základní skupiny - skupina D, 4. kolo
01.11.2016 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Griezmann rozhodl v nastavení, Atlético skolilo Rostov a postupuje

Fotbalisté Atlética Madrid vůbec poprvé ve skupinové fáze inkasovali, nakonec však na Vicente Calderón neztratili své první body proti papírově daleko slabšímu soupeři, a to díky gólu v nastavení. Svou pozici tak v boji o první příčku neoslabili, Rostov naopak zhatil své naděje na výrazné posílení zisku konečné třetí příčky.

Loňský finalista Ligy mistrů může být také spokojený s jistým postupem do osmifinále, který mu právě nynější výhra s přehledem zařídila. Rostov potřeboval na španělské půdě uspět, aby si udržel šanci na nejlepší šestnáctku, a to se mu v konečném účtování nepovedlo. Ze skupiny postupuje dál také Bayern, jenž v souběžně hraném klání skolil venku PSV.

Možná že favorizované Atlético vstoupilo do tohoto duelu až příliš laxně. Evropskými poháry nepříliš políbený Rostov se svým soupeřem evidentně vůbec nenechal zastrašit a minimálně během první čtvrthodiny byl lepším týmem. V 15. minutě zahrozil se svou střelou z voleje Christian Noboa, avšak svůj pokus namířil jen do náruče brankáře Oblaka.

Na druhé straně mohli z ničeho nic udeřit domácí poté, co po pravé straně unikl Griezmann. Ten následně dokázal v dobré pozici najít spoluhráče Carrasca, nicméně toho na poslední chvíli přece jenom zpacifikovala hostující defenzíva, dirigovaná velezkušeným Césarem Navasem. Ve 28. minutě již Los Rojiblancos dokázali udeřit gólově.

Carrasco jemným obloučkem našel ve vápně Griezmanna, který tam ukázal, že by se mohl klidně uživit i jako gymnasta, a z těžké otočky akrobaticky usměrnil balón za záda gólmana Džanajeva. Jenže záhy bylo vyrovnáno. Ruští Selmashi podnikli brejk čtyři na dva, Poloz prostrčil míč na Azmouna a Íránec sám před Oblakem nezaváhal.

Pro Rostov byla tahle trefa vůbec první po 470 minutách na venkovních hřištích napříč všemi soutěžemi. Ovšem o průběžný cenný nerozhodný výsledek mohl ještě do poločasu přijít, neboť El niňo alias Fernando Torres, který překvapivě dostal šanci od začátku, mohl skórovat po centru od Vrsaljka ve 42. minutě, nicméně chtěný prostor minul.

Domácí stratég Diego Simone se o přestávce nerozhodl pro žádnou změnu v sestavě, i když hra jeho svěřenců měla v první pětačtyřicetiminutovce k ideálu hodně daleko. Zkraje druhé půle se Koke propracoval ke střelbě ze slušné pozice, jenže Džanajev byl ve správnou chvíli na správném místě a zneškodnil.

Atlético se na hrací ploše i nadále hodně trápilo, Rostov si zadní linie hlídal velmi pečlivě a zdatně odolával. Po hodině hry byl madridský útok posílený o forvarda Gameira, do hry se podíval rovněž Ángel Correa, avšak ani tyhle příchody k výraznému zlepšení nevedly. Přesto se rozhodující branky dočkalo.

Ve třetí minutě nastavení se na poslední chvíli ozval podruhé v utkání Griezmann. A hostující hráči byli pořádně rozzlobeni na rozhodčí, neboť ti jeho gól asi uznali i přes ofsajd. Filipe Luís prodloužil míč hlavou na Francouze, ten se tváří v tvář Džanajevovi nezmýlil, a svou střelu uklidil od břevna za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
fukoman

3-0

Reagovat
pawelFCB

1:0

Reagovat
Mořská vosa

2:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético dnes překvapí a vyhraje 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Čekám, že tentokrát si Atletico zastřílí - 2:0.

Reagovat
Wat

Rozhodující gól nebyl z ofsajdu, autore. Griezmannovi to prodlužoval hráč hostů.

Reagovat
smazaný uživatel

"neboť ti jeho gól asi uznali i přes ofsajd" ... nikdy neposuzuji, co mávnou nebo nemávnou, co písknou nebo nepísknou, rozhodčí, autore tohoto příspěvku... slovíčko "asi" znamená, že to "zřejmě" ofsajd byl, ale také být vůbec nemusel (což ve finále nevyvracím)... ale pokud statistikáři na oficiálním zdroji připíšou asistenci Filipemu Luísovi a následně zjistí, že je to omyl, s tím už ani já dodatečně nic neudělám - článek už je prostě vydaný... z prvotních záběrů mi totiž nepřišlo, že by míč hlavou prodlužoval hráč hostů, ale právě Luís... každopádně do článku uvádím slovíčko ASI, protože situace se může ukázat jako zcela opačná!

Reagovat
Wat

Ok, já reagoval na „Filipe Luís prodloužil míč hlavou...“ A čekal bych, že když je taková sporná situace, tak se klidně dá počkat 10 minut na průkaznější opakované záběry. Ale v pohodě, dals tam ASI, čímž jsi nic nepokazil.

Reagovat
smazaný uživatel

jasan, v pohodě... i já prostě můžu chybovat, neměl jsem k dispozici vyloženě průkazné záběry a to, že Luis neprodlužoval hlavou a že se nejednalo o ofsajd, zjišťuji až teď... takže sory za špatnou informaci

Reagovat
Wat

Jj, cajk, hlavně jsem to nemyslel nijak útočně nebo tak něco.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem ani tvůj příspěvek nebral, jenom jsem se snažil vysvětlit situaci... pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem byť hnidopich, ale navyše tam Filipe ani nebol. V súboji o loptu s Gatcanom bol Godín, a práve Gatcan bol ten, čo loptu predlžoval na mimo stojaceho Griezmanna, ergo žiadny ofsajd.

Reagovat
smazaný uživatel

problém je, že když napíše něco ofic. zdroj jako je UEFA.com, těžko se tomu odporuje

Reagovat
smazaný uživatel

LOL, tak to je fail. Chápem, že všetky zápasy sa nedajú naraz pozerať tak, aby si z nich niečo mal a napísal report. Ale už keď UEFA sama spíska takýto fail...

Reagovat
smazaný uživatel

Na bluemoon forum je ina onania.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele