základní skupiny - skupina G, 3. kolo
17.10.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

AS Monaco - Beşiktaş JK 1:2

Loňský semifinalista Ligy mistrů z Monaca se po třech kolech zaslouženě nachází na posledním místě tabulky, a jestli chce ještě usilovat o postup do jarní části, bude muset druhou polovinu základních skupin zvládnout podstatně lépe. Naopak Besiktas si nemůže vůbec na nic stěžovat, protože i po třetím zápase je stoprocentní.

Pokud svěřenci kouče Senola Günese výrazněji nepokazí svá zbývající utkání, z nichž hned dvě ze tří odehrají před vlastními fanoušky, měli by se stát jasnými a trošku překvapujícími postupujícími. Na půdě knížecího klubu sice prohrávali po brance Radamela Falcaa, ovšem zásluhou dvou přesných zásahů Cenka Tosuna strhli vítězství na svou stranu.

Besiktasi se podařilo rozvlnit síť už po sedmi minutách hry. Tosun svou střelou prověřil připravenost gólmana Subašiče, který míč vyrazil pouze před sebe, Babel ho doklepával do sítě, nacházel se ovšem v ofsajdu, a tak jeho trefa nemohla být uznána. Na druhé straně se snažil z přímého kopu prosadit Lemar, ale narazil na fantastického brankáře Fabriho.

Další šance na sebe nenechala dlouho čekat. Znovu si ve 21. minutě zachytal Subašič, jenž se u tyčky musel tygřím skokem vrhnout proti střele z voleje od Hutchinsona. O tři minuty později bylo naopak rušno před Fabriho svatyní, ve vápně se totiž ocitl nikým nehlídaný Falcao, svůj pokus ovšem levačkou nasměroval jen do boční sítě.

Vedení se nakonec ujalo Monaco po půlhodině hry. Rozeběhnutý Baldé ze středu pole poposunul míč do vápna na Falcaa, ten se dokázal zbavit stopera Pepeho a zacílil přesně na vzdálenější tyčku. Hosté ovšem korigovali záhy. Ricardo Quaresma nacentroval z pravé strany na bližší tyčku a odtud Tosun hlavou pohotově zavěsil.

Druhý poločas pak lépe zvládl turecký celek. A v 54. minutě rozhodl o svém konečném vítězství. Za šestnáctkou ostře napřáhl Arslan, který ke své smůle trefil jen tyčku. Balón se ale od ní odrazil do cesty Babelovi, ten následně přihrál ještě lépe postavenému Tosunovi, jehož přesnou střelu pod břevno nemohl Subašič v žádném případě zachytit.

Od té doby Besiktas velmi dobře bránil a soupeře do nějakého většího tlaku nepouštěl. Domácí si v podstatě za celou druhou pětačtyřicetiminutovku nevytvořili žádnou velkou šanci, a to ani s příchodem náhradníků Ronyho Lopese a Boschiliy. Náskok hostů přitom mohl navýšit Özyakup, kdyby ho nevychytal pozorný Subašič.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra hostu

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
waynemarkrooney

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Aby to nedopadlo jako minulej rok od Dynama debaklem pro Turky. Každopádně Monako už není to co bylo.. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Besiktas je velký překvapení, ne? Jak hrajou? Výsledky teda výborný, tým neznám blíže.

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe pri Falcaovom góle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele