základní skupiny - skupina C, 6. kolo
06.12.2016 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Celtic se s Ligou mistrů rozloučil remízou na půdě Manchesteru City

Manchester City na závěr skupinové fáze Ligy mistrů uhrál na domácí půdě se skotským Celticem remízu 1:1, jíž opět prodloužil své výsledkové trápení na Etihad Stadium. Z posledních šesti zápasů napříč všemi soutěžemi zde Citizens zvítězili pouze jedinkrát, a to paradoxně v tom papírově nejtěžším proti Barceloně. V úterním zápase je ovšem konečný výsledek podružný, neboť na konečném pořadí obou klubů nemohl nic změnit, ať už by dopadl jakkoli.

O oba góly večera se postarali kmenoví hráči domácích. V prvním případě však šlo o Patricka Robertse, který letos hostuje z Manchesteru právě v Celtiku a skvěle se proti svému mateřskému klubu uvedl hned na úvod trefou ze čtvrté minuty. Odpověď favorita na sebe ale nenechala dlouho čekat a Kelechi Iheanacho srovnal jen pár minut nato, ovšem víc toho už ani jeden z celků gólově nepředvedl.

Jestliže závěr utkání měl spíše ráz předsezonního přáteláku, na úvod tomu bylo přesně naopak. Hosté do zápasu vlétli s vervou, jako by si chtěli svou rozlučku s letošním působením v pohárové Evropě naplno užít a hned ve čtvrté minutě nesourodou obrannou trojici Clichy - Sagna - Adarabioyo dokázali překonat, přičemž jim k tomu dopomohla i špatná rozehrávka obvyklé brankářské dvojky Willyho Caballera. Výsledkem byl povedený průnik devatenáctiletého Robertse i s přesným zakončením.

Mladičký Roberts, jenž do Manchesteru zavítal před rokem za celých jedenáct milionů liber, tak nastartoval zábavný první poločas, neboť favorizovaného soupeře přinutil k okamžité nápravě. O srovnání skóre se postaral pro změnu dvacetiletý Kelechi Iheanacho, na jehož bedrech bude kvůli čtyřzápasovému trestu pro Sergia Aguera nejspíše spočívat ofenzivní vozba Citizens. Nigerijský reprezentant si v osmé minutě naběhl na pas Nolita a tvrdou ranou překonal brankáře Gordona.

Iheanacho pak málem do přestávky dokonce dokonal obrat, avšak slibný protiútok domácích nakonec zakončil pouze ranou vedle a jeho třetí pokus večera si tentokráte Craig Gordon zvládl pohlídat. Na opačné straně zase pokoušel štěstí Moussa Dembélé a aktivní Roberts si pak hlasitě říkal o odpískání pokutového kopu kvůli zákroku Clichyho, jenže slovinský rozhodčí Vinčić byl jiného názoru a první půle tak skončila nerozhodně.

Po změně stran už dosavadní vysoké tempo přece jen opadlo a střeleckých příležitostí bylo již jen pomálu. Zatímco střídající Gary Mackay-Steven nevyzrál na pozorného Caballera, Nolitův gól po centru Jesúse Navase nebyl uznán pro těsné postavení mimo hru. Když pak dvanáct minut před koncem neuspěl po zaváhání Fernanda ani Leigh Griffiths, musely se oba celky spokojit s remízou 1:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KingMaster13

4:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Tak Kun a Fernandinho cely zapas , at si daj do tela pred pauzou a jinak bych postavil juniorku, skoda ze UCL soupiska je tak mala

Reagovat
t0mmy33MCFC

ajoo Ferna vlastne nemuze ani v UCL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Rednandinho

Reagovat
smazaný uživatel

Ferndandinho je out dostal minulé kolo s borusii redku :(

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gundogan Hattrick

Reagovat
Ranoth

boze to je sestava

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (Kun, Gündogan, Sterling)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele