základní skupiny - skupina B, 3. kolo
19.10.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Benfica vyhrála v Kyjevě a zapojila se do boje o postup

Hráči portugalské Benficy dokázali vyhrát na půdě ukrajinského Dynama Kyjev a do tabulky skupiny B si připsali velmi cenné tři body. Zaznamenali tak své první vítězství a se čtyřmi body se s'posunuli na třetí místo o bod za turecký Besiktas. Naopak ukrajinskému mistrovi se vzdálil postup do osmifinále, s jedním bodem je na posledním čtvrtém místě a pokud se chce kvalifikovat mezi šestnáctku nejlepších, tak musí příště v Portugalsku bodovat.

Hosté dokázali skórovat dvakrát vždy v úvodní desetiminutovce obou poločasů a nakonec zvítězili 2:0. Benfica se dostala do vedení ze své první vážnější akce, když už v 9. minutě proměnila pokutový kop. Antunes zatáhl ve vlastní šestnáctce Guedese a sudí ukázal na penaltový puntík. Míč si poté postavil Eduardo Salvio a balón poslal do volné části branky do protipohybu brankáře Rudka, ten neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout.

Domácí mohli srovnat ve 25. minutě. Jarmolenko odcentroval z pravé strany před branku a hlavičkující González nikým neatakován z osmi metrů hlavičkoval příliš vysoko. O sedm minut později na druhé straně po přihrávce Guedese nezvládl zcela ideálně zpracování Salvio a zamířil jen do míst, kde stál připravený Rudko. Pět minut před přestávkou znovu zahrozilo Dynamo, avšak po kolmici Jarmolenka mířil Sydorčuk jen do bližší boční sítě.

Do druhého poločasu vstoupil lépe lisabonský výběr a po deseti odehraných minutách zvýšil svůj náskok. Po dobré přihrávce na pravou stranu vybojoval míč Salvio a zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Franca Emanuela Cerviho. Ten napoprvé trefil před sebou stojícího Mitroglua, napodruhé už však z jedenácti zamířil k pravé tyči, stojící Rudko nedokázal zareagovat. Po hodině hry měl velkou možnost snížit Júnior Moraes.

Ten vystřelil z pravé strany z mírného úhlu po zemi a trefil nohu brankáře Edersona. O tři minuty později se zčistajasna ocitl v obrovské možnosti Jarmolenko, jenže překvapen nabídnutou možností mířil těsně vedle. Za další tři minuty se znovu vytáhl Ederson, který zblízka vychytal Jarmolenka i dorážejícího Sydorčuka. Domácí měli ve zbývajícím průběhu další šance na rozvlnění sítě, ale ani jednu trestuhodně nevyužili a výsledek střetnutí se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

měním

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
pawelFCB

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele