovu střelu z ostrého úhlu dokázala madridská obrana odpálit do bezpečí. Když pak stále teprve po sedmnácti odehraných minutách dostal další možnost k průlomu skóre Real, do třetice již nezaváhal. Dani Carvajal nadýchaným pasem našel na hranici pokutového území Garetha Balea, jenž fantastickou ranou z voleje propálil opařeného Bürkiho a poslal Real do vedení.

Také ve zbytku první půle se oba týmy předháněly ve tvorbě slibných šancí, přesto do přestávky žádný další gól nepadl. Asi nejblíže byl navýšení náskoku hostí Sergio Ramos v samotném nastavení, když jej obrana Dortmundu neuhlídala při bránění rohového kopu, jenže kapitán Realu svou hlavičku namířil těsně vedle.

Po změně stran oba celky navázaly přesně tam, kde v předešlém poločase skončily, a okamžitě si vytvořily po jedné vydařené akci na každé straně. Zatímco Dortmund v čele s Jarmolenkem ve finální fázi znovu selhal, Real byl nekompromisní. O druhý gól večera se nepostaral nikdo jiný než Cristiano Ronaldo, jemuž připravil ideální palebnou pozici přízemním centrem Gareth Bale.

Radost Realu z dvoubrankového vedení však vydržela sotva čtyři minuty. Letargické bránění Bílého baletu umožnilo Gonzalu Castrovi poslat zprava ostrý centr na přední tyč, kam vlétl Pierre-Emerick Aubameyang a špičkou kopačky umně tečoval míč za bezmocného Navase.

Hráčů Borussie bylo rázem plné hřiště a Real se dlouhé minuty takřka nedokázal vymanit z vlastní poloviny hřiště. Šance Aubameyanga s Castrem ale přišly vniveč a deset minut před koncem základní hrací doby Real z rychlého protiútoku do otevřené obrany udeřil. Modrićovu kolmici sladil ideálně se svým náběhem nezdolný Ronaldo a tvrdou ranou na přední tyč překonal Bürkiho podruhé.

Závěr utkání si již Real bezpečně pohlídal, a naopak ještě několikrát sahal po čtvrtém gólu. Střídající Asensio s Ramosem si ale již na Bürkiho nepřišli, a tak zápas skončil triumfem madridského giganta v poměru 3:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (892)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele