základní skupiny - skupina B, 4. kolo
01.11.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - Dynamo Kyjev 1:0

Fotbalisté portugalské Benficy dokázali potvrdit úlohu favorita proti ukrajinskému Dynamu Kyjev a na domácí půdě ho porazili 1:0, navázali tak na nedávné vítězství 2:0 v Kyjevě. V tabulce skupiny B se posunuli na druhou pozici se sedmi body o skóre za italskou Neapol a před třetím Besiktasem jsou o jeden bod. Naopak Dynamo má na kontě pouze jeden bod a jeho postup do osmifinále je téměř vyloučený, příliš šancí nemá ani na Evropskou ligu.

Ukrajinský výběr je jasně poslední a na Besiktas ztrácí pět bodů, k posunu na třetí místo musí dvakrát zvítězit a k tomu doufat, že jeho turecký konkurent už ani jednou nezvítězí. Do první vážnější příležitosti se dostal domácí favorit v 5. minutě. Po hezké individuální akci střílel v dobré pozici Guedes, ovšem na poslední chvíli byl zablokován Derlisem Gonzálezem. Za dalších pět minut hrozila Benfica podruhé, tentokráte se do zakončení dostal Luisão.

Ten po pasu Mitrogloua z pravé strany hlavičkoval z jedenácti metrů a jeho pokus skončil nad. Za další tři minuty hlavičkoval na druhé straně po dobrém důrazu kapitán Vida, jenže i on nasměroval balón zhruba dva metry nad břevno. V polovině úvodního dějství po přihrávce na levou stranu převzal míč Eduardo Salvio a předal ho zpětně k nabíhajícímu Grimaldovi, jehož hlavičku skvěle vytěsnil brankář Rudko na rohový kop.

Po půl hodině hry více ožili hosté a deset minut před přestávkou se mohli dostat do vedení, ale po zpětné hlavičce Gonzáleze mířil též hlavou asi metr nad břevno aktivní Vida. Následně si svůj první zákrok v utkání připsal brankář Ederson po ráně Gonzáleze, na druhé straně mířil v jasné pozici mimo tyče Mitroglou. Benfica vsítila jediný gól úterního střetnutí ve druhé nastavené minutě první půle z pokutového kopu.

Nařízené penaltě předcházel doslova zápasnický chvat Vidy na Luisãa, který byl oceněn žlutou kartu. Míč si postavil Salvio a přízemní střelou rozvlnil síť, brankář Rudko skočil na opačnou stranu. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí. Nejprve ve 49. minutě střílel Mitroglou nad pravý horní roh, o čtyři minuty později vypálil z dvaadvaceti metrů Guedes a jeho bomba orazítkovala břevno. V 65. minutě mohl náskok domácích zvýšit Mitroglou.

Ten se uvolnil na levé straně a z mírného úhlu se snažil přelobovat Rudka, jenže zamířil pouze do boční sítě. Benfica mohla být za svou špatnou produktivitu potrestána v 68. minutě. Brankář Ederson totiž ve vlastní šestnáctce dle názoru sudího podrazil Gonzáleze a francouzský rozhodčí Turpin neváhal s nařízením pokutového kopu. Tíhu zodpovědnosti na sebe vzal Júnior Moraes, nicméně gólman Ederson vystihl směr jeho střely a balón vyrazil do strany. Ve zbývajícím průběhu lisabonský celek soupeře k ničemu nepustil a hubené vedení uhlídal až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Bastaron

1:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pokahontas

Posledních cca 10 let není v portugalsko-ukrajinských soubojích domácí prostředí prakticky žádnou výhodou,spíš naopak(viz Dynamo vs.Porto 08/09+15/16 či Sporting Braga 10/11, Šachťor vs.Benfica 07/08...),proto je ten kurz na Dynamo víc než lákavý a vůbec nych se nedivil výsledku

1:2

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HullCity

Jen výhra udrží naděje na to,aby Dynamo hrálo poháry i na jaře,ale s jejich hrou není žádná šance.To by hráči Benficy se na to museli totálně vybodnout.

Reagovat
HullCity

Vybodli,ale Dynamo hrálo ještě hůř a ani penaltu nedali,takže i když Benfica slaboučká,Dynamo ještě horší a to loni hráli osmifinále LM...

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mořská vosa

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele