základní skupiny - skupina H, 4. kolo
04.11.2015 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Gent oplatil Valencii porážku a poprvé slaví tři body

Valencie si nečekaně zkomplikovala postup do osmifinále, když na půdě belgického Gentu prohrála v poměru 1:0. O jedinou branku utkání se postaral krátce po změně stran Sven Kums z pokutového kopu a boj o druhé místo za suverénním Zenitem Petrohrad tak nadále zůstává zcela otevřené.

Nedá se ani říci, že by si snad valencijští z Ghelamco Areny zasloužili nějaké body odvézt, vítězství Gentu bylo zcela zasloužené. Domácí favorita přestříleli v přesných pokusech mezi tři tyče v poměru 5:1 a proměněný pokutový kop kapitána Kumse po nastřelené ruce Antonia Barragána byl jen očekávaným vyústěním převahy belgického celku. Konečný výsledek mohl být pro hosty mnohem neuctivější nebýt špatného zakončení domácích.

Valencie tak ztratila kontakt s vedoucím Zenitem, který jako jediný ze všech klubů v letošním ročníku milionářské soutěže stále během skupinové fáze neztratil ani jeden bod a s předstihem si zajistil postup do osmifinále. Los Che tak zůstávají druzí na šesti bodech, zatímco Gent si k dosavadnímu jedinému bodu připsal cenné tři další a v příštím zápase s Lyonem může Valencii rovnou i předehnat. Ta totiž v rámci pátých skupinových zápasů zavítá právě do doposud nedobytného Petrohradu.

Už první poločas svědčil o tom, že by se musel stát malý zázrak, aby Valencie toto utkání ovládla. Nejprve Danijel Milićević ze Saiefova centru vyprodukoval vydařenou hlavičku, která k nevíře domácích fanoušků skončila pouze na pravé tyči, od níž se míč odrazil do zad brankáře Jaumeho Domenecha a pak si to zaštrádoval takřka po brankové čáře. Přesto se bezbrankový stav neměnil. V šestadvacáté minutě pak další slibnou šanci zahodil zbrklou ranou vedle Brecht Dejaegere. Vzhledem k tomu, že hosté za celou první půli neposlali na soupeřovu branku ani jednu přesnou střelu, šlo se nakonec do kabin za stavu 0:0.

Hned čtyři minuty po změně stran však Barragán zastavil Saiefův centr vytrčenou rukou, což zapříčinilo odpískání pokutového kopu. Kapitán Kums do třetice všeho dobrého přece jen prolomil prokletí Jaumeho branky a Gent zaslouženě vedl 1:0. Ani inkasovaný gól však na Valencii nezapůsobil jako očekávaný budíček, navzdory ofenzivním střídáním Cançela s Gomesem. Za zmínku stojí snad jen přízemní rána Paca Alcácera, s níž si gólman Sels bez větších potíží poradil.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip X....2:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (2:2)

02 přeji hostům výhru popř. ne-prohru

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

To zas bude utrpení, ale věřím ve výhru. Amunt Valencia

Reagovat
Hokaido

Kouká na to někdo? Střely 14:1 pro Gent

Reagovat
Darren Fletcher

sku**ena valencia, mal som 2X a vyhral by som tisic korun!

znie to lepsie ako 35 eur

Reagovat
smazaný uživatel

Bude repre pauza, ideální čas zbavit se Nuna a angažovat někoho jiného. Tahle hra je příšerná. Víkendovému zápasu s Celtou by jedině pomohlo, pokud by ho odkoučoval někdo jiný, byť provizorní, hráči by byli aspoň nabuzení nějakou změnou.

Reagovat
Phillipinho

Jestli Nuno vydrzi i po zapase s Celtou(ktera Vale totalne znici), tak zacnu verit, ze kouri Limovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se spíš bojím, že to s Celtou nějak uhaluzí a bude tam strašit do Vánoc.

Reagovat
smazaný uživatel

Skončí to 1:0 pro Vale a pojedeme vesele dál

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Celta nevyhrá, na to dám krk, na Valenciu nevie a po prehre vždy príde výhra

Reagovat
Lorcan

údajně právě ty zápasy s Gentem a Celtou by měli rozhodnout o jeho osudu - takže isi rupne i s Vigem tak nejspíš končí

Reagovat
smazaný uživatel

Nuno musí ven ale ten kádr taky stojí za hovno, to je snad nejslabší kádr za posledních 20 let.

Reagovat
Lorcan

to si nemyslím - kádr je solidní, trenér je mizernej. S hráči jako Feghouli, Goméz, Alcacer nebo Negredo se dá hrát určitě mnohem lepší fotbal než co předváděj

Reagovat
smazaný uživatel

Jako sůl bychom potřebovali 1-2 zkušené hráče. Svého času se téhle role skvěle zhostil Keita. Někteří mladíci (např. Santi Mina, Danilo) by měli jít na hostovačku, aby se pořádně vyhráli v menším klubu. Dvacetiletí kluci zápasy neotočí a ten tlak na výsledky je na nich znát. Jinak ten kádr není špatný, Gomes je vynikající, Cancelo je velkým příslibem a Bakkali se taky začíná pěkně rozehrávat. Chybí nám taky alternativa za Pareja, když nemá den, což je teď často, tak nemá kdo tvořit. Gomes je trochu jiný typ hráče, Pérez jakbysmet.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Tá dominancia španielských klubov nejak nabrala divný smer ... Okrem R+B ani 1 tým nevyhral plus prehra a remíza s outsiderom Tak dúfam, že Villareal a Athletic trochu vylepšia bilanciu, lebo toto je vážne tragédia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele